Järvsö

Skidorter i Sverige
Liftar (8/8)
Nedfarter (20/20)
Snödjup
370 m
170 m
40 cm
För dig som är intresserad av svenska skidorter har du garanterat hört talas om Järvsö förr. Skidorten är en av landets medelstora med 20 nedfarter, 8 liftar och med över 200 000 besökare. En stor fördel med fjället är att Järvsö endast ligger 3 timmars biltur från Stockholm. Om du letar efter pister av hög kvalitet, snösäkert landskap och hyfsad fallhöjd är Järvsö rätt val. Med ett av Europas modernaste snökanonsystem kan du vänta dig över 57 000 kubik snö per dygn, inte så pjåkigt!

För dig som intresserar dig för hopp och adrenalinstinna äventyr väntar en riktigt bra snöpark här. Du kan roa dig med boxar, rails och hopp – allt i olika svårighetsgrader. Järvsö är en komplett skidpark där alla typer av skidåkare kan få ut det mesta av sin skidsemester. Om du gillar när backen tom kan du bland annat köpa säsongskortet Morgonmanchester, då får du tillgång till pisterna tidigare än alla andra.

Sommartid är har Järvsö en fin cykelpark för downhill, tillsammans med Åre är man lite i särklass i Sverige.

Snöprognos

 • Lördag

  0 cm
  Molnigt

  1 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Sol

  7 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Halvklart

  5 m/s
Vad tycker du om Järvsö?
5
4
3
2
1
Erik Andersson
Erik Andersson (Gäst)
2019-01-01
Det var trevligt på dagstid.
Dock när det var kvällsöppet till kl 19:30 var det tyvärr så att alla backar förutom 3 stängdes. Den södra sidan av berget var helt avstängd efter kl 15 och det var väldigt dålig hänvisning. Vi råkade åka in i sydområdet och fick lyckligtvis tag på en förbipasserande personal som kallade på scootrar.
Belysningen på kvällen var urusel, man såg ingenting, speciellt vid ankarliftarna på norra sidan. Man såg inte vart man åkte.
Bra för nybörjare på dagstid, på kvällen var det t.o.m svårt för oss som åkt ganska länge.

Skidstad
2018-12-22
Tänk bort Åre, Sälen, Idre och alla andra stora skidorter i Sverige och istället fokusera på bra piståkning samt nära Stockholm - där finns Järvsö.
Bra pist, breda backar, god mat, bra stugor, billigt och kort avstånd till huvudstaden. Åker mycket hellre hit än till exempelvis Romme och Kungsberget. Mindre folk och därav mer åktid.
Tidigare har liftarna varit små och väldigt sega. Hoppas att den nya sexstolsliften inför 18/19 löser det.

Skimam
2018-04-09
Perfekt för barnfamiljen! Varierad åkning, god mat och jättetrevlig personal!

Andy
Andy (Gäst)
2018-04-09
Nja, Järvsö är väl trevligt, men känns som ett förkrympt Romme. Duger för ett par timmars åkning, men sedan är det nog. Helt enkelt för liten fallhöjd för att det ska bli ngt. Trötta liftar.

Mattias Andersson
Mattias Andersson (Gäst)
2018-03-09
Perfekt för barnfamiljen och/eller nybörjaren/medelgoda åkaren....endast 3,5 tim från Stockholm.
Visst skulle man kunna önska sig lite längre backar, men de pister som finns är fullt tillräckliga om man vill få grym skidåkning utan att behöva tillbringa en heldag i bilen för att ta sig hela vägen upp till de lite större skidorterna längre upp i landet.
Med den nya sexstolsliften som skall byggas under 2018 så kommer man få bort de köer som finns under sportlovsveckorna.
Så om du vill ha bra skidåkning, utan långa liftköer och i närheten av Stockholm...ja då, kan jag inte tänka mig något bättre och mysigare än Järvsö.

Mattias Andersson
Mattias Andersson (Gäst)
2018-03-08
Perfekt för barnfamiljen och/eller nybörjaren/medelgoda åkaren....endast 3,5 tim från Stockholm.
Visst skulle man kunna önska sig lite längre backar, men de pister som finns är fullt tillräckliga om man vill få grym skidåkning utan att behöva tillbringa en heldag i bilen för att ta sig hela vägen upp till de lite större skidorterna längre upp i landet.
Med den nya sexstolsliften som skall byggas under 2018 så kommer man få bort de köer som finns under sportlovsveckorna.
Så om du vill ha bra skidåkning, utan långa liftköer och i närheten av Stockholm...ja då, kan jag inte tänka mig något bättre och mysigare än Järvsö.

AndreasKlaar
2018-02-19
Som gammal puderpundande alpräv förväntas man ju sucka och beklaga sig lite över de mindre svenska skidsystemen men det kommer jag inte göra i den här recensionen. Alperna är en sak och svenska backarna något annat.

När en skidåkare får barn förändras skidåkningen en del. Långa bilresor, klätterselar och branta puderåk byts ut mot de mer närliggande fjällen, barnselar och knappliftar. Inte nödvändigtvis sämre, men annorlunda. Det är fantastiskt att föra vidare glädjen i åkningen till en ny generation.

Det är här orter som Järvsö kommer in. Här erbjuds framförallt bra familjeåkning. Systemet är inte så stort men erbjuder ändå 20 nedfarter och 8 liftar. Barnbackarna är smidiga med rullband och knappliftar som ger barnen en chans att lära känna kanterna på skidorna och att smaka på snön. För den som vill ha lite mer utmaning erbjuder "Skolbacken" och "Himlabacken" lite mer lutning och längre åk. Backarna runt "Norr- och västliften" och mellan sittstolarna på "Järvsö södra" är svarta och röda och kul de korta minutrarna de tar att åka nerför. Eftersom att systemet är så litet är det lätt att åka iväg på egen hand och ta ett snabbt åk medan barnen åker med den andra föräldern.

I systemet finns ett par restauranger. På Järvsö södra, mitt i backen, ligger "Restaurang Eftertanke" som vid vårt besök bjöd en väldigt god linssoppa och en ostkaka med hjortronsylt som verkligen kan rekommenderas. Väl värt ett besök! På den norra sidan finns även en värmestuga med tända grillar (både inne och ute) och mikrovågsugn där vi lunchar de flesta dagarna. Smidigt och snällt mot plånboken! Servicen i Järvsö är bra och personalen är fantastiskt hjälpsam. Underhåll av både faciliteter och backar sköts exemplariskt. Pisterna sköts föredömligt och de lyckas producera imponerande mängder med snö vilket också ger ett ganska bra snödjup.

I mellandagarna är Järvsö välbesökt men annars har det varit lugnt vid våra besök. På helgerna ökar trycket när folk från grannbyarna passar på att åka men vi har aldrig upplevt det som trångt. Ortsborna talar med bävan om vecka nio när det är tjockt med folk och mycket köer. För oss som gärna undviker långa liftköer och trånga pister är Järvsö dock ett bra alternativ till Sälen och mindre orter som Kungsberget och Romme Alpin. Prismässigt ligger liftkorten lite under jämförbara orter, barn under 8 år åker gratis.

Till Järvsö åker du främst för barnens skulle, du får ett bra utbud på backar till ett bra pris, slipper köa och möts av glad och trevlig personal. Detta med de vackra hälsingeskogarna som kuliss.
Igor Ahlbaum
Igor Ahlbaum (Gäst)
2016-03-29
Järvsö är en helt okej skidort för en helg för mindre avancerande åkare

Positivt:
Mycket bra preparerat i alla nedfarter trots 10 plusgrader höll sig backarna fina
Sydbacken är en mycket trevlig backe
Maten är riktigt bra bättre än Åres mat
Bra barnområden
Nära Stockholm
Bra pris
Fint hotell

Negativt:
Uruselt liftsystem det var gigantiska köer som på 80 talet . Stolliftarna är katastrofalt långsamma och förstör hela järvsö
Liftkapaciteten måste ökas med 30% de närmaste åren.
Tvåstolsliftarna ska bytas ut mot kopplingsbara fyrstolsliftar
Ankarliftarna på norra sidan kan behövas bytas ut mot En stollift eller fler ankarliftar
Fallhöjden är väldigt låg
För korta backar
För mesiga backar, dock bra för nybörjare
Behövs en topstuga med lite utländsk mat

Om det inte vore för det katastrofala liftsystemet hade järvsö fått en trea

Pimmen88
2016-03-15
Lite för korta & smala backar men bra preparerade. Bergshotellet på södra sidan ligger mycket bra placerat.

EmrikJansson
2011-12-06
(Hemma är alltid hemma...)
Tycker helt ärligt inte att det är schysst när färila-bor (empatraz) h8ar på våra hopp, det är liksom bara att åka till Kajevall om det inte passar.....

Hoppen och railarna ska rustas upp iår och är personligen fett tacksam för det!
Offpisten kan vara guld om man hittar den rätta repan och det är mkt snö, och pisterna är i topp trim varje dag i princip!
Nya liftsystemet är en otrolig investering och ger även det några nya nedfarter.

Borta bra, men hemma bäst.

Visa fler recensioner (43)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer