Ischgl recensioner

Skidorter i Österrike
Vad tycker du om Ischgl?
5
4
3
2
1
Sebastian  Madunic
Sebastian Madunic (Gäst)
2021-09-13
Var där 2017 utan avsikt att festa. Vi bodde norra delen och hade det lugnt och skönt. Fantastiska backar och moderna liftar. Lite långt att åka med bil från München men värt besväret.

Arvid-R
2020-09-07
Första gången i alperna. Otrolig skillnad mot Sverige. Var i Ischgl v.8 2020. Ischgl har ett väldigt modernt och effektivt liftsystem. Är man på Schweiziska sidan är det märkbart dyrare. Finns en del lättillgänglig offpist nära backen.

Kan tänka mig att åka hit igen

4,5

Spencer
Spencer (Gäst)
2018-12-06
Helt klart den absolut bästa skidorten jag varit på! Har varit här tre gånger och vi har haft mellan 35 cm puder till 1,5 meter puder över en natt varje gång. Afterskin måste nog också den tillhöra en av världens bästa!

Pontus
Pontus (Gäst)
2018-03-13
Ischgl!
Fantastiskt bra liftsystem med nya fina liftar!
Inte en liftkö v. 9 sportlov!
Med lite tur finns massor av liftnära offpist!

hellbarber
2018-02-27
Har varit I Ischgl 3 ggr nu och tycker det är superbra. Jättestort system och lättillgänglig off pist. Vi har haft tur alla gångerna hittills och fått både snö och sol vilket såklart gör att betyget åker upp lite extra. Jag vågar påstå att det finns nåt för alla här, utom möjligen de där superbranta jätteåken med 25 meters drop. annars finns allt från enkel pist till branta låååånga svarta pister och rolig lekfull off pist. Byn har ett klassiskt Österikiskt utbud av restauranger och ett jävla drag på after skin för den som söker det (väldigt mycket "tyroler-techno"). Känslan är att många åker hit för bra pister och att festa hårt. Det gör att vi som gillar att komma upp i tid och åka skidor får fina förmiddagar med lite folk i backarna och relativt orörd off pist. Framåt eftermiddagen på vägen ner i byn kan det bli ganska trångt men det funkar fint att lägga sig längst ut i kanten av transporten ner och lägga en 11 om man har bråttom.

+ Bra modernt system = lite kö
+ Fina långa pister
+ Lättillgänglig off pist
+ Röjig after ski
+ Hyfsat lugnt i systemet på mornarna

- Mycket folk periodvis
- Mycket gubbgäng
- Aningen vindkänsligt

Filipe
2017-12-29
Härlig ort med många backar att välj mellan. Ett bra sätt att utforska de olika pisterna är att följa de färdigtryckta ruterna som finns på kartan till liftsystemet. Klart ett av de bästa orterna enligt min mening i Österrike då det gäller åkning och afterski. Rekommenderas starkt!

lanne
2017-12-14
Härlig åkning med sköna pister. Tyvärr ont om afterski i backarna, men nere i byn finns den!

Var där påsk -15 med 4 grabbar och hade kanonfin åkning.

Denna ort passar dig som vill ha härlig åkning, en öl i backen medan backarna är öppna, men kanske inte för dig som vill sitta kvar tills det blir mörkt!

Daniel Rönngren
Daniel Rönngren (Gäst)
2017-03-06
Åkte med STS Alpresor till Ischgl v.9 2016 och jag blev positivt överraskad. Hade egentligen tänkt att åka till Champoluc men det gick inte av olika skäl, så ischgl blev som ett andrahandsval. Därför var inte mina förväntningar särskilt höga. Men detta var en riktigt bra vecka. Resan dit var bekväm med direktflyg från Arlanda till Innsbruck o sedan ca 1,5 h bussresa. Byn var väldigt trevlig. Många fina hotell och fina byggnader. Det var också riktigt skön stämning och hyfsat bra partyliv. Liftsystemet var toppmodernt, bekväma o snabba liftar och väIdigt enkelt och smidigt att ta sig till alla olika ställen. I grannorten Samnaun fanns t.om. En kabin med 2 våningar.Jag hade väldigt tur med vädret. Det kom bra med snö och solen var framme ett par gånger. Pisterna var långa, breda och fina fallhöjder. Det fanns också mycket lättillgängliga offpistområden som jag kunde uttnyttja tack vare snön och detta var helt underbart. Jag bodde på pension zangerl vilket var ganska tråkigt ställe, men väldigt skönt att en backe tog slut precis utanför hotellet. Det mindre bra var att det var ofta väldigt mycket folk i vissa backar, så det var ofta svårt att köra så snabbt som man ville på grund av dåliga skidåkare som var i vägen. Detta problem uppstod i de blåa o röda pisterna. De svarta var oftast fria från mycket folk. Backarna var ofta väldigt uppkörda på eftermiddagarna. Så piståkningen var alltid mycket bättre innan lunch.

+ Byn
+ Liftsystemet
+ Hela skidsystemet (allt satt ihop på ett bra sätt och enkelt att ta sig till olika ställen)
+Lättillgänglig offpist

- Mycket folk i blå o röda pister
- Lite tråkig mat

Med det sagt får Ischgl en stark 4.

Yttervik
2017-01-24
Just hemkommen från Ischgl v.3 2017. Vi hade sagolik tur med väder och snöfall. Det snöade i 3 dagar just innan vi kom dit så vi hade jättefin offpist hela veckan. Nästan obegränsat med offpiststräckor. Bra preparerade pister också och väldigt lite köer. Bra mat i backarna och rent, fräsht och snyggt på serveringarna. Finns skidåkning för alla svårighetsgrader. Afterskin var också väldigt bra med full fart från kl 16 ca. Maten på restaurangerna i byn var jättebra och det går att hitta priser från en bit under svenska till en bit över svenska nivåer. Väldigt behändigt var att Northlander hade ordnat direktflyg från Skellefteå till Innsbruck.
Positivt:
Offpist
Inga köer
Maten

Negativt:
Svårt hitta, om något så var det väldigt tyskinspirerad musik på afterskin. Taktfast men lättdansat så att säga :-) Vilken överraskning va? :-)
Saknasen lift från pist 80 mot Samnaum upp till Palinkopf. Det skulle ge ännu mer offpiståkning!

MariaDuran
2016-12-11
Åkte till Ischgl föra säsongen med Slopetrotter. Har varit på mindre orter i Österrike tidigare, blev imponerad över denna gigantiska skidort. Överlag fick jag ett väldigt bra intryck och kommer åka till Ischgl igen.

+
Modernt och snabbt liftsystem.
Spelar ingen roll var du bor i byn, för det är alltid nära till byns skidtunnlar med rullband som tar dig direkt till liften.
Riktigt härlig afterski med klassiker som aperol sprit och DJ Ötzi.
Smugglarrutten till Schweiz.

-
Vindkänsligt, halva anläggnignen stängdes av under två dagar pga hårda vindar, vilket resulterade i att det blev löjligt mycket folk i nedfarterna.
Pisterna var till viss del ojämnt preparerade och slaskiga. Blev rejält uppåkt fram mot eftermiddagen.
Mycket "gubbgäng".