Saalbach/Hinterglemm (Skicircus)

Skidorter i Österrike
Saalbach-Hinterglemm är två byar som tillsammans bildar ett gemensamt skidområde beläget i alpernas östra utmarker. Som turistort i alperna är de relativt unga, det var inte förrän efter andra världskriget som det började dyka upp turister i det som tidigare var ett fattigt bondesamhälle. Idag är det en helt annan visa, ett modernt och omfattande liftsystem lockar över en miljon skidåkare per säsong att komma på besök. Det omfattande liftsystemet innebär också att det finns gott om åkning i alla väderstreck, möjligheterna att utnyttja vädret är alltså maximal! Att orten satsar helt och fullt ut på sina skidåkande besökare märks också på det faktum att byns huvudgata är en trafikfri gata där fotgängare har fri lejd.

Nu för tiden är dessa två byar också sammanlänkade med den välrenommerade skidorten Fieberbrunn. Fieberbrunn kompletterar Saalbach-Hinterglemms omfattande skyddade skogsåkning med en rejäl portion högalpin åkning och ger dessutom våghalsar tillgång till berget Wildseeloders nordsida, ett av de mer frekventerade stoppen i Freeride World Tour.
Saalbach/Hinterglemm (Skicircus) inkluderar skidorterna Fieberbrunn, Leogang

Saalbach/Hinterglemm (Skicircus) Snöprognos

 • Tisdag
  0 cm
  Halvklart
  16°
  1 m/s
 • Onsdag
  0 cm
  Sol
  17°
  1 m/s
 • Torsdag
  0 cm
  Lätt molnighet
  18°
  0 m/s

Fakta om Saalbach/Hinterglemm (Skicircus)

Nedfarter (Totalt: 59)
Grön Nybörjare:0
Blå Lätt:29
Röd Medelnivå:25
Svart Avancerad / expert:5
Kvällsskidåkning:1 st nedfarter
Längsta nedfart:7000 meter
Total pistlängd:200 km

Liftar
Liftar (totalt):52
Liftkapacitet:75000 personer / timme

Fallhöjd

Högsta punkt: 2100 m.ö.h
Fallhöjd: 1097 meter
Lägsta punkt: 1003 m.ö.h

Områden
Snowparks:2
Barnområden:4
Land: Österrike
Salzburg

Recensioner av Saalbach/Hinterglemm (Skicircus)

Vad tycker du om Saalbach/Hinterglemm (Skicircus)?
5
4
3
2
1
Göran Karlsson
Göran Karlsson (Gäst)
2019-10-07
Bästa orten för all skidåkning

termons
2019-02-07 (Ändrad: 2019-12-23)
Helt ok. Smånätt. 1000m fallhöjd. Mycket folk i backarna men inga liftköer pga otroligt moderna liftar.
Onödigt mycket kabiner. En Hütte med gulasch soppa,tirolergröstl,kaiserschmarrn mm. finns bakom varje krön. Ingen skillnad vilken du väljer. Litet trött stämning på afterski "Pensionärs rave" Säkert livligare under högsäsong

Bra möjligheter till lätt offpist från liftarna. I Fieberbrunn finns wildseeloder med omnejd som är litet mera utmanande. Begränsat med turmöjligheter.

macson
2019-01-24
Saalbach är en riktig klassiker, varit där typ 6-7 gånger. Systemet är stort och man kan roa sig i flera dagar med att åka igenom det. För den som vill dra utanför pisten finns också gott om bra åk!

Man bor med fördel i Saalbach by eller i Hinterglemm, det tar ca 5 minuter med buss (ingår i liftkort) eller taxi.

På kvällarna rekommenderar jag starkt att titta in på den skandinaviska baren "Underbar" som ligger i Saalbach by, när de stänger portarna finns flera ställen att dra vidare till om man så önskar.

När man ser sig omkring i Saalbach är det många glada medelålders/småfulla tyskar, men om man har Underbar som utgångspunkt på kvällstid så kommer man garanterat ha skoj. För after ski bör man kolla in på Hinterhag, se till att komma i hyfsad tid om du vill få en vettig plats att hänga på.

Rekommenderas stark!

oscar
oscar (Gäst)
2018-04-23
Jag och min sambo tog 4 månader tjänstledigt och begav oss till fieberbrunn. Vi hyrde en lägenhet i byn på södersidan med utsikt över wildseeloder och kitbühlerhorn, helt fantastiskt.
Vi säsongade inte så fokus var åkning, saalbach, hinterglemm, leogang och fieberbrunn bjuder på det mesta du kan önska. Breda pister som är otroligt fint preparerade och moderna. Bra med snö och många göddiga offpistmöjligheter, dessa går till stor utsträckning att nå direkt från liften. Väldigt trevligt folk och många bra stugor/resturanger. (s4 alm, fieberbrunn och Rosswaldhütte, hinterglemm toptip)
Ta en titt på kogler sport som ligger i anslutning till fieberbrunn bergbahnen, bra folk grymr sortiment och service i världsklass.
Geografiskt ligger det trevligt, 40 min till Kitzsteinhorn 1h 10 min till Stubai och 2h 20min till sölden. Rekomenderas varmt.


Becca
Becca (Gäst)
2018-01-05
En vecka i Saalbach Hinterglemm med bland annat också åkning i Leogang och Fierberbrunn var en av höjdpunkterna förra året! Stort område att åka på vilket gjorde att det inte kändes så trångt trots många glada skid- och snowboardåkare. Härliga människor och stämning. Har du inte varit där, åk!


Kiiivi
2018-01-03
Många åker till Saalbach för dess kända after ski, vilket man kan förstå. Från kl 15 (även tidigare på vissa ställen) hörs ompa ompa musiken långt. Det lockar en viss publik som (enligt fördomar) uppskattar välpreparerade pister och snabba liftar, vilket skidorten har förstått. Systemet är lätt gigantiskt, det finns gott om långa pister att carva i, många moderna lifter med kort kö och gott om små hytter när det är dags att vila benen. Detta skapar också bra möjligheter för oss som gärna letar oss utanför systemet; mycket orört puder nås lätt och kan dessutom vara orört ett bra tag efter snöfallet. Offpisten är inte superbrant men det finns en del fina fält och bra skogsåkning.duelago
2017-12-19
Ägarna till liftsystemen i Saalbach-Hinterglemm är galna. De plöjer ner otroliga pengar på sina liftar och snöläggningssystem. I praktiken innebär det ett liftsystem med en kapacitet som jag inte sett någon annanstans i världen. Backarna är välpreparerade och varierade. Överlag inte jättebrant, men perfekta backar att carva runt i.
Det finns goda möjligheter till offpist och är du beredd att röra dig lite i terrängen med stighudar räcker den länge, då konkurrensen om lössnön inte är gigantisk.
Systemet består av de fyra orterna Saalbach, Hinterglemm, Leogang och Fieberbrunn. Allt sitter ihop och du behöver inte åka en meter skidbuss för att nå alla delar. Nästa by att ansluta är Zell am See, men den förbindelsen är ännu inte klar, även om det går att åka från Zell ner till Viehhofen och snabbt ansluta till Saalbach. Jobbigare att ta sig tillbaka dock, men det går bussar..

I övrigt är det bra häng, mat och partaj.


percy88
2017-12-15
Min favorit i Alperna.
Har provat ett 10-tal skidorter till Alperna, men ingen slår Saalbach, skidorten som har allt. Puderåkning, åkning i alla väderstreck, och fantastiska mat och öl -ställen. Är där vecka 8 varje år och köar i princip aldrig till liftar. Systemet är numera ihopbyggt med fieberbrunn med sin offpist åkning. Dagsutflykterna från Saalbach by blir roliga och lite som ett äventyr då man tar sig långt av åt något av de olika hållen det går att välja på.


Joel
Joel (Gäst)
2012-01-16
Hade en fantastisk vecka i Saalbach v.1. Mycket snö och grymma backar - breda och härlig lutning; carvingvänligt. Fanns även förvånansvärt mycket offpistmöjligheter för att vara i ett system som inte ligger jättehögt. Måste rekommendera den röda pisten under Bernkogelbahn - häng på låset när liften öppnar, att vara först i den backen är gudomligt.

Utöver den grymma skidåkningen så njöt man otroligt mycket av den grymma afterskin (som rankas som den bästa i Europa) med Hinterhag Alm som det bästa stället. Trevlig by och mycket trevligt folk! Rekommenderas starkt för alla sorters åkare.

För att hitta något negativt (för det kanske man måste?) så är det höjden och kanske någon transportsträcka för mycket.

jonne kalmar
jonne kalmar (Gäst)
2010-03-23
var nere v10 2010 för 3gången paå dom 7 senaste åren ett ställe man måste tillbaka till i blland. inte lika avatserat s.tanton eller en del ställen i frankrice men nogså bra.bra pister bra liftsystem mycket bra snökannonssystem o så värdens bästa after ski duger gott ått oss gubbar runnt.40+ somm har åkt runt på olika ställen nu i 25år . Ett stort + till spitsbub som liger nere i pension willibald vid kohlmaisbahn missa ej denna afterski pub skitbra o stänger vid 8tiden då man kann dra vidare om man är i hyfsat skick.två svenska kannon tjejer som jobbar där .

Visa fler recensioner (47)

Mest populära foto

Åkare: Timmy Sepp Foto:

Pistkarta

Pistkarta Saalbach/Hinterglemm (Skicircus)

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Saalbach/Hinterglemm (Skicircus)

Salzburg Airport
Körtid: 1 timme, 24 minuter (88 km)
Avstånd: 53 km
Innsbruck Airport
Körtid: 2 timmar, 16 minuter (158 km)
Avstånd: 98 km
Flughafen Innsbruck
Körtid: 2 timmar, 16 minuter (158 km)
Avstånd: 98 km
Munich Airport
Körtid: 2 timmar, 41 minuter (216 km)
Avstånd: 125 km
Klagenfurt Airport
Körtid: 2 timmar, 45 minuter (243 km)
Avstånd: 152 km