Saalbach/Hinterglemm (Skicircus)

Skidorter i Österrike
Saalbach/Hinterglemm (Skicircus) innefattar även Fieberbrunn, Leogang

Saalbach-Hinterglemm är två byar som tillsammans bildar ett gemensamt skidområde beläget i alpernas östra utmarker. Som turistort i alperna är de relativt unga, det var inte förrän efter andra världskriget som det började dyka upp turister i det som tidigare var ett fattigt bondesamhälle. Idag är det en helt annan visa, ett modernt och omfattande liftsystem lockar över en miljon skidåkare per säsong att komma på besök. Det omfattande liftsystemet innebär också att det finns gott om åkning i alla väderstreck, möjligheterna att utnyttja vädret är alltså maximal! Att orten satsar helt och fullt ut på sina skidåkande besökare märks också på det faktum att byns huvudgata är en trafikfri gata där fotgängare har fri lejd.

Nu för tiden är dessa två byar också sammanlänkade med den välrenommerade skidorten Fieberbrunn. Fieberbrunn kompletterar Saalbach-Hinterglemms omfattande skyddade skogsåkning med en rejäl portion högalpin åkning och ger dessutom våghalsar tillgång till berget Wildseeloders nordsida, ett av de mer frekventerade stoppen i Freeride World Tour.

Snöprognos

 • Onsdag

  0 cm
  Halvklart
  -6°
  1 m/s
 • Torsdag

  5,7 cm snö
  Halvklart
  -5°
  1 m/s
 • Fredag

  2,7 cm snö
  Halvklart
  -9°
  1 m/s
Vad tycker du om Saalbach/Hinterglemm (Skicircus)?
5
4
3
2
1
oscar
oscar (Gäst)
2018-04-23
Jag och min sambo tog 4 månader tjänstledigt och begav oss till fieberbrunn. Vi hyrde en lägenhet i byn på södersidan med utsikt över wildseeloder och kitbühlerhorn, helt fantastiskt.
Vi säsongade inte så fokus var åkning, saalbach, hinterglemm, leogang och fieberbrunn bjuder på det mesta du kan önska. Breda pister som är otroligt fint preparerade och moderna. Bra med snö och många göddiga offpistmöjligheter, dessa går till stor utsträckning att nå direkt från liften. Väldigt trevligt folk och många bra stugor/resturanger. (s4 alm, fieberbrunn och Rosswaldhütte, hinterglemm toptip)
Ta en titt på kogler sport som ligger i anslutning till fieberbrunn bergbahnen, bra folk grymr sortiment och service i världsklass.
Geografiskt ligger det trevligt, 40 min till Kitzsteinhorn 1h 10 min till Stubai och 2h 20min till sölden. Rekomenderas varmt.


Becca
Becca (Gäst)
2018-01-05
En vecka i Saalbach Hinterglemm med bland annat också åkning i Leogang och Fierberbrunn var en av höjdpunkterna förra året! Stort område att åka på vilket gjorde att det inte kändes så trångt trots många glada skid- och snowboardåkare. Härliga människor och stämning. Har du inte varit där, åk!


Kiiivi
2018-01-03
Många åker till Saalbach för dess kända after ski, vilket man kan förstå. Från kl 15 (även tidigare på vissa ställen) hörs ompa ompa musiken långt. Det lockar en viss publik som (enligt fördomar) uppskattar välpreparerade pister och snabba liftar, vilket skidorten har förstått. Systemet är lätt gigantiskt, det finns gott om långa pister att carva i, många moderna lifter med kort kö och gott om små hytter när det är dags att vila benen. Detta skapar också bra möjligheter för oss som gärna letar oss utanför systemet; mycket orört puder nås lätt och kan dessutom vara orört ett bra tag efter snöfallet. Offpisten är inte superbrant men det finns en del fina fält och bra skogsåkning.duelago
2017-12-19
Ägarna till liftsystemen i Saalbach-Hinterglemm är galna. De plöjer ner otroliga pengar på sina liftar och snöläggningssystem. I praktiken innebär det ett liftsystem med en kapacitet som jag inte sett någon annanstans i världen. Backarna är välpreparerade och varierade. Överlag inte jättebrant, men perfekta backar att carva runt i.
Det finns goda möjligheter till offpist och är du beredd att röra dig lite i terrängen med stighudar räcker den länge, då konkurrensen om lössnön inte är gigantisk.
Systemet består av de fyra orterna Saalbach, Hinterglemm, Leogang och Fieberbrunn. Allt sitter ihop och du behöver inte åka en meter skidbuss för att nå alla delar. Nästa by att ansluta är Zell am See, men den förbindelsen är ännu inte klar, även om det går att åka från Zell ner till Viehhofen och snabbt ansluta till Saalbach. Jobbigare att ta sig tillbaka dock, men det går bussar..

I övrigt är det bra häng, mat och partaj.


percy88
2017-12-15
Min favorit i Alperna.
Har provat ett 10-tal skidorter till Alperna, men ingen slår Saalbach, skidorten som har allt. Puderåkning, åkning i alla väderstreck, och fantastiska mat och öl -ställen. Är där vecka 8 varje år och köar i princip aldrig till liftar. Systemet är numera ihopbyggt med fieberbrunn med sin offpist åkning. Dagsutflykterna från Saalbach by blir roliga och lite som ett äventyr då man tar sig långt av åt något av de olika hållen det går att välja på.


Joel
Joel (Gäst)
2012-01-16
Hade en fantastisk vecka i Saalbach v.1. Mycket snö och grymma backar - breda och härlig lutning; carvingvänligt. Fanns även förvånansvärt mycket offpistmöjligheter för att vara i ett system som inte ligger jättehögt. Måste rekommendera den röda pisten under Bernkogelbahn - häng på låset när liften öppnar, att vara först i den backen är gudomligt.

Utöver den grymma skidåkningen så njöt man otroligt mycket av den grymma afterskin (som rankas som den bästa i Europa) med Hinterhag Alm som det bästa stället. Trevlig by och mycket trevligt folk! Rekommenderas starkt för alla sorters åkare.

För att hitta något negativt (för det kanske man måste?) så är det höjden och kanske någon transportsträcka för mycket.

jonne kalmar
jonne kalmar (Gäst)
2010-03-23
var nere v10 2010 för 3gången paå dom 7 senaste åren ett ställe man måste tillbaka till i blland. inte lika avatserat s.tanton eller en del ställen i frankrice men nogså bra.bra pister bra liftsystem mycket bra snökannonssystem o så värdens bästa after ski duger gott ått oss gubbar runnt.40+ somm har åkt runt på olika ställen nu i 25år . Ett stort + till spitsbub som liger nere i pension willibald vid kohlmaisbahn missa ej denna afterski pub skitbra o stänger vid 8tiden då man kann dra vidare om man är i hyfsat skick.två svenska kannon tjejer som jobbar där .

vegardk
2009-03-03
Håller allt som lovas av en skidort i Österrike!
Var där vecka 6 2009, mycket snö, dock tyvärr ingen nysnö.

Positivt:

* Stort utbud av pister i alla kulörer
* Många trevliga krogar i pisterna (tips: Die Alte Smiede i Leogang, tror det är den finaste restauranten jag har varit på i Österrike någon gång)
* Jättebra uteliv, mycket folk, fullt ös!
* Familjevänligt.
* Trevlig personal överallt.

Negativt:

* Relativt låg åkhöjd genomgående i hela systemet.
* Offpist ser ut att vara mycket lättåtkomlig, skulle gissa att det blir riktigt fort uppkört efter ett snöfall (Detta är dock enbart en gissning!).
* Dyrt!
* Byerna Hinterglem och Saalbach känns lite "Disney", helt klart en turistmaskin.

Borde passa perfekt för de som spanderar en vecka i alperna per år, och som tycker att partajet är lika viktigt som skidåkning. Familjer kommer att ha kul här med, eftersom det finns goda möjligheter för att alla kan åka tillsammans, samt det finns stort utbud av skidskolor för knattar (särskilt i Hinterglem).

Över lag ett trevligt ställe, kommer gärna tillbaks.

rivi
2008-02-14
Saalbach-Hinterglemm-Leogang är en helt okay kompromiss. Jag har varit där tre gånger på femton år och snötillgången har varierat kraftigt men ändå har man lyckats hålla underlaget riktigt bra.

Var i Saalbach senaste gången 2007 och då var det väl många Birmingham-bor i Hinterglemm så det blev väl bara någon timmes åkning i Hinterglemm.

Systemet i Saalbach-Hinterglemm-Leogang har ju en stor fördel i att man slipper åka buss vilket alltid är väldigt trist.

Finns faktiskt en del offpist-repor som är rätt ok om man hittar dem, dock inte i vintras.

Utöver riktigt hygglig skidåkning finns många bra restauranger i backarna med trevliga människor att språka med. Känns rätt genuint på många sätt.

Fredde
Fredde (Gäst)
2008-01-30
Jag har varit i salbach 5 år i rad nu (2002-2007). Ja så bra är det. V 7 2006 va underbar. 2 m snö och solsken hela veckan.

Saalbach är ett stort modert område. Området hat t.ex 10st gondoler. Där finns långa backar i alla svårhetsgrader. I Saalbach finns det backar på båda sidorna om dalen det gör att man kan åka ett varv, så man behöver aldrig åka på samma ställe på en hel dag. Det smartaste sättet att åka är att börja åka på sol sidan på förmiddagen och sedan på eftermiddagen åka på skuggsidan där solen börjar komma fram nu. Då undvikerna den blöta snön dom lätt skapas på sol sidan på eftermiddagarna. Liftköer förekommer på vissa liftar. Jag tänker mest på Bernkogel 1 3-er sesselbahn. Annars brukar det inte vara så mycket köer.

2007 var inte riktigt ett höjdar år med snö i alperna men nästan alla backar var öppna v7 ändå tack vare Saalbachs enorma snökanonsystem. Men de mildaste dagarna åkte vi till Kaprun och åkte på glaciären. Man kan köpa ett liftkort som gäller i en massa skidorter i omådet bl.a Zell am See, Kaprun, Gastein m.m.

Visa fler recensioner (44)

Mest populära foto

Åkare: Timmy Sepp Foto:

Skidresor

 • STS Alpresor STS Alpresor flyger direkt till Saalbach hela vintersäsongen 2018. Flyg t/r, boende på hotell med frukost från 6195 kr.
  Boka hos STS Alpresor
 • Sunweb Sunweb har resor till Saalbach/Hinterglemm från bara 3599 kr. Boende och liftkort ingår alltid i våra skidresor.
  Boka hos Sunweb

Pistkarta

Pistkarta Saalbach/Hinterglemm (Skicircus)

Närliggande skidorter