Obertraun/Krippenstein

Skidorter i Österrike
Skidmetropolen Obertauern ligger mitt i Salzburger Lands alpvärld, framför de magnifika Radstädter Tauern-bergen, i centrala Österrike. Orten har flera fjädrar i sin hatt, som Gamsleiten 2, en av Alpernas brantaste puckelpister, och att Beatles video till Help spelades in här.

Den är ett av landets mest snösäkra kort med ett snödjup på i genomsnitt 264 centimeter. Säsongen sträcker sig ända från senhösten till slutet av april/början av maj. Via den berömda Tauernrundan kan man åka skidor runt hela Obertauern (på flera ställen har lokalbefolkningen byggt broar över vägarna). Åk antingen medurs (följ de röda skyltarna) eller motsols (följ de gröna skyltarna).

Under senare år har Krippenstein blivit ett friåkarens Eldorado med 30 kilometer av wunderbar offpist. Plus att man har Österrikes i särklass längsta pist: 11 kilometer. Linbanan ger åkare tillgång till hela Dachsteins nordsida och toppglaciär, men det skadar inte att ta hjälp av en lokal guide.

Snöprognos

 • Lördag

  1,9 mm regn
  Molnigt

  0 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Sol

  1 m/s
 • Måndag

  2,7 mm regn
  Molnigt

  1 m/s
Vad tycker du om Obertraun/Krippenstein?
5
4
3
2
1
msnthe5th
2005-09-07
yeah!! krippenstein ser inte ut att ha mycket att erbjuda om man stirrar sig blind pa kartan. men här finns oanade möjligheter. skog, grottor, kalfjäll och en gammal gondol. just därför att det ser sa litet ut glöms det kanske bort, vilket gör det skitbra om man inte vill trängas. här körs bla en vansinnig red bull grej, white rush. nära inpa himmelskt. även i riktigt styggväder kan man aka pa bra.

James
James (Gäst)
2007-02-28
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Jag gick till mitt första freeride-äventyr till Krippenstein efter att ha köpt några Atomic Sugar Daddy-skidor, eftersom jag bara körde på vägen som skidlärare, det var tvungen att provas. Jag har alltid velat prova freeride så en vän av mig som skidar där en mycket guidade mig runt, och jag måste säga att det var jättebra men jag har naturligtvis inget att basera det och jag är ny på freeride scenen självklart jag har åkt skidor.

Jag hittade att du har ett bra utbud av områden från lätt till svårt. Det finns några avgångar med bra landningsområden, det finns även en grotta som du kan åka skidor genom den stängdes av när jag var där men jag visades det och har sett videor av folk skidar det. Tydligen finns det 30kms off pistse, jag måste säga att landskapet tog min andning bort, det var som att vara på toppen av världen. Jag skulle säga att det är värt en titt om du är ny på den och vill ge den en gå, eller om du är en expert.

Mest populära foto

Åkare: Kristoffer Frenkel Foto: Johan Ståhlberg

Pistkarta

Pistkarta Obertraun/Krippenstein

Närliggande skidorter

Hemmabacke