Obertauern

Skidorter i Österrike
Ski in & ski out paradiset Obertauern är en av Österrikes äldsta alpbyar. Redan på tidigt 1900-tal begav sig skidåkarna hit för att ta del av friluftsliv snö. Även fast den första liften inte stod klar förns år 1948. Här har även kändisar som The Beatles spelat in musikfilmer.

Obertauern är det perfekta stället för dig som ska ta din familj till alperna för första gången. Även om berget även bjuder på några brantare åk så är det helt klart präglat av ”easy intermediate runs” vilket gör det perfekt för nybörjarna. Obertauern anses också som ett av Österrikes absolut snösäkraste berg. Detta utan att vara speciellt drabbat av lavinrisk.

Byn bjuder även den på lugnt tempo och till skillnad från en klassisk alpby är det snarare mer likt en typisk skidresort utan charm. Något som Obertauern har kritiserats för.

Snöprognos

 • Söndag

  0,3 mm regn
  Lätt molnighet
  13°
  1 m/s
 • Måndag

  0,3 mm regn
  Lätt molnighet
  14°
  1 m/s
 • Tisdag

  0,9 mm regn
  Duggregn / sol
  12°
  1 m/s
Vad tycker du om Obertauern?
5
4
3
2
1
Fabianstroth
2019-11-18
Som Branäs fast med österrikare, vilket inte är positivt. Alpernas kanske plattaste upplevelse rent generellt, både skidåkningsmässigt men också som by.
+ det snöar mycket (men åken är väldigt korta och väldigt flacka), kul med skiweek. Det finns andra bra ställen ganska nära du kan åka till från Obertauern
- egentligen det mesta.

Åk någon annanstans.

JohanPetter
2019-01-01
Snösäkert, kompakt system och många hotell med ski-in/ski-out gör Obertauern till en bra familjeort där skidlogistiken blir lika enkel som i Sverige och Norge. Dock saknas flacka backar med knapplift där små barn kan lära sig ploga och svänga - välj en annan ort om barnen inte redan kan ta sig ned för en blå backe själva. I övrigt är karaktären på skidåkningen ungefär som i Åre, om än större och så klart med mer snö. Från Skåne ett attraktivt alternativ till Trysil och Hemsedal.

JesperArnwald
2017-01-08 (Ändrad: 2018-01-16)
Jag har varit i obertauern i 5 dagar och har haft några av mina bästa åk i mitt liv. Under mina 5 dagar åkte jag inte en enda pist. Det fanns ofpist repor impresivt över allt helt orörda! Inte jätte långa ofpist åk men fullt tillräckligt ! På lägre höjder rekommmenderar jag skogs åkning, under 8-siten/ kabinen från byn! Lätt tillgänglig puder !
5/5

Bjorviken
2010-03-23
Jag har personligen varit där 5 år i rad och åker dit imorgon för 6 året. Tycker att det är ett grymt ställe som erbjuder allt från grym skidåkning (och snowboardåkning som jag står under), till härlig afterski! Det är en härlig atmosfär i byn och enligt mina erfarenheter är där mycket trevlig folk som håller till där.

Plus vill jag ge för offpisten som jag tycker är grym! Har alltid varit mycket snö när vi varit där och offpisten är lätttilgänglig, på många ställen är det bara att bege sig utför brevid dom pistade backarna så hittar man något kul ställe att ta sig ner för!

Synd är väl att där är så dyrt, så för en halvfattig liten säsongare är det tyvärr svårt att leva kvar här.

jespersundstrom
2010-01-25
Väldigt snösäkert men också rätt blåsigt ställe. En fin by som dock inte har så mycket alternativ för den fattige bummaren då det i stort sätt bara finns fyrstjärninga hotel. Kanske lite låg fallhöjd men det duger. På sensessongen finns nog en utav Europas bästa puckelpister i området, Gamsliten 2.

Var där under julveckan och det började med sol och rätt lite snö men i slutet kom en rejäl dump som gjorde riktigt skön puderåkning möjlig.

Kanske inte den absolut bästa orten i Europa men den håller definitivt för att ligga i toppen!

Carin
Carin (Gäst)
2009-08-05
Ta den lokala postbussen (gratis)till Mauterndorf, när köerna blir för långa och ölen för dyr i Obertauern. Där finns ett litet skidområde, om man jämför med obertaurn, men stort om man tänker på Sverige. Själva byn har ursprung från romarriket med en borg och trevliga gamla gator och hus. Det är så genuint som det blir.

e_gus
2009-01-09
+
sjukt mycket snö
ännu mer snö
alla tyskar göttar sig på restaurangerna, mer snö åt oss andra
väldigt okändt för alla utom dom lokala åkarna (österrikarna) och stenrika tyskarna
edelweiss, pjäxdans på borden kl 15.30, var dag!

-
sjukt dyrt, bara lyxhotell
alltför mycket snö ibland, så svårt att komma dit ifall det e storm (glöm inte snökedjorna)
inte så många pister, det åker man igenom på en dag.
bara tyskar och österrikare, så man måste kunna tyska

slutsats:
jag spenderade en säsong där som skidguide för danska Hojmark, helt klart nöjd. Dock räcker en säsong, sen kan man det. Sista veckan hade vi snö över naveln utanför pisten, grymt härligt att åka. Det snöar mest i hela österrike, enligt dom som bor där. Det e bara snöfritt 3 månader om året tydligen..

ericjohansson
2007-11-27 (Ändrad: 2007-11-28)
Ganska litet skidsystem, jag förväntade mig något mer utav Obertauern, men men, pisterna är härliga och vi hittade en sjukt härlig offpistrepa!

+ för den mysiga byn :P

k-vik
2007-05-30
Helgen vecka: 8, 2007.

Var nere en kort sväng, bara över dagen, till Obertauern. Var där mer för att undersöka om stället har någon potential. Och jag kan informera om att det finns goda möjligheter till lättillgänglig friåkning.
Tyvärr fick jag inte prova detta pga. mindre bra tillgång av snö. Men som sagt, har snön trillat ner är det mer eller mindre bara att åk över hela dalen! Den som söker skogsåkning eller den lite hårdare och svårare åkningen skall nog inte åka hit. Söker man dock lättillgänglig och stora öppna ytor känns Obertauern helt rätt.

Vidare kändes det som om tyskarna och österrikarna strikt håller sig till backarna, för att inte tala om restaurangerna. När jag var där var det Obertauerns absoluta högsäsong, lyckligtvis fanns det inga liftköer.

Kan inte säga att det fanns något att klaga på.

Styrkor:
* Fanns det inga köer att tala om.
* Liftsystemet är ok, dock inte ”tok” modernt.
* Grymt bra drag på Afterskin.

Svagheter:
* Inga under min vistelse, med mer snö hade allt varit perfekt.

Totalt:
Helt ok skidort. Dock är det ett litet skidsystem, man hinner runt allt på en dag. Skidåkningen får ses som enkel, generellt är det lätt eller mkt. lätt åkning. Skulle inte åka hit en vecka, men en utflykt hit på två-tre dagar känns helt rätt.

Magnus i Villach
Magnus i Villach (Gäst)
2004-10-26
Byn Obertauern är KONSTRUERAD för turister, helt utan österrikisk ursprunglighet. Aak dit en oktoberkväll saa vet ni vad som menas. Liknar ett Alpernas Gran Canaria och i mina ögon defintivt överreklamerat. Liftnära aakningen ÄR mjuk, bortsett fr. Gamsleitn 2 hänget mittemot. Dock, höjden bjuder paa god snötillgaang och bra kvalitet paa snön.

Visa fler recensioner (12)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer