Köp en egen svensk skidanläggning – allt från pistmaskiner till skidshop ingår

Drömmer du om en egen skidanläggning? Nu kan drömmen bli sann, till ett relativt bra pris dessutom. Mullsjö Alpin utanför Jönköping är till salu och allt från pistmaskiner till skidshop ingår.  

Mullsjö Alpin, utanför Jönköping, har varit till salu sedan en tid tillbaka. Skidanläggningen består av 7 nedfarter, 5 liftar och 95 meter fallhöjd. Det finns skidshop, skidskola och restaurang i anläggningen.

Mikael Lindberg, ägare Mullsjö Alpin, har drivit anläggningen sedan 20 år tillbaka och har dessförinnan arbetat i skidshoppen på anläggningen innan han tog över själva driften. I våras bestämde sig Mikael för att lägga ut skidanläggningen till försäljning på grund av personliga skäl.

Hej Mikael, är Mullsjö Alpin fortfarande till salu?
– Ja, anläggningen är fortfarande till salu. Vi har haft en del lokala spekulanter som har visat intresse, men som inte har gått hela vägen. Under hösten kommer vi att gå ut lite bredare med försäljningen med mäklare.

Om någon läsare vill slå till innan dess, vad ligger prislappen på?
– Det är svårt att säga på rak arm och beror förstås mycket på hur affären kommer att se ut. Men i jämförelse med andra skidanläggningar så är det en relativt låg summa, även om det åtminstone rör sig om miljonbelopp.

Vad ingår för en eventuell köpare?
– Köper någon hela bolaget så ingår allt: skidshop, restaurang, snöproduktion, skotrar, pistmaskiner, 6-hjulingar… rubb och stubb! Men det finns också möjlighet att bli delägare till att börja med, då kan personen  få handledning i hur anläggningen fungerar, det är ju lite speciellt att driva en skidanläggning.

Vad mer bör en spekulant känna till om Mullsjö Alpin?
– Det finns statistik på att detta är en av Sydsveriges mest snösäkra anläggningar och vi är väldigt duktiga på att producera snö.

Så för alla er som drömt om att äga en egen skidanläggning, det är hög tid att lägga ett bud på denna skidpärla i Mullsjö.

Läs mermullsjoalpin.se

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
27 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (27)