Flachau

Skidorter i Österrike
I centrum av det gigantiska skidsystem Sportwelt Amadé, bestående av ett dussintals byar som tillsammans bildar över 850 km pist finner vi Flachau. Hemmaberg för ingen mindre än österrikiske utförsåkaren Hermann Maier.

Flachau har under de senaste åren investerat i nytt skidsystem, vilket gjort att man numer kan titulera sig som en av Österrikes mest moderna skidsystem. Det stora skidområdet erbjuder skidåkning för alla. Med varierande längder, lutningar och bredder med möjlighet till offpiståkning. Flachau har även en erkänd snowpark, som ofta ändrar skepnad och storlek.

Till Flachau tar du dig lättast genom att flyga till Salzburg för att sedan resa vidare med buss, vilket tar en timme vid lättare trafik. Väl utanför backarna finns det likt de flesta alpbyar en mängd sysslor att göra. Allt ifrån rodel, isklättring till snowrafting.

Snöprognos

 • Lördag

  3,1 mm regn
  Lätt regn

  2 m/s
 • Söndag

  2,6 mm regn
  Lätt regn

  2 m/s
 • Måndag

  2,1 mm regn
  Halvklart

  1 m/s
Vad tycker du om Flachau?
5
4
3
2
1
Håkan Alsterlind
Håkan Alsterlind (Gäst)
2014-02-06
Efter tre veckor i Flachau i januari 2014 kan jag konstatera: Otroligt med folk i backarna! Två timmar efter liftarnas öppnande
var backarna rena rama puckelpisten. Vore det inte för mängden åkare skulle backarna vara suveräna carvingbackar.
Bra: inga liftköer! Relativt billigt!

Håkan

a91_msf
2013-02-26
V7 2013. Mycket folk. Som Romme x 4.
+Billigt
+Carvingvänligt
-För mycket folk (lyckades pricka in bayrarnas sportlov)
-Trist mat
-Flackt

AnnaMIsaksson
2009-09-24
Bra ställe, man ska hällst åka dit när det har snöat rätt så ordenligt för att få bra offpist..

k-vik
2007-05-30
Helgen: 8, 2007.

Spenderade tre dagar i Flachau området. Bodde i Kleinarl på hotell Landaus Lärchenhof som visade sig vara ett riktigt bra ställe med grym service! Är dock inget ställe som man skall välja om man vill ha nära till kroglivet. I så fall är det bättre att bo i Wagrain skulle jag tro! Tror dock man skall bo i Flachau för att ha bästa tillgången till de olika systemen. Skidbussarna går ju inte direkt stup i kvarten, om man säger så!

Tyvärr var ju saknaden av snö mkt. stor i Österrikes östligare delar vid denna tidpunkt varpå friåkningen var starkt begränsad! I hela Zauchensee området (speciellt Gamskogel toppen) samt i Saukarkopf (mellan Flachau och Wagrain) finns det dock riktigt bra områden med stor potential! Speciellt kanske Saukarkopf, finns riktigt fina områden att utforska.

Missa inte: Zauchensee (Gamskogel) och Saukarkopf.
WC-backen i Zauchensee, O yes!

Missa gärna: Området mellan Sankt Johann och Wagrain, ingen hitt!

Styrkor: Mkt. sällsynt med transivers och fetlagg!
Mer orörd snö till oss som gillar detta!
Ganska billigt med mat och dricka.

Svagheter: Busskommunikationen mellan de olika systemen.
Bor man i Kleinarl eller Wagrain tar det tid till Zauchensee.

Totalt:
Ja, klarar man att ignorera alla tyskar, danskar och holländare på väg mot den orörda snön så kan man ha riktigt roligt i området. Tyvärr går ju skidbussarna helt åt skogen dåligt, framför allt på kvällarna. Dock är taxin hyggligt billig.

Bonnplogen
2007-05-21
Var på plats i Flachau 5/1-14/1-07

Måste säga att vi var ganska imponerade av förhållanden i pisterna många plusgrader ändå höll de toppskick!

Men som ort så måste jag nog säga att Flachau är relativt tråkig, byggd i ett u för att bönderna inte vill släppa marken i mitten!

Musistadel är väl värt ett besök däremot,live musik,god öl,fin buffe och trevligt folk!

Hofstadel after ski bar är det bra drag på mest tyskar,holländare men det fick gå ändå ;)

Åkningen då....
Flachau är väldigt flackt precis som det låter med sköna breda carving pister dock ett minus när det är för mycket folk!!!

Wagrain känns mer utspritt med dryga liftar och halvtaskiga pister...

Pärlan är Zauchensee, inte nog med att vi fick se damernas världscup
så dumpade det fin snö så det blev lite offpist oxå!

2006-10-05
Flachau är ett av de största skidorterna jag någonsin skådat. Jag var där en dag under sportlovet v.7 2003, kommer aldrig glömma den 110 cm nyfallna snön som låg i området. Jag hade aldrig tidigare varit med om 40 cm nysnö i pisterna och 70 cm därtill utanför. Trots att jag bara lyckades avverka 1/10 av alla backar som erbjöds måste jag säga att Flachau besöket var något bland de bästa jag gjort i Snowboard väg. Om inte bara för lösnön utan även, trots att det ligger i österrike, fanns minst två parker med riktigt fina pipes och hopp. Finns bara gott om Flachau, Besök det!

Yosi
Yosi (Gäst)
2018-02-09
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
var där i början av februari 2018. massor av snö. hade ~ 40cm färskt pulver på toppen. Skied några stora lättillgängliga off-piste områden i Flachauwinkl (grannby). I skidområdet är pisterna allmänt breda och långa. Övergripande känns inte skidområdet trångt. inga rader till hissarna, trots att orten var ganska full. Missa inte Zauchensee-området.


Mest populära foto

Åkare: Foto:

Pistkarta

Pistkarta Flachau

Närliggande skidorter