Zell am See

Skidorter i Österrike
Zell am See innefattar även Kaprun/Kitzsteinhorn, Kaprun/Maiskogel

Zell am Zee var en gång liknande med Åre och Davos en kurort dit folk åkte för att kurera med hjälp av den rena luften. Orten med lite mer än 9000 invånare ligger vid sjön Zeller See och nära Kaprun. Den österrikiska glaciären - Kitzsteinhorn-glaciären - ligger 3029 meter över havet.

Som alltid när du befinner dig i Österrike slås du av hur många och stora berg det finns. Nästan alltid har du en kuliss av branta, karga bergsformationer som sträcker sig ivrigt mot skyn. Detta är en av Österrikes absoluta styrkor.

En annan är att samma berg så gott som jämt tvingar upp de moln som finns omkring med omedelbart resultat att dom släpper sin last. På vintertid resulterar det i mycket snö och härliga dagar.

När de som i detta fall kombineras med en sjö löper du risk att utsättas för gastkramande vacker miljö som kommer få dig att ta fototn vart du än vänder blicken. Därför kan det vara bra att ladda upp med en extra extern hårddisk innan resan.

Snöprognos

 • Torsdag

  0 cm
  Sol
  -2°
  1 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Sol

  0 m/s
 • Lördag

  0,4 cm snö
  Molnigt
  -0°
  1 m/s
Vad tycker du om Zell am See?
5
4
3
2
1
Pär Peace
Pär Peace (Gäst)
2019-03-11
Nygammalt resmål för oss svenskar. Nya liften som länkar ihop Kaprun med glaciären gör Kaprun till skidort i toppklass!!

linnmatilda
2019-02-21
Bra skidåkning i Zell am see, man måste besöka Kitzsteinhorn. Ännu bättre skidåkning och inte minst på vårkanten då Zell am see ligger lägre och blir lite slaskig efter lunch. Vill man äta ute, strosa omkring och så, är det i Zell am see du ska bo.


Pommer
2019-01-14
Åker vår fjärde vecka till Zell am see v8 2019. Mycket bra skidåkning både i Zell am see och Kitzsteinhorn. Väljer Zell am see för det stora utbudet av restauranger och saker att hitta på när man inte är i backarna. Kan varmt rekommendera Zell am see till barnfamiljer.

Simon Perstorper
Simon Perstorper (Gäst)
2018-09-21
– Bred skidåkning i Zell am See (Schmittenhöhe) och puder i världsklass i Kaprun (glaciären Kitzsteinhorn). Man kan åka skidor på båda orterna med samma liftkort vilket gör området särskilt intressant. Sedan 2016 sitter dessutom Zell am See ihop med Saalbach-Hinterglemm vilket tekniskt sett gör det till Österrikes största skidsystem - större än St Anton.

– Afterskin är up and coming i både Zell am See och i Kaprun. OFF PISTE BAR erbjuder grymt party á la Fjällgården i båda byarna med livemusikafterski varje dag i sina två barer.

– Restaurangerna håller överlag hög klass. Kan rekommendera Deins und Meins och Brasserie Traube i Zell am See. Restaurangen Kitcsch & Bitter serverar bra käk i Kaprun.

– Smidig transfer från både Salzburg (drygt 1 timme med bil) och München (drygt 2 timmar med bil). Det kan vara värt att ta tåget från framför allt Salzburg.


aaf
aaf (Gäst)
2018-02-06
Satsas hårt med nya liftar varje år. Kaprun är mycket bra alternativ till att bo i Zell.

Igel
2009-03-20
Var där v10 2009. Mkt mkt mkt danskar! Zell bjuder på helt oki åkning. Man har ju en mindre park på baksidan. Pistningen är inte i klass med italienaras perfekta manchester. Sen har man ju närheten med skidbuss till Kitzsteinhorn och Kapruns glaciäråkning på liftkortet. En halvtimme med lokalbussen.

Maten ute e billig. En dagens soppa kostar 3.5-4 Euro och en öl samma. Maten ute smakar kalas. Satsa på de små kryp-innen ute i backarna. Gott om pubar med priser som ligger ngt under hemma finns det med. En flaska vodka i affären kostar 5-8 E och en Gordons Gin 11 E.
Vad det gäller shopping så ser jag faktiskt inget att handla. Det mesta är samma pris som hemma och Mediamarkt har öppnat med här. De va faktiskt dyrare än hemma på många produkter.
Jag e nöjd på det hela taget. Åkte med Lion Alpin/ Hojmark.

Crussoe
2009-02-10 (Ändrad: 2009-03-09)
Kaprun! Onödigt med en beskrivning, åk dit med egan ögon - oslagbart!

bibop
2008-02-14
Var där julen 2007. Helt OK med snö, men offpisten verkade rätt uppkörd.

+ långa pister, sköna svarta. trevliga blå. generellt breda.
- mycket folk på vissa repor. långa köer för att komma upp på berget om man inte är tidig. taskigt med sol eftersom det ligger mest mot norr - men det kan ju vara bra ibland.

Wahlin88
2008-02-13
Åkning: Var väll sådär utbudet var inte särskilt stort, Zell am See system var hyfsat i början på veckan men i slutet hade de tagit mycket stryck av allt folk som åkte, mycket blöt snö på eftermiddagarna. Karprun hade dock mycket bättre snö, samt att man hittade nåra okej åk utanför backarna, de hade ju sin "natural halfpipe"(ravin) runt där åkte vi väll mest då vi hittade en del roliga små dropps. Parken var okej men extremt dåligt placerad då man fick ta två liftar för att komma till de första hoppen. Halfpipen i Zell am See systemet var kass då den höll på att smälta hela veckan vi var där, parken var avstängd för de skulle vara någon tävling. Dock feting liftköer nästan över allt.

Partyt: De var faktiskt riktigt bra en ganska stort utbud med krogar. Var mest på karambar och diskot Viva. Andra bra barer var Rock Bar, B17.

Boendet: Bodde på Haus Edelweis, riktigt bra och biligt. Kvaliten på grejerna var väll sådär med tanke på att tv racket lossnade från vägen första dagen, men verka som de var medvetena om de då vi de trodde på storyn vi berättade.

Resebyrån: Åkte med Lion hängde inte med på några aktiviter men de var okej.

Orten: Ganska billigt hittade bra matställen i backarna och dylikt.

Allt som allt: Helt okej ställe att åka till en gång skulle inte åkt tillbaka dit igen då åkningen inte var särskilt bra, kanske bättre någon annan vecka än just vecka 8. Bra ställe för nybörjare eller folk som bara vill festa.

mcn
2007-12-13
Been there to, aldrig vart med om bättre åkning!
inte så erfaren men fanns reiktigt feta parks när jag va där iaf!
oslagbart på kaprun!

Visa fler recensioner (24)

Mest populära foto

Åkare: Foto: Christian (Svante)

Skidresor

 • STS Alpresor STS Alpresor erbjuder prisvärda Alp Inclusive resor till Zell am See – skidresan där allt ingår i priset.
  Boka hos STS Alpresor

Pistkarta

Pistkarta Zell am See
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer