Flachauwinkl-Kleinarl

Skidorter i Österrike

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Sol
  17°
  1 m/s
 • Måndag

  0,1 mm regn
  Lätt molnighet
  18°
  1 m/s
 • Tisdag

  1,2 mm regn
  Regnbyar
  17°
  0 m/s
Vad tycker du om Flachauwinkl-Kleinarl?
5
4
3
2
1
waffa
2016-06-07 (Ändrad: 2016-09-11)
Jag och min bror bilade ner v 8 2016 med 5 av våra barn i åldrarna 8,10,12,13,16. Vi bodde billigt i Sankt Johann och besökte pisterna vid Sankt Johann, Wagrain, Flachau, Flachuwinkl under veckan. Det var ganska milt väder så när backarna i de först nämnda orterna blev uppkörda var åkningen för tung för de minsta. Jag och brorsan spenderade mycket tid i Flachau som små. Vi lärde oss åka där så det var nostalgiskt att komma tillbaka. Dock var det överbefolkat när vi kom dit.

De sista tre åkdagarna spenderade vi i Flachauwinkl. Snön var bättre där pga den lilla höjdskillnaden. Parken var ett paradis för de äldre barnen och det fanns gott om riktigt fina blå backar för de minsta. De hade t o m gjort en bana med troll man skulle leta upp ungefär som orientering. Väldigt trevligt! Det var inte alls lika mycket folk här. Parken är i världsklass! De stora hoppen var dimensionerade enligt de som används i de största tävlingarna som OS etc. Personalen i parken bestod av unga entusiastiska åkare och de var väldigt tillmötesgående. Kan verkligen rekommendera denna pärla. Vi hade som sagt tillgång till bil och om vi ville kunde vi besökt 15 orter till eftersom liftkortet är giltigt över ett så stort område. (Ski Armade)
Det får bli en annan gång.

Uppdaterar recensionen med några videoklipp: https://www.youtube.com/channel/UCF3sbLp6E_oNJubrEogfDzA

PhilClanDen
2008-02-25
Visst är det en lätttillgänlig ort för alla carvingpressare då pisterna är långa och skööna. Men flachauwinkl fångade mig när jag precis kommit upp efter andra sittliften och ser skylten till absolutpark (www.absolutpark.com) kanske en av alpernas bästa parker. Med många sköna rails och tre kicker lines! (Y) Dessutom finns det fina BC hopp byggda av locals ca 5 st när vi var där och såklart offpistrepor : D när du sedan blivit trött på allt vad skidåkning heter. Går du in i Chillhouse (ligger i slutet på parken vid liften) och knäcker en redbull och kollar på när österrikarna skatear i rampen eller glor på lite skidfilm på nån av widescreen tv:sarna. Var där sportlovet 08 och åker gärna tillbaka!

v-larsson
2007-06-25
världens coolaste skidort?

enligt mig iallafall jag har ju iof dock inte besökt alla.
men vad sägs som

-ramphus i mitten av huvudbacke med soffor och skatepark där inne
-en ordentligt grym park med pipe kickers och rails
-sköna uterserveringar med solstolar där man kan ta det lungt hela dagarna om man känner för det.
-i principo alla backar har sol hela dagen.


se kan man ju tycka varöfr har dom skatepark mitt i backen men som sgat detta skänker image och man förstår när man kommer att flachauwinkl skapar sin egen stil.
tycker du om backcountry jibbibg men inte att bygga kickers är detta inget problem dom coola localsen bygger kickar överallt så dom är lätta att få tag på.
om jag då ska sammanfatta detta så är det en mycket härlig ort. kanske inte rekomenderar denna ort till 65 åriga piståkare då attityden rä lite för kaxig för detta. men till jibbers och även till dem som gillar lite op rekomenderar jag denna ort varmt. dock inga övertrevliga liftvakter.

Magnus i Villach
Magnus i Villach (Gäst)
2004-10-26
Samma system bjuder paa boende (och visst terrängkörning!) i ZAUCHENSEE. Där har du dessutom joddel, behöver varken transfer eller bil och kan mycket väl tvingas anstränga Dig i ett antal branta hang ner mot byn.

carrwik
2004-04-23
Till flashauwinkl åker man för att åka park. Då Badgastein inte erbjuder någon direkt fet park så blir flashau alternativet. Badgasteins liftkort gäller även i flashau och det tar ca 45 min med bil.
Parken är uppdelad i två delar. Der kickerline och der jibbline. Stora och små kickers, mycket rails och en skön pipe.
Helt klart värt ett besök.

Mest populära foto

Åkare: Olli Tervonen Foto: Henri Tervonen

Pistkarta

Pistkarta Flachauwinkl-Kleinarl

Närliggande skidorter

Hemmabacke