Ischgl

Skidorter i Österrike
Det är inte omöjligt att Ischgl har världens bästa after ski, som dessutom kompletteras med ett mycket aktivt nattliv ända in på morgonkvisten och regelbundna live-koncerter. Listan med världsartister som haft show på deras årliga säsongsöppnings-, påsk- och säsongsavslutningskoncerter Top of the Mountain Concerts är enorm. Lägg till att Ischgl tillhör en av de största skidområdena i hela alperna, för att inte säga världen, så är succén ett faktum. Det är förmodligen kombinationen av fantastisk after ski, ordentliga berg och skidåkning i världsklass som gjort att Ischgl har blivit en så stor spelare på relativt kort tid. Jämfört med andra alporter i samma klass har Ischgl inte haft många år på sig att bygga sitt varumärke.

Byn i sig är dock ingen “sell-out”, utan har behållit sin klassiska Tirol-stil. Det finns dock inslag av moderna konstruktioner i form av liftsystemet och annan infrastruktur. Att ha modern infrastruktur i byn är väldigt tacksamt då det inte alltid är att föredra att bo längs huvudgatan i en by som är känd för sitt nattliv.

Ischgl Snöprognos

 • Söndag
  0 cm
  Lätt molnighet

  1 m/s
 • Måndag
  0 cm
  Sol
  13°
  1 m/s
 • Tisdag
  0,2 mm regn
  Halvklart
  13°
  1 m/s

Fakta om Ischgl

Nedfarter (Totalt: 81)
Grön Nybörjare:0
Blå Lätt:37
Röd Medelnivå:34
Svart Avancerad / expert:10
Konstsnö:10 st nedfarter
Längsta nedfart:11000 meter
Total pistlängd:238 km

Liftar
Liftar (totalt):43
Liftkapacitet:88900 personer / timme

Fallhöjd

Högsta punkt: 2872 m.ö.h
Fallhöjd: 1495 meter
Lägsta punkt: 1377 m.ö.h

Säsong
Start:20 november
Slut: 1 maj

Områden
Snowparks:1
Barnområden:1
Land: Österrike
Tyrolen

Recensioner av Ischgl

Vad tycker du om Ischgl?
5
4
3
2
1
Arvid-R
2020-09-07
Första gången i alperna. Otrolig skillnad mot Sverige. Var i Ischgl v.8 2020. Ischgl har ett väldigt modernt och effektivt liftsystem. Är man på Schweiziska sidan är det märkbart dyrare. Finns en del lättillgänglig offpist nära backen.

Kan tänka mig att åka hit igen

4,5

Spencer
Spencer (Gäst)
2018-12-06
Helt klart den absolut bästa skidorten jag varit på! Har varit här tre gånger och vi har haft mellan 35 cm puder till 1,5 meter puder över en natt varje gång. Afterskin måste nog också den tillhöra en av världens bästa!

Pontus
Pontus (Gäst)
2018-03-13
Ischgl!
Fantastiskt bra liftsystem med nya fina liftar!
Inte en liftkö v. 9 sportlov!
Med lite tur finns massor av liftnära offpist!

hellbarber
2018-02-27
Har varit I Ischgl 3 ggr nu och tycker det är superbra. Jättestort system och lättillgänglig off pist. Vi har haft tur alla gångerna hittills och fått både snö och sol vilket såklart gör att betyget åker upp lite extra. Jag vågar påstå att det finns nåt för alla här, utom möjligen de där superbranta jätteåken med 25 meters drop. annars finns allt från enkel pist till branta låååånga svarta pister och rolig lekfull off pist. Byn har ett klassiskt Österikiskt utbud av restauranger och ett jävla drag på after skin för den som söker det (väldigt mycket "tyroler-techno"). Känslan är att många åker hit för bra pister och att festa hårt. Det gör att vi som gillar att komma upp i tid och åka skidor får fina förmiddagar med lite folk i backarna och relativt orörd off pist. Framåt eftermiddagen på vägen ner i byn kan det bli ganska trångt men det funkar fint att lägga sig längst ut i kanten av transporten ner och lägga en 11 om man har bråttom.

+ Bra modernt system = lite kö
+ Fina långa pister
+ Lättillgänglig off pist
+ Röjig after ski
+ Hyfsat lugnt i systemet på mornarna

- Mycket folk periodvis
- Mycket gubbgäng
- Aningen vindkänsligt

Filipe
2017-12-29
Härlig ort med många backar att välj mellan. Ett bra sätt att utforska de olika pisterna är att följa de färdigtryckta ruterna som finns på kartan till liftsystemet. Klart ett av de bästa orterna enligt min mening i Österrike då det gäller åkning och afterski. Rekommenderas starkt!

lanne
2017-12-14
Härlig åkning med sköna pister. Tyvärr ont om afterski i backarna, men nere i byn finns den!

Var där påsk -15 med 4 grabbar och hade kanonfin åkning.

Denna ort passar dig som vill ha härlig åkning, en öl i backen medan backarna är öppna, men kanske inte för dig som vill sitta kvar tills det blir mörkt!

Daniel Rönngren
Daniel Rönngren (Gäst)
2017-03-06
Åkte med STS Alpresor till Ischgl v.9 2016 och jag blev positivt överraskad. Hade egentligen tänkt att åka till Champoluc men det gick inte av olika skäl, så ischgl blev som ett andrahandsval. Därför var inte mina förväntningar särskilt höga. Men detta var en riktigt bra vecka. Resan dit var bekväm med direktflyg från Arlanda till Innsbruck o sedan ca 1,5 h bussresa. Byn var väldigt trevlig. Många fina hotell och fina byggnader. Det var också riktigt skön stämning och hyfsat bra partyliv. Liftsystemet var toppmodernt, bekväma o snabba liftar och väIdigt enkelt och smidigt att ta sig till alla olika ställen. I grannorten Samnaun fanns t.om. En kabin med 2 våningar.Jag hade väldigt tur med vädret. Det kom bra med snö och solen var framme ett par gånger. Pisterna var långa, breda och fina fallhöjder. Det fanns också mycket lättillgängliga offpistområden som jag kunde uttnyttja tack vare snön och detta var helt underbart. Jag bodde på pension zangerl vilket var ganska tråkigt ställe, men väldigt skönt att en backe tog slut precis utanför hotellet. Det mindre bra var att det var ofta väldigt mycket folk i vissa backar, så det var ofta svårt att köra så snabbt som man ville på grund av dåliga skidåkare som var i vägen. Detta problem uppstod i de blåa o röda pisterna. De svarta var oftast fria från mycket folk. Backarna var ofta väldigt uppkörda på eftermiddagarna. Så piståkningen var alltid mycket bättre innan lunch.

+ Byn
+ Liftsystemet
+ Hela skidsystemet (allt satt ihop på ett bra sätt och enkelt att ta sig till olika ställen)
+Lättillgänglig offpist

- Mycket folk i blå o röda pister
- Lite tråkig mat

Med det sagt får Ischgl en stark 4.

Yttervik
2017-01-24
Just hemkommen från Ischgl v.3 2017. Vi hade sagolik tur med väder och snöfall. Det snöade i 3 dagar just innan vi kom dit så vi hade jättefin offpist hela veckan. Nästan obegränsat med offpiststräckor. Bra preparerade pister också och väldigt lite köer. Bra mat i backarna och rent, fräsht och snyggt på serveringarna. Finns skidåkning för alla svårighetsgrader. Afterskin var också väldigt bra med full fart från kl 16 ca. Maten på restaurangerna i byn var jättebra och det går att hitta priser från en bit under svenska till en bit över svenska nivåer. Väldigt behändigt var att Northlander hade ordnat direktflyg från Skellefteå till Innsbruck.
Positivt:
Offpist
Inga köer
Maten

Negativt:
Svårt hitta, om något så var det väldigt tyskinspirerad musik på afterskin. Taktfast men lättdansat så att säga :-) Vilken överraskning va? :-)
Saknasen lift från pist 80 mot Samnaum upp till Palinkopf. Det skulle ge ännu mer offpiståkning!

MariaDuran
2016-12-11
Åkte till Ischgl föra säsongen med Slopetrotter. Har varit på mindre orter i Österrike tidigare, blev imponerad över denna gigantiska skidort. Överlag fick jag ett väldigt bra intryck och kommer åka till Ischgl igen.

+
Modernt och snabbt liftsystem.
Spelar ingen roll var du bor i byn, för det är alltid nära till byns skidtunnlar med rullband som tar dig direkt till liften.
Riktigt härlig afterski med klassiker som aperol sprit och DJ Ötzi.
Smugglarrutten till Schweiz.

-
Vindkänsligt, halva anläggnignen stängdes av under två dagar pga hårda vindar, vilket resulterade i att det blev löjligt mycket folk i nedfarterna.
Pisterna var till viss del ojämnt preparerade och slaskiga. Blev rejält uppåkt fram mot eftermiddagen.
Mycket "gubbgäng".

Marianne Berglund
Marianne Berglund (Gäst)
2016-03-14
Jag och min sambo reste med Nortlander till Ischgl mellan jul och nyår. Vi har tidigare åkt utför i Schweiz, Italien och Frankrike så det var vårt första besök i Österrike. Julen 2015 var ganska snöfattig även på hemmaplan men vi hade tur med valet av ort för det var gott om snö, även om viss var konstgjord i Ischgl, så var den av bra kvalitet. Dock fanns det många isiga partier i slutet av dagen i vissa backar men överlag var det väldigt bra med tanke på hur december varit. Det snöade på nyårsaftonen. Vi hade toppenväder, blå himmel och sol. Knappt någon vind alls på en hel vecka, bättre tur med vädret går nog inte att få.
Backarna var bra och gav god utmaning för knä och lår, i synnerhet nedfart 38. Men det gick ganska fort att ta sig igenom hela området, så man ska inte stressa och tro att man inte hinner med allesammans oavsett om ni når backarna vid lunchtid varje dag. Väldigt fräscha toaletter överallt, även med rulltrappor och fontän. Inte en enda toalett luktade konstigt någonstans. Fina miljöer och vi tog även en tur till taxfree området i Samnaum. Man behöver ta en buss till grannbyn för att komma med liften upp till den österrikiska sidan igen. Väl där uppe väntar Panorama bar som ni absolut ska ta en varm choklad utomhus vid. Otroligt vackert!

Visa fler recensioner (36)

Mest populära foto

Åkare: Filip Sedlák Foto: David Sedlák

Skidresor

 • Active Ski

Pistkarta

Pistkarta Ischgl

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Ischgl

Innsbruck Airport
Körtid: 1 timme, 15 minuter (99 km)
Avstånd: 84 km
Flughafen Innsbruck
Körtid: 1 timme, 15 minuter (99 km)
Avstånd: 84 km
Milan Bergamo Airport
Körtid: 5 timmar, 1 minut (420 km)
Avstånd: 156 km
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer