Norefjell

Skidorter i Norge
14 heiser 28 nedfarter og nord Europas største fallhøyde! Kun ca 1,5 time fra Oslo finner du dette fantastiske anlegget med bakker som passer for alle. Senteret har to terrengparker og god offpiste.

Norefjell Snöprognos

 • Fredag
  0 ft
  Halvklart
  66°F
  3 mph
 • Lördag
  0,1 in regn
  Duggregn
  56°F
  2 mph
 • Söndag
  0,1 in regn
  Halvklart
  53°F
  6 mph

Fakta om Norefjell

Nedfarter (Totalt: 30)
Grön Väldigt lätt:4
Blå Lätt:6
Röd Måttligt svårt:7
Svart Svår:3
Konstsnö:6 st nedfarter
Längsta nedfart:22966 ft
Total pistlängd:14,3 miles

Liftar (Totalt: 14)

Fallhöjd
Norefjell Fallhöjd
Högsta punkt: 3904 ft
Fallhöjd: 3314 ft
Lägsta punkt: 591 ft

Längdskidåkning
Spår:43,5 miles
Upplysta spår:0 miles
Konstsnö:0 miles

Områden
Snowparks:1
Barnområden:1
Land: Norge
Region: Viken

Recensioner av Norefjell

Vad tycker du om Norefjell?
5
4
3
2
1
SaraAnderberg
2019-02-21
Skandinaviens högsta fallhöjd med magisk utsikt!

När du står på toppen i soligt väder har du milsvid sikt över fjordar och fjäll.
På fjällets solsida finns det många backar med varierande lutning och längd – den längsta backen på hela 6 500 meter, med Skandinaviens högsta fallhöjd på 1 000 meter.

Norefjell är beläget 110 km väster om Oslo så om du som vi, bor i Göteborg är det närmare hit än till någon likvärdig svensk skidort. Körtiden från Göteborg är bara drygt fem timmar.

Är förhållandena bra med tillräckligt mycket snö så finns det passande åkning för alla i familjen. Barnområdet och skidskolan ligger precis utanför hotellkomplexet Norefjell Ski & Spa och här dyker även Norefjells maskot Nore upp titt som tätt till barnens förtjusning.
Norefjell erbjuder terrängpark, varierande längdåkningsspår i vacker fjällmiljö och pister i olika svårighetsgrader, allt från barnens gröna backar med långsamtgående knappliftar till röda och svarta backar. Finns det bra med snö så har du även fin offpiståkning inne i skogen. Man kan få riktigt långa fina åk i de puderfyllda raviner som snirklar sig nedför berget. Inte extremt men riktigt roligt och du är garanterat ordentligt trött om du orkar stå på genom hela åket.

Observera att om sittliften upp till toppen stänger så tar du dig inte runt i hela systemet.
Det råkade vi ut för och kunde därmed inte ta oss tillbaka till Norefjell Ski & Spa genom liftsystemet utan fick förlita oss på en minibuss som sattes in för att ta alla skidåkare tillbaka.
Tar du bilen så tar det annars bara några minuter att ta sig mellan de olika sidorna.

Det är enkelt att ta sig ut i längdspåren när du bor vid Norefjell Ski & Spa. Skidåkningen startar utanför dörren. Längdskidåkningen i Norefjell består av många långa preparerade längdspår av hög standard. Du kan redan under en kort tur nå vacker fjällmiljö.

I backen finns rejäla värmestugor och bra lunchalternativ. Framåt kvällen kan du ta en pizza eller avnjuta en 3-rättersmeny uppe på hotellet.

På Norefjell Ski & Spa bor du perfekt i moderna lägenheter eller i rum på hotellet. Allt boende ligger Ski in/Ski out. Bor du som vi gjorde i en av lägenheterna så får du det bästa av två världar. Mysig lägenhet där du kan bo med vänner och där barnen kan gå ut och leka samtidigt som du har tillgång till alla de faciliteter som hotellet erbjuder. Det finns även möjlighet att boka All Inclusive på hotellet för den som är sugen på det.

Det är just faciliteterna på hotellet som ger det där extra på skidresan och där få andra skidorter kan konkurrera. Hotellet erbjuder aktiviteter som gym, shuffle board, klättring, lekrum men framförallt en härlig badavdelning. Hotellets badavdelning är fantastiskt fin med modern bassäng, två bubbelpooler och stor bastu. Inträde ingår när du bor på hotellet eller tillhörande lägenheter. Du ska dock undvika att gå till badet precis när backarna stänger då det kan vara väldigt mycket folk där. Gå hellre dit på dagen eller senare på kvällen efter middagen. Vill du vara säker på att få lugn och ro och kan tänka dig att betala lite extra (250 NOK) så kan du istället gå in i hotellets SPA-anläggning. Där kan du sitta i en av de tre utomhuspoolerna med ett glas bubbel i handen och titta på solnedgången. Kan helt klart rekommenderas!

Vi måste säga att Norefjell står sig bra gentemot övriga norska skidorter som vi har besökt
(Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gaustablikk, Hemsedal, Trysil). Är förhållandena bra så kommer du ha en riktig fin vecka här. Och är förhållande sämre så finns det ändå saker som du kan göra (där badet ingår i priset när du bor på Norefjell Ski & Spa). Man får verkligen en riktigt bra fjällkänsla och utsikten vid klart väder är fantastisk. Det finns många långa åk och pistningen är bra. Man skulle kunna önska lite fler modernare sittliftar. Inte för att det blir några liftköer utan för att det skulle vara enklare att åka runt med små barn i systemet. Dessa ankarliftar tär på ben och barn!

Vi har varit i Norefjell vecka 1 två år i rad, detta året 1-6 januari. Denna period är vanligtvis inte norrmännen lediga och då erbjuder de bättre priser. Vi har betalat runt 9000 kr för boende (delat lägenhet med vänner) och 6 dagars liftkort för två vuxna och två barn.

Plus och Minus med Norefjell
+ Bra skidåkning som passar för alla i familjen.
+ Sällan liftköer
+ Riktig fjällkänsla
+ Relativt kort bilresa, 5 h från Gbg
+ Bra möjligheter till offpiståkning om det kommer mycket snö

- Få sittliftar
- Stänger de sittliften upp till toppen så tar du dig inte runt i hela systemet.

Vår familj består av:
en offpistälskande pappa som gillar stughäng och bastu.
en pistälskande och längdåkande mamma som gillar SPA.
en åttaårig tjej som gillar välpreppade röda backar, sittliftar, samt att bada.
en sexårig tjej som gillar skogsåkning, hopp samt att bada i bubbelpool.

 • Norefjell
 • Norefjell
 • Norefjell
 • Norefjell
 • Norefjell
 • Norefjell
 • Norefjell
 • Norefjell
 • Norefjell
 • Norefjell
 • Norefjell
Anna
Anna (Gäst)
2019-02-21
5 barn o 3 vuxna besökte Norefjell under vår sportlovsvecka, nr 7. Perfekta snöförhållanden väntade efter massiva snöfall under ett par veckors tid innan vår ankomst. Dock var vi lite oroliga för att systemet skulle vara överbefolkat då vi, via researrangören, fått veta att just denna ankomstsöndag var mest busy för anläggningen på hela året... (Norefjell Ski & Spa) Och ja, liftkön till enda liften upp över fjället var lååååång på måndagsmorgonen, men när vi väl passerat denna flaskhals (som blir oundviklig när man bor på denna sida av berget) funderade vi hela veckan var alla dessa människor tagit vägen? Backarna var i mycket bra skick under hela veckan, trots att det töade rejält mot slutet. Det vi däremot brottades med under flera dagar var rejäl vind vilket också visade sig vara Norefjells akilleshäl. Vid två tillfällen tvingades man stänga systemet under eftermiddagen, och vid båda dessa tillfällen befann vi oss på "fel" sida berget, dvs säga att vi inte kunde ta oss hem via backarna. "Ryktet" säger att det finns shuttlebussar som avgår vid Skistua och vi, tillsammans med övriga boende på Norefjell Ski & Spa, tar oss dit och möts av en jättekö och infon att det går EN minibuss med 9 platser... Det tar en dryg kvart tur och retur med bussen, dvs att man kunde transportera 9 personer var 20:e minut. Matematiken var enkel, kön framför oss skulle ta flera timmar att beta av... Ingen underhållande tanke med ett gäng hungriga, trötta och frysande barn i släptåg. Till undsättning kom ett antal skotrar som erbjöd tolkning över berget, vilket många nappade på och kön minskade succesivt, men våra nästan två timmar i kön var ingen höjdarupplevelse. Tillfälle nr 2 högg vi på skoteralternativet direkt, då de minsta barnen fick åka bakpå skotern och vi övriga greppade repet bakom och på några minuter var vi över berget och kunde sedan för egen maskin åka ner för berget. Att rekommendera om ni hamnar i samma sits :-) Trots vindproblemen hade vi en toppenvecka och vi alla ger både stugan, anläggningen och backarna bra betyg. Våra äldre barn tyckte det var lagom stort att ta sig runt själva i systemet och vi kan absolut tänka oss att komma tillbaka hit.

 • Norefjell
Peter
Peter (Gäst)
2018-03-11
Har besökt Norefjell flera gånger, både med övernattning och som dagsutflykt från Oslo, nu senast första helgen i mars 2018. Har aldrig blivit besviken, långa, varierande, välpreparerade backar och aldrig köer i liftarna. Om man inte vill bo på det stora Clarion hotellkomplexet, är Sole Pensionat i Noresund ett alternativ, 5 minuter från liftstationen i dalen. Att Norefjell går att besöka som en del av en weekend i Oslo är ett extra plus.

 • Norefjell
Josefin
Josefin (Gäst)
2013-02-10
Jag kom hem från Norefjell igår. Ända sedan jag föddes har jag åkt en vecka varje år till Norefjell. De var nämligen min mormor och morfar som fann Norefjell någon gång i början av 60-talet och sedan dess har släkten åkt ditt varje år. Genomgående har vi haft många stugor, både hyrt och ägt. Just nu äger vi en av lägenheterna precis ovanför skishopen och barnbacken. Jag tycker att det är det perfekta läget. Vi har 20 meter till backen och så fort man kommer ut på morgonen kan man sätta på sig skidorna och susa ner för backen. Vi brukar åka vecka 12 men förra året var det så dåligt med snö så vi besluta oss att åka vecka 6 i stället. Det finns hur många fördelar med Norefjell som helst! De är minimaliska köer, bra backar, rolig funpark, fina längdåkningsspår och SUPER vackra vyer. För er som åker med barn kan jag verkligen rekommendera "vägen" som vi kallar den. Du kommer till vägen om ni backen precis nedanför barnbacken, följ den till det kommer en avvikning. Vägen är liksom avvikningen. Den är jätte kul med massa små gupp och det är omöjligt att komma upp i för hög fart. De ända nackdelarna jag ser är väl bristen på mataffärer, shoppingställen, matställen, after ski och snygga killar. Snygga killar är väldigt viktigt för mig som tonårs tjej! Annars rekommenderar jag stark Norefjell spa, det största i hel Norge! Sammanfattningen är att Norefjell är en av de bästa ställena på jorden!!!!!

Svensken
Svensken (Gäst)
2011-01-27
Har besökt Norefjell årligen de senaste 15 åren.
Skidområdet är väl värt ett besök !
+ Bra skidåkning (utbud - nivå), som passar för alla i en familj från mamma till tonårsbarn.
+ Oftast inga större liftköer (undantaget delar av påsken)
+ Riktig alp och fjällkänsla.
+ Bra möjligheter till offpiståkning (ej extrem men ok).
+ En allmän upprustning av liftar - utbud av backar har påbörjats och har gett resultat.


- Norska priser
- Norsk servicenivå
- Ingen vidare afterski.

De sista minustecknen kan åtgärdas med att man sitter och myser i stugan och tar med sig mat hemifrån och äter i stugan.

Johan Fogelström
Johan Fogelström (Gäst)
2009-10-15
Jag var i Norefjell för några år sedan. Innan barnen kom. Nu skall vi antagligen tillbaks dit med några vänner, familjer med småbarn är vi alla numera. Minns det inte som vidare värst mysigt vid dalstationen och sparsamt med snö var det också men det ligger visst en barnbacke där enligt pistkartan...? Skall man bo uppe eller nere, har för mig att det var stor skillnad? Kan någon uppdatera mig för det vore skönt att bo nära både spår och barnbackar!
/Johan

Karl Olofsson
Karl Olofsson (Gäst)
2009-02-11
Karta: http://www.norefjell.com/index.php?id=20&lang=no

Perspektiv: Älskar utförsåkning och har åkt både skidor och snowboard sedan liten men inte aktivt på flera år nu.

Var i Norefjäll i lördags och i backen mellan ca 11 och 16. Det hade snöat i Oslo i flera dagar och även Norefjäll hade mycket torrt fint puder.

Vi åkte både liftgatan (lift "A") och de brantare backarna i början av dagen men vi hade så dålig kondition och allt var uppkört så det var riktigt tungt. Tror att vi skulle uppskattat det mer med lite mer benstyrka och färre kortsvängande ungar i backen kanske xD

Resten av dagen spenderades i offpisten mellan liften "H" och "A":

Vi började dessa åk i bäckravinen rakt nedan för liften men det går säkert att hitta bra åkning närmare eller längre bort från systemet också. Tyvärr är det väldigt snårig skog nära kalfjället och därmed mycket duckande och sikt på bara nårga meter i taget.

Längre ner i skogen kommer brantare och öppnare partier där den riktigt fina åkningen finns. Med lite benstyrka att backa upp landningarna med kan man hitta drop på mellan 2-5 meter lite beroende på var man tar sig ner.

I slutet av detta område är det en del kalhyggen att leka i, tyvärr har området blivit flackare igen så det är svårt att få upp nog med fart för att hoppa mycket, men hyggena börjar nedanför nämnda branta partier så det finns stora möjligheter att ta med sig spade och göra hopp med sköna landningar!

Lämpligt nog slutar detta åk med ett skoterspår som leder raka vägen till systemets nedersta lift! Vi körde ganska rakt på den liften så vi vet inte riktigt hur långt från systemet du kan åka utan att missa den leden, men förmodligen har man ett kilometer brett område med riktigt fin offpist =)

Kompis
Kompis (Gäst)
2005-03-10
Bra ställe, bara 10 mil från Oslo, samma väg som Hemsedal!
Var där i helgen och det var underbara förhållanden, kom fram på fredag em, och det snöande på natten ca 5cm nysnö på lördan, uppklarnande. På söndan var det strålande sol och några minus på toppen.

Riktig alpkänsla på toppen, ovanför trädgränsen, och mäktiga 1000 mtr fallhöjd, (måste vara mer än Hemsedal, eftersom dalstation ligger på 180 mtr jämfört med Hemsedals ca 700 mtr).

Långa, branta och skönt sugande röda och svarta nerfarter till dalen, och riktig smöråkning på toppen.
Tillräckligt stort för 2-3 dgr, (kanske inte längre dock).

Nackdelarna är som vanligt i Norge, hopplösa vägförbindelser, dom 20 milen gbg-gränsen tar ½ tiden jämfört med dom 20 milen gränsen-norefjell. Det är så tråkigt att köra bil i Norge så man drar sig för att åka dit, Tyvärr!!!

Och priserna oxå förståss, ska man bo på toppen på Hotell kan det kosta över 2´500.- NOK/pers för en helg, (går att hitta betydligt billigare i dalen).

Och en hamburgertallrik i backen kostar 90NOK!!!

Skidbruden
2005-01-04
Har varit på en endagstur till Norefjell.

Det är bra åkning för att vara så "nära" hemma (32 mil en väg). Jag gillade de nedre delarna i systemet bättre för pisterna var brantare där. På toppen var det alldeles för flackt för min smak.

Väl värt att besöka!

Carl ´Dotevall
Carl ´Dotevall (Gäst)
2000-02-01
Jag var i Norefjell éfter nyår där Norefjell visade sina bästa sidor. Ej mycket folk, ´välpreparerade backar. Offpisten var mindre bra eftersom det var en vecka sedan det senaste snöfallet. Dock finns det fina offpist möjligiheter. Norefjell passar bra för en kortvecka eller weekwend. Med Norefjells fina fallhöjd långa backar är det ett perfekt skidort., trots den relativt flacka överdelen av berget.

Visa fler recensioner (13)

Mest populära foto

Åkare: Ola Oskarsson Foto: Göran Lönn

Pistkarta

Pistkarta Norefjell

Liftkortspriser

1 dag:518 kr (520 Nkr)
6 dagar:2282 kr (2290 Nkr)
Säsongskort:5968 kr (5990 Nkr)
Liftkort Norefjell

Närliggande skidorter

Høgevarde Fjellpark8,7 miles
Haglebu Skisenter16,2 miles
Turufjell Skisenter17,4 miles
Modum Skisenter23 miles
Vegglifjell skisenter23,6 miles
Ringkollen27,3 miles
Fagerfjell skisenter28,6 miles
Nesbyen29,2 miles

Flygplatser nära Norefjell

Oslo Airport
Körtid: 1 timme, 47 minuter (73 miles)
Avstånd: 52 miles
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer