Kaprun/Maiskogel

Skidorter i Österrike
Kaprun/Maiskogel tillhör Zell am See.

Kaprun/Maiskogel är inte den mest kända skidorten i Österrike men det är ett utmärkt ställe att besöka tack vare sin charm och sitt lugn. Den lilla skidbyn har allt du behöver, från prisvärda restauranger och härlig afterski till bra backar och välfungerande liftar. Detta är inget ställe du åker till om du vill kombinera skidåkning med ett röjigt nattliv, snarare om du vill kunna få i dig en god natts sömn inför nästa dags skidåkande.

Från byn kan du snabbt ta en lift upp till Maiskogel, cirka 1 675 meter över havet. Kaprun visar sin bästa sida när vädret är soligt och fint men kan snabbt kännas lite omysigt om det skulle slå om. Tursamt nog finns det en hel del andra skidorter i närheten. Till söder har du Kitzsteinhorn och till norr har du Zell am See. Kitzsteinhorn tar dig upp till 3 000 meter över havet och Zell am See ger dig en mer aktiv stad och ett större backutbud.

Snöprognos

 • Tisdag

  8,3 cm snö
  Snö
  -4°
  1 m/s
 • Onsdag

  0,9 cm snö
  Halvklart
  -1°
  1 m/s
 • Torsdag

  3,5 cm snö
  Snöfall / Sol
  -2°
  1 m/s
Vad tycker du om Kaprun/Maiskogel?
5
4
3
2
1
Fghh
Fghh (Gäst)
2018-06-12
Bodde på Kitz Residence i lägenhet Top 8. Bra läge med fantastisk utsikt över glaciären!! Blir återbesök snart igen.

Braggerman
2009-12-02 (Ändrad: 2012-03-24)
Kaprun

Riktigt bra,var där andra veckan i Maj ocjh vilken underbar försommarskidåkning på glaciären, lite lugnt i byn men bara stenkast från Zell Am zee, blev party med lite celebs skitkul.

henrik
henrik (Gäst)
2008-02-14
Var i Kaprun V 16 2007 har varit här flera gånger vid samma tid och kan säga att det är perfect om vädret är bra skidåkningen är inte super bra men v16 har våren kommit och det bjuds på en helt annan känsla.Backarna brukar klara sig bra och det är sällan mycket folk(om inte v 16 infaller veckan efter påsk).kan varmt rekommendera Kaprun på våren men man får ta att inte systemet är så stort,men man bjuds på en helt annan upplevelse ann om man åker på vintern.

Lina Olsson
Lina Olsson (Gäst)
2007-11-07
Jag var i Kaprun vecka 8 2007. Tyckte att skidåkningen uppe på Kitzteinhorn var helt fantastisk. Vi hade underbart väder varje dag och temperaturen låg tunt 2 minus grader hela tiden. Helt perfekt alltså. Fanns många bra ätställen och afterski ställen uppe på Berget också. Snön var helt underbar och det går absolut inte att jämföra skidåkningen här med de svenska fjällen. Själva byn Kaprun var jättemysig även om där kunde vara lite väl lugnt så trivdes vi.
Om det var något minus med resan så var det att det inte fanns någon snö nere i Kaprun. Och därför kunde vi inte ha snöbbolskrig. Men det hade vi i gondolliften istället med ett par ifrån Schweiz hahah.
Jag rekommenderar starkt Kaprun om ni åker udner sportlovsveckan.

Collino
2007-08-29
Var i kaprun under v44 06 och man kan väl minst sagt säga att vädret var växlande. När vi anlände småregnade det men hoppet är ju som sagt det sist......vi åkte iaf upp till glaciären första dagen för att checka läget och mötte då bara dyngsura skidåkaren men minst sagt sammanbitna miner och jag kunde då också konstatera att skidorter utan snö i regn inte är den vackraste skapelsen som gud skapat. Sen fick vi två dagar med hyfsat väder och även sol men mitt i veckan sen slog det helt om och vi hade snöstorn och 20 minusgrader. totalt på tre dagar kom det 70 cm. Ganska roligt trots allt då skidåkningen blir utmanande. Ska man prata skidåkning är väl inte glaciäråkningen den roligaste som går att finna. "Glidiga" backar och släpliftar gjorde att man kände sig lite instängd och ville komma vidare. Nattlivet var väl inte heller det piggaste, det fanns ett ställe som hette Baumbar tror jag men det såg stängt ut fast det var öppet...för att sammanfatta är Kaprun inte det stället man först ska välja för glaciärskidåkningen utan hellre resten av vintern när det finns mer snö, då är det också nära till skidåkning i Zell am See.

Bronkenstein
2004-12-18
Kaprun har riktigt bra åkning när vädret stämmer! oranga pister och dessutom en hel del orörda områden ger bra möjligheter för lössnöåk, om vädret tillåter som sagt. För att man skall kunna åka här krävs det att väderleken håller sig stabil, annars får man ge sig av till Zell am see. Kaprun är ingen kul stad om man vill vara social. Jag hann åka upp i tunneln när jag var där 1998, den brann sedan upp för ett par år sedan och tog död på en hel skolklass. riktigt obehagligt. men men. den finns som sagt inte kvar. Försöker att alltid ta liftar ovanför markplan efter det.

kikan
2003-10-04
Kaprun är litet men härligt. Under säsong är det mycket livat. Åkningen är fin när puder finns. Härligt preparerade pister.
Lite folk under hösten då bra åkning finns. Under nyår och jul är det fullt på glaciären.. Då kan du lika gärna va och harva i Lechnerberg=)..
Utelivet duger.. ta en weisbier på Paletti och röj på baumbar till skitmusik.. annars kan du alltid dra in till Zell am see där utbudet är större. Men annars så har kaprun det mesta..
Litet och gemytligt=)

eeelin
2003-06-03
Kul om det finns puder...annars litet, tråkigt och konstigt liftsystem. Ett par dagar räcker.

Christian_Melin
2003-03-03
Fina rännor när de finns snö där, annars bra längst upp (glaciären).

Känner skidlärare...men inget vidare uteliv

Mest populära foto

Åkare: Patrik Andersson Foto: Erik Hammarsten

Pistkarta

Pistkarta Kaprun/Maiskogel

Hemmabacke