Familj köper Ulricehamn Ski Center

Patrik Frisk med familj köper Ulricehamn Ski Center från Branäsgruppen för att säkra regionens alpina ungdomsverksamhet.

Ulricehamn Ski Center köptes av Branäsgruppen 2017 men har sedan en tid tillbaka legat ute för försäljning då Branäsgruppen framöver väljer att satsa i större skala på skidorterna Branäs och Kungsberget, som båda är bland de tio största i landet

Nu står det klart att Patrik Frisk med familj köper Ulricehamn Ski Center och driver anläggningen vidare.
– Vi tror på Ulricehamn som en framtidskommun med unika förutsättningar för både sommar- och vintersport. Våra söner Karl och David började tävla och träna med SK Boge som små och vår yngste son David har representerat SK Boge under hela sin karriär som alpinåkare med över 300 FISstarter. Nu vill vi hjälpa fler ungdomar, familjer och föreningar att få tillgång till en unik alpin anläggning i Ulricehamn, säger Patrik Frisk.

 I samband med förvärvet av Ulricehamn Ski Center byter de nya ägarna namn på anläggningen till Ulricehamn Ski, Bike and Hike, för att namnet ska stämma bättre överens med planerna.
– Den fantastiska satsningen som gjorts på Lassalyckan kan kompletteras med en alpin vinterverksamhet och en för Enduro/Downhill-cykel på sommaren. Vi ser också möjligheter att träna uppför med touringskidor på vintern och hiking och löpning på sommaren, säger Patrik.

Kommunen stöttar initiativet och ser potential i att anläggningen går från att ha en stark vinterprägel till att locka besökare året runt.
Det känns fantastiskt roligt att backen återigen får en ägare med en lokal förankring. Att man har knutit personer till sig med en bred kompetens och ett starkt driv betyder mycket för vårt fortsatta arbete med att utveckla Ulricehamn som en attraktiv destination att besöka. För oss är det av stor betydelse att man framöver även kommer att satsa på barmarkssäsongen, vilket betyder att vi får ytterligare en stark reseanledning i vårt redan breda utbud av outdooraktiviteter, säger Helena Haglund, Turistchef i Ulricehamns kommun.

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidanläggningsföretag och företaget är positiva till de nya ägarna och satsningen de vill göra.
– Vi är mycket glada för att Ulricehamn Skicenter får en ny engagerad och kompetent ägare som kommer att fortsätta utveckla anläggningen på bästa sätt, säger Anders Kjällström, vd i Branäsgruppen.

Riksväg 40 är utbyggd och skapar nya förutsättningar för Ulricehamn i allmänhet och skidbacken i synnerhet. Anläggningen är nu lättare att nå från såväl Göteborg som Borås och Jönköping. I dag bor cirka två miljoner i närområdet och den siffran kommer att öka under det närmsta decenniet.
– Vi vill skapa något unikt här, södra Sveriges mest kompletta och lättillgängliga destination för människor som är intresserade av utförsåkning och på sikt även mountainbike, säger Fredrik Porat.

Fredrik kommer att driva den nya året-runt-verksamheten, som tillsammans med modern teknik gör att Patrik Frisk vågar satsa trots ett varmare klimat. Fredrik har lång erfarenhet inom sport och outdoor, senast inom SGN Sport. De nya ägarna siktar på att öppna backen den 17 december.
Branäsgruppen har varit väldigt tillmötesgående och det är till stor del tack vare dem vi kan öppna så snart. På sikt kommer vi kunna erbjuda så mycket mer än en bara en skidbacke, säger Fredrik Porat.

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.