St Johann-Alpendorf

Skidorter i Österrike
St Johann-Alpendorf ligger i Österrike, i de nordöstra delarna av Alperna. Skidsystemet i sig är en del av Snow Space Salzburg där också Wagrain och Flachau ingår. Dessa orter går att ta sig mellan helt skid- och liftburet. Snow Space Salzburg i sin tur är en del av Ski Amadé, ett jättesamarbete mellan 28 skidorter som totalt erbjuder nästan 300 liftar och mer än 70 mil pist! Skidorterna som ingår är allt från kända jättar som Bad Gastein till små okända pärlor. För att ta sig mellan krävs dock annan transport än skidor, i vissa fall en lång sådan.

Snow Space Salzburg bjuder förstås väldigt mycket på egen hand, men precis som många andra skidorter i regionen är det åkning under trädgränsen som gäller. Bergen som orten är byggd på är också typiska för området och har generellt en mer moderat lutning. Pisterna stöper mest i blått och rött, svarta pister är mycket ovanligt. Offpiståkningen blir naturligtvis också präglad därefter.

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Sol
  -1°
  1 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Sol

  1 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Sol

  0 m/s
Vad tycker du om St Johann-Alpendorf?
5
4
3
2
1
Frontenboy
2007-06-25
Var i St Johann v.8 i år. Åkte ditt med danska Höjmark från Malmö vilket jag kan rekomendera främst på grund av priset (4700kr för boende,resa med buss o hel pension) som var det bästa jag kunde hitta för v.8 och jag kollar ganska noggrant när jag letar resor ;) ifs ska det sägas av vi bodde ca 1 mil utan för själva byn men det funkade bra med skidbussar.

Själva St Johann är en ganska stor "by" om man kan kalla det så drar mer åt en mindra stad. Där finns massa affärer McD etc... men bara ett fåtal mindre pulkabackar så om man bor där så är man tvungen att ta Skidbussen upp till grannbyn Alpendorf (ligger ca 3km från St Johann efter en långbacke på vägen mot Badgastien) så vill man ha nära till liften så skulle jag rekommendera att man kollar på ett hotell där annars är Kleinarl klart att rekommendera!

Som brädåkare var väl systemt sådär lite jobbiga transport sträckor här o var. Men det sämsta var väl att Områdets Park (absolutpark.com) ligger i Kleinarl så tog ca 30-40 min med skidbuss ditt. Dock så tycker jag att det var det bästa stället i området! Wagrain o Flachau var det bara skidskolor o jobbiga danskar samt massa köer nere vi byn så säger bara undvik! i Kleinarl var det knappt några köer många sköna blå/röda åk. Hyffsat park som nog skulle varit grymt mycket bättre om snöförhålandena varit bättre sägs vara en av det bättre i Österrike. Fanns även en del offpist för dom som det lockar dock så är man tvungen att "Hajka" lite.

Så sammanfattningsvis:

+ Hyffsad Park
+ Trevligt ställe
+ Bra backar
+ Bra uteliv dock kanske lite dåligt med ställen men öss på dom som fanns. Säger bara Disco Tenne ;)
+ Kleinarl

- Massa Danskar!
- Långa köer
- Ligger på lite låg höjd= Dåligt med snö vissa perioder
- Gasthof Grübbhöe störd ägare

bulla
2005-10-23
Bra familje ställe med ganska lätta backar och med en fin park med många fina hopp. Fint system som passar de flesta.