Storklinten

Skidorter i Sverige
Liftar (5/5)
Nedfarter (10/18)
Storklinten ligger i Boden, cirka en timme från centrala Luleå. Hit kommer alla typer av skidåkare, från nybörjaren till den inbitne utförsåkaren. Totalt finns det 15 stycken nedfarter här, alla jämnt fördelade över olika svårighetsgrad. Du har en total pistlängd på sju kilometer och en högsta fallhöjd på 209 meter. Här finns fem stycken liftar som tar dig upp på berget. Om du söker efter adrenalinstinna hopp och rails finns det en hel del att hitta. Här anordnas även tävlingar som Skifix Big Air och Jib Academy. Just parkområdet är något Storklinten satsat på att utveckla de senaste åren och är numera en populär attraktion.

När du vill varva skidåkningen med lite längdåkning finns det flera bra spår, det längsta på 11 kilometer. Storklinten är varken det största eller minsta skidområdet i landet, men det har en väldigt lagom storlek för en dags skidåkning, särskilt om du reser med barnen. Här finns ett eget barnområde där de små kan prova på skidor första gången.

Snöprognos

 • Fredag

  14,6 cm snö
  Snö
  -11°
  6 m/s
 • Lördag

  15,2 cm snö
  Snö
  -10°
  4 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Molnigt
  -8°
  1 m/s
Vad tycker du om Storklinten?
5
4
3
2
1
Downholl
Downholl (Gäst)
2019-01-01
Kanon mat. Riktig mat för en billig peng. Men backarna blir bara sämre med åren. Framförallt prepareringen. Med det menar jag att inte före säsongen närmar sig slutet. Focus ligger som sagt inte på salsa pister eller offpist. Utan after pist. Men visst har storklinten potential. Och de gör mycket bra. Parken har varit bra och populär. Tyvärr flyttade kreaktören och skaparen. Eller han fick ett pass ur parken. Men med lite kärlek till ski kan det bli pinfint.

kunta
2018-12-30
Skidåkningen har helt klar blivit sämre med åren, fokusen är på att bygga stugor, positivt är dock resturangen, bra och billigt käk, baren är desto sämre, inga fantasi med erbjudanden, anläggningen för tankarna lite till DDR, grått, ålderstiget total avsaknad av musik, en topp/värmestuga med kanonläge men som aldrig används eller underhålls, bakvaler, grillplatser som får rasa ihop, nä, skidåkningen är inte nåt man sätter i första rummet här tyvärr.


Gunnard
Gunnard (Gäst)
2018-11-19
INGEN positiv förändring senaste 20 åren, förutom restaurangen, Men den fungerar väl sådär...med den är fin. dagkorten är ju ett skämt på vad man får för pengarna.

Niclas Laestadius
Niclas Laestadius (Gäst)
2018-01-05
Bra backar, trevlig personal, nära hem och en riktigt bra restaurang!

oscaaar
2009-12-02
Har åkt i backen HELA mitt liv och därför har som backen växt med mig, förr fanns ingen park men det är mycket bättre nuförtiden när antalet rails och hopp ökar hela tiden. Backen har verkligen växt. Särskilt bra är ju tävlingarna som är (Skifix Big Air, Även Jib academy förra året). Det finns även en stor husvagnsparkering samt ett antal stugor.

Albin soutukorva
Albin soutukorva (Gäst)
2009-02-22
Ja, vars ska ja börja? dom har ingen park om nån tror det, ett par hopp typ 4 rails
(varav en är begravd i snö XD) finns lite skog som är bra och olles rännor som är off pist backe ja antar att man klarar sig utan en riktig park då ;).

Det finns också en stor husvagnscamping me servicehus, ett stort +

Ett minus är att dagskortet och mat på resturangen är dyyrt!

sammanfattning: klinten är ett bra ställe med många backar där alla typer kan roa sig dock så är det långt från där ja bor (luleå, men vem skulle bry sig) och så är det är dyrt.

TornblomeN
TornblomeN (Gäst)
2009-02-11
Storklinten har förändrats mycket det senaste året. Med nya rails och mer hopp, och själv har jag åkt i backen sen jag var tre. Men en mycket fin och rolig backe.

Marcus_Branden
2008-08-04
en mkt bra backe som har fått in nya roliga rails och hopp.. äntligen kan man kalla det en park !

mkt bra backe med olika nedfarter att välja bland för stora som små...

annars är det en jätte rolig backe

FilipHesse
2008-02-28 (Ändrad: 2018-09-15)
Bra

BostromTom
2008-02-17
nu ör det tävlingar där och har 2 st bigjumps 1 stort typ 15 m platå och ett litet med 5-7m platå och 5 rails en T box , C rail , 6 meter lång och 1,5 m hög rainbow , flat down och batelship :)

Visa fler recensioner (20)

Mest populära foto

Åkare: Emil Högström Foto: Lucas Nilsson

Öppet / Stängt

Storklinten är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Storklinten

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer