Wagrain

Skidorter i Österrike
Wagrain är en av de österrikiska skidorterna som ligger i de östra delarna av Alperna och därför inte tillhör Tyrolen. Det är också byn där Alois Rohrmoser under 50-talet bestämde sig för att anställa fyra hantverkare och utöka sin verksamhet i hjulbranschen med vintersportsutrustning, vilket senare blev grunden till Atomic skis. Även Joseph Mohr, författare till originaltexten av Stilla Natt, Heliga Natt, levde sina sista år i Wagrain, något som satt sina spår i byns julfestligheter.

Byn är inklämd mellan Flachau och Alpendorf och ger därför riktigt bra tillgång till båda delarna av det gemensamma skidsystemet. De kringliggande bergen är något lägre än vad som är vanligt längre västerut i alperna och åkningen är därför till största delen begränsad till under trädgräns, dock är i princip hela skidsystemet byggt på bergens nordsidor, så trots den ringa höjden är snö sällan ett problem. Pisterna är överhängande röda med stänk av blått.

Snöprognos

 • Tisdag

  2,9 mm regn
  Lätt regn

  1 m/s
 • Onsdag

  0,8 mm regn
  Molnigt
  12°
  1 m/s
 • Torsdag

  4,7 mm regn
  Regnbyar
  16°
  1 m/s
Vad tycker du om Wagrain?
5
4
3
2
1
Jennie
Jennie (Gäst)
2019-02-17
Kanonställe för barnfamilj med barn i 9 och 11 årsåldern!!Långa fina pister och bra ställen att fika/äta på i backarna. Mysig liten by.

Anna Palmberg
Anna Palmberg (Gäst)
2018-02-28
Ett väldigt bra ställe med välpistade långa nedfarter

MartinB
2004-03-16
Var i Ski Amadé där Wagrain ingår så det blev åkning där en dag.Vad jag kan säga är att det är ingen avancerad åkning överhuvudtaget. Visst kan man hitta några sköna backar och lite skogsskidåkning men det är allt. Men om du är en hyfsad åkare så kan du nog trivas här, för det är vacker natur och så.....

cjskoog
2002-12-23
Wagrein har fostrat åkare som Hermann Meier o Ann Marie Mozel Pröll... ganska snäll åkning men med bland de trevligaste "i backen caféerna" som jag vart på. kan vara lite mycket folk, men åk isåfall till Kleinarl...lika bra skidåkning o mycket mindre folk.. i övrigt: modernt liftsystem o trevliga människor.

Mest populära foto

Åkare: Carl Djurhed Foto: Joakim Skarph

Pistkarta

Pistkarta Wagrain

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer