Ny lift binder ihop 210 km pist i Wagrain-Kleinarl i Österrike

I skidområdet Wagrain-Kleinarl öppnar den nya liften Panorama Link den 5 december 2020. Liften kommer att förena totalt 210 kilometer pister som kommer vara tillgänglig på ett och samma liftkort.

Panorama Link är årets liftnyhet för skidområdet Wagrain-Kleinarl. Den nya liften öppnar den 5 december och sammanlänkar totalt 210 kilometer pist i området kring Wagrain-Kleinarl. Kan jämföras med tex Ischgl som har 235 km pist, eller Arlberg som ligger på strax över 300 km.

Panorama Link förbinder skidorterna Wagrain/Flachau/St. Johann och Shuttleberg Flachauwinkl/Kleinarl och skapar tillsammans ett stort skidområde.

Den nya liften gör också att skidområdena Snow Space Salzburg, Shuttleberg Flachauwinkl/Kleinarl och Ski Paradise Zauchensee/Flachauwink länkas ihop vilket innebär att detta blir ett av sex österrikiska områden som erbjuder mer än 200 kilometer av sammanhängande pist, på ett och samma liftkort dessutom.
– Tidigare har gäster och skidåkare behövt ta buss mellan områdena Wagrain/Flachau/St. Johann och Kleinarl, med Panorama Link blir det nu betydligt enklare för våra besökare. Genom att samla skidområdena skapas ännu bättre möjligheter för både nybörjare som söker en trygg första skidupplevelse, och friåkare som letar efter stora utmaningar. Utöver detta har vi massvis med andra aktiviteter för både barn och vuxna som ligger i närheten av den populära skidorten Wagrain-Kleinarl, säger Stefan Passrugger från Wagrain-Kleinarl Tourismus.

Panorama Link tar skidåkarna på en resa mellan byarna Wagrain och Kleinarl, med utsikt till bergskedjorna Hohe Tauern och Niedere Tauern. Turen tvärs över landskapet tar totalt 8 minuter och utsikten över bergen ska vara något utöver det vanliga.
– Panorama Link är inte bara en lift som förbinder skidorterna, det är också en helt unik upplevelse. Vi ser verkligen fram emot att börja hälsa gästerna välkomna till vintersäsongen 2020/2021.

Panorama Link är en gondollift med plats för 10 personer som är byggd och opereras av Snow Space Salzburg Bergbahnen AG i samarbete med Shuttleberg GmbH & Co. KG.

Wagrain-Kleinarl ligger i regionen SalzburgerLand där flera välkända österrikiska skidorter som Saalbach Hinterglemm, Fieberbrunn och Kaprun också ligger. Området har hamnat lite i skuggan av dessa större och mer väletablerade destinationer, men kanske hjälper den nya liften Wagrain-Kleinart fram även hos svenska skidåkare i framtiden.

Om Panorama Link

  • Ruttlängd: 3,2 kilometer
  • Resetid: 8 minuter mellan Wagrain och Kleinarl
  • Hastighet: 6 meter i sekunden
  • Höjd: 71 meter
  • Antal kabiner: 79
  • Antal personer per kabin: 10
  • Kapacitet: 2 400 personer i timmen
Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera