Mullsjö Alpin

Skidorter i Sverige
Mullsjö Alpin ligger, väntat nog, i Mullsjö, nordväst om Jönköping och nordöst om Ulricehamn. Skidorter så långt söderut i Sverige brukar sällan kunna skryta med sin snösäkerhet, något Mullsjö Alpin löst genom att investera i ett toppmodernt system med snökanoner. Totalt har de 60 snökanoner som kan trycka ur sig 600 kubikmeter snö i timmen och det behövs inte mer än några dygn med 5-6 minus för att de ska kunna öppna för åkning.

Totalt har området fem liftar, tre av dem servar den fulla fallhöjden på 95 meter och två av dem är långsamtgående och är till barnområdet. Det finns också ett preparerat övningsområde helt utan lift där det går att åka utan liftkort. Utöver barn- och övningsområdet finns fem pister i olika svårighetsgrader. Mullsjö har ingen fullutrustad park, men det finns ett “Big Jump” och flera railfeatures.

Mullsjö Alpin Snöprognos

 • Söndag
  0,1 in regn
  Molnigt
  73°F
  3 mph
 • Måndag
  0 ft
  Halvklart
  69°F
  6 mph
 • Tisdag
  0 in regn
  Halvklart
  69°F
  5 mph

Fakta om Mullsjö Alpin

Nedfarter (Totalt: 7)
Grön Väldigt lätt:2
Blå Lätt:2
Röd Måttligt svårt:2
Svart Svår:1
Kvällsskidåkning:4 st nedfarter
Konstsnö:4 st nedfarter
Längsta nedfart:2625 ft
Total pistlängd:2,5 miles

Liftar (Totalt: 5)

Fallhöjd
Mullsjö Alpin Fallhöjd
Högsta punkt: 1083 ft
Fallhöjd: 312 ft
Lägsta punkt: 771 ft

Längdskidåkning
Spår:12,4 miles
Upplysta spår:0 miles
Konstsnö:0 miles

Områden
Barnområden:1
Land: Sverige
Region: Jönköpings län

Recensioner av Mullsjö Alpin

Vad tycker du om Mullsjö Alpin?
5
4
3
2
1
JEZ-revived
2021-02-15
Ute på vischan mellan Ulricehamn och Jönköping har någon gömt undan en liten skidort i miniatyr. Inga skyltar och du ser den inte förrän du är framme. Som många sydliga backar så är fallhöjden lite väl icke hög, men de är duktiga på att utnyttja de korta backarna till fullo med flera spår, rullar och hopp. Överlag är det rätt brant, men de har en nybörjarbacke också. Vi var där på sportlovet, men under coronatider. Vi provade därför inte restaurangen, men det var fin utsikt från verandan. Trots restriktioner på hur många som fick vara där så var parkeringen överfull och liftköerna mitt på dan alldeles för långa för de korta backarna. Dessutom råkade vi ut för ett lifthaveri där vår ankarlift lossnade från kabeln som drar runt liftarna.
Åker man från Göteborg så kastar de betydligt högre Ulricehamnsbackarna en lång skugga över den här anläggningen och det är svårt att rekommendera den extra halvtimmen dit annat än av ren nyfikenhet.

Johan Sjögren
Johan Sjögren (Gäst)
2021-02-04
Toppenbra anläggning! Barnbacken var väldigt uppskattad, fint pistade backar och bra tillgänglighet!

Cecilia
Cecilia (Gäst)
2013-02-18
Tycker detta stället va jättebra! Bra familjeställe! Vi va där över dan igår å hade lätt kunnat varit över natten. 1-2 dagars tur funkar alldeles utmärkt. Inte en hel vecka för då blir det nog lite långtråkigt. Lagom långa backar för å va så långt söderut. Jag åker max i dom blåa backarna å tyckte mycket om dom å även barnbacken va bra.

-Lite isisga å uppkörda backar men så blir det ju överallt.
-Toaletterna behövs fräschas upp!

+Pistvakterna va trevliga å hjälpsamma.
+Bra familjeställe.
+Bra öppettider.
+Snabba liftar.
+Lite kö.

Åk dit! Rekommenderas om man inte är proffsåkare å vill öva upp sig el göra en dagstur med familjen!

RichardSundh
2011-01-27
Typ okej för att vara hemma backe, men dom kör sönder pistmaskinen hela tiden.. Och när den väl fungerar pistar dom aldrig osv.. Blir trött på den här backen..

Rhermansson
2010-05-06
Mullsjö alpin bra park för att var liten backe brukar öpnna tidigt och stänga sent och har goa hopp dugliga rails riktigt bra hemma backe

Ey-damn
2009-12-30 (Ändrad: 2013-08-06)
Pommestallriken är god

MRIF REPRESENT!

Rydell
2009-02-10
ok backar om man bor hyfsat nära, inget att åka några längre sträkor för, man trötnar rätt fört på dessa 10 sec backar! men bättre än inget alls!

jonte
jonte (Gäst)
2009-01-09
Den bästa backen jag vart i helt klart! Och jag har ändå upplevt det mesta vill jag lova...

+ Bra park
+Grym offpist
+Stajlig lift
+SKöna människor
+Schysta priser
+Bra resturang
+Bra läge
+Snygg liftvakt

-Aningen kort säsong annars ingenting.

Övrigt: Åk dit!

R_w
2007-04-16
de funkar att åka dit någon gång ibland men aldrig göra som danskarna o bo där en hel vecka! men vad kan man förvänta sig av småland?:/

R4ll3
2003-03-03
Bedrövligt!
Tjuriga liftvakter inga bigjumps upp åkta backar om man ens kan kalla det backar. Mycket danskar sugig lift. "backarna" e korta fort isiga osv.

Mest populära foto

Åkare: Anton Lund Foto: JP

Pistkarta

Pistkarta Mullsjö Alpin

Närliggande skidorter