Zauchensee

Skidorter i Österrike

Snöprognos

 • Tisdag

  15,3 cm snö
  Snö
  -6°
  2 m/s
 • Onsdag

  1,2 cm snö
  Lätt molnighet
  -7°
  2 m/s
 • Torsdag

  0,8 cm snö
  Halvklart
  -6°
  2 m/s
Vad tycker du om Zauchensee?
5
4
3
2
1
Hawk100
2018-03-10
En del av det stora ski Amadee. Väl värt en dag eller två. Fina slingrande pister och hyfsat lättillgänglig off-pist.....
Hit skulle jag definitivt kunna återvända med familjen.

Lise
Lise (Gäst)
2014-02-26
Var i Zauchenzee i slutet av februari 2014. Vi hade tur och kom samtidigt som det dumpat snö, och fick ca 70cm nysnö!! Vi kunde köra i orörd puder hela vägen till hissen stängde, då det inte fanns så många andra som använde bergen utanför backarna. Har inte kört så mycket puder innan, så jag var mycket nöjd med Zauchenzee!

gubbfan
2014-02-21
Det finns en hel del bra offpist i området. Mycket åkbar skog delvis ganska brant. Men det krävs en hel del snö för ganska mycket av skogen är rejält "buckligt". Mycket fina touringmöjligheter med kort anmarsch.
Klart värt några dagar men området något begränsat för längre vistelser.

Marcus
Marcus (Gäst)
2010-01-25
Jag och Anna besökte Zauchensee en dag i mars 2009. Det hade snöat ganska mycket över natten varvid förhållandena knappas kunde varit bättre.
Vi tog oss in i systemet till en gryta där flera liftar försörjde olika delar av berget. I västlig riktning gick det en ägglift upp längs en bergskam. Den bergskammen hade vi helt för oss själva hela dagen. För varje åk flytta vi spåren lite åt sidan.
När vi kom ner till fick vi konstiga blickar av de österrikiska skidturisterna. De liksom " Varför i h..te åker ni inte i pisten". Vi hade med andra ord offpisten helt för oss själva i en härlig ganska brant sluttning med stora lärkträd. Helt underbart!
Väldigt bra med lätttillgänglig offpist som ngen utnytjar. Här går det lätt att kombinera åkare som både vill åka off pist och i pisten.

I år hoppas vi på ett återbesök.

Mest populära foto

Åkare: Christoph Oberschneider Foto: Christoph Oberschneider

Pistkarta

Pistkarta Zauchensee

Närliggande skidorter

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer