Maria Alm

Skidorter i Österrike
Stor gemytlig alpcharm, höga snötäckta berg och fantastiska pister – Maria Alm garanterar en skidsemester du endast kunnat drömma om. Helt omringad av berg hittar du den mysiga alpbyn Maria Alm, belägen på 800 meters höjd. Området har 34 liftar, en högsta åkning från 1 900 meters höjd och längsta nedfart på sex kilometer. Maria Alm är perfekt för en veckas skidåkning då pisterna är välpreparerade och varierade. Samtidigt finns riktigt bra offpist för dig som gillar det. Skulle du vilja se mer av Österrikes fantastiska skidåkning kan du alltid besöka Wagrain, St. Johann, Bad Gastein och Schladming, fyra skidorter som tillsammans med Maria Alm ingår i Ski Amadé. Du kan använda samma liftkort för att ta dig mellan de olika skidorterna.

För dig som gillar vilda afterskikvällar är Maria Alm förmodligen inget att hänga i granen. Söker du däremot lugn och ro, en mysig och autentisk alpby med mysiga restauranger och tennisbanor, kommer du att stortrivas.

Snöprognos

 • Söndag

  6,2 mm regn
  Lätt regn

  1 m/s
 • Måndag

  7,2 mm regn
  Duggregn / sol

  2 m/s
 • Tisdag

  7,2 mm regn
  Regn

  1 m/s
Vad tycker du om Maria Alm?
5
4
3
2
1
hammarling
2020-08-25
Maria Alms skidsystemet är beläget på fem berg på rad. Mellan dem så finns ett sammanbyggt system som gör det möjligt att under en dag ta sig fram och tillbaka. Det börjar i väster med Maria Alm och slutar i öster med Muhlbach. I dalarna mellan ligger småorter som förbinds av en sicksackande väg. Topparna på bergen är mellan 1921 och 1634 möh. Den maximala fallhöjden är därför nästan 1100 meter. I allmänhet är det en eller två långa parallella röda pister som ligger ofta vindskyddade i skogen. Åkningen är ändå ganska varierad. Pisterna är välpreparerade och liftarna moderna. Det finns en bra blandning av restauranger i backarna. Maria Alm är en snösäker skidort tidigt på säsongen och det österrikiska landslaget tränar i några pister som ligger på andra sidan av orten.

Min skidvecka började med en dags snöande och offpiståkning i och bredvid skirouten nr 17 vid Aberg Langeck. Resten av veckan blev det sol och piståkning. Maria Alm är främst skapat för familjer men det fungerar bra för andra kategorier. Det är ett lugnt ställe med bra hotell och gemytliga restauranger. En av kvällarna var det en skiduppvisning. För de som önskar ett vilt afterskiliv finns däremot inte mycket att hämta.

Sammanfattningsvis så kan Maria Alm erbjuda en trevlig skidåkning i vacker natur. Orten attraherar främst barnfamiljer från främst Österrike. Betyget blir 3 av 5 av Börje Hammarling.

nskwjn69
2014-03-20
Jag har varit i Maria Alm ett antal gången med familjen. Vi tycker att det var mycket bra speciellt sedan man byggt ihop systemen. De sammanbyggda systemen gör det möjligt att åka över fem toppar tur och retur på en dag.
Maria Alm har haft fokus på barnfamiljer och erbjudit gratis åkning fram till att barnen fyller 12 år. Jag vet inte om detta erbjudande står kvar. De har även bra skidskolor för barn där baranen är från 09:00- 15:00. Detta gör att man som förälder får åka mycket själv.

TomArya
2006-12-28
Varit där en dag och från den dagen minns jag abra positivt om systemet. Förutom att man som snowboardare var tvungen att gå mellan stora berget och det till vänster eftersom det inte var nån lutning på den anslutande backen på vissa ställen. Annars superåkning och parken där uppe på toppen och den lilla pipen var helt ok!

Större än va det ser ut på kartan och många fina åk!

Jossan
Jossan (Gäst)
2006-02-19
Jag tycker Maria Alm (orten heter faktiskt Maria Alm)är super.. Har vart där 9 gånger och åker dit den 17/2 för 10e gången. De har avancerat nu och 2005 byggde de funpark nästan uppe vid toppen. Att åka bara ute i i Aberg i Maria Alm är ganska tråkigt i längden, så ta skidbussen till Hintertahl och åk ut i gungan. Då åker man från Hintertahl till Mühlbach och vänder, sen kan man ta sig tillbaka till Aberg igen utan buss. Då åker man i blandade backar. Men det är inget en nybörjare inte klarar. Det som kan vara lite jobbigt är att nedfarten ner till botten kan bli väldigt uppkörd runt 16-16.30 då alla ska hem, men de finns en bakväg som alltid är pistad som man kan ta. Det rekomenderas då man åker skidbussen in till Maria Alm eftersom då går du på bussen hållplatsen innan allt annat folk som ska med bussen från Aberg. Det andra som kan vara lite jobbigt är att den ena svarta pisten är aldrig bra i stort sett, de får inte till pistningen. Så där kan de vara väldigt mycket hål o och isbollar i backen. Bor du inne i byn så tycker jag absolut att du ska ta stora liften upp och åka över berget ut till abreg istället för att ta bussen.

Albin
Albin (Gäst)
2005-03-10
ett super nice place för den som gillar blandad åkning..tyvärr ingen funpark men vem behöver det när det finns andra hopp i utkanten av backarna.

Mest populära foto

Åkare: Gustav Uppsäll Foto: Linus Karlsson

Flygplatser nära Maria Alm

Salzburg Airport
Körtid: 1 timme, 9 minuter (70 km)
Avstånd: 44 km
Innsbruck Airport
Körtid: 2 timmar, 1 minut (140 km)
Avstånd: 118 km
Flughafen Innsbruck
Körtid: 2 timmar, 1 minut (140 km)
Avstånd: 118 km
Munich Airport
Körtid: 2 timmar, 26 minuter (199 km)
Avstånd: 134 km
Klagenfurt Airport
Körtid: 2 timmar, 29 minuter (213 km)
Avstånd: 137 km