Snörapporten vecka 51: Julgrönt

Flera skidorter i de sydligare delarna av fjällen öppnade för säsongen under helgen som gick, men utom räckhåll för snökanonerna är det fortfarande frustrerande snöfattigt på många ställen. Även i Alperna är vintern seg, så rubriken ovan känns tyvärr mer och mer realistisk.

Vemdalen har fortsatt bra förhållanden och bjuder på dagens vackraste bilder. Helgen som kommer börjar även deras snögaranti gälla, vilket innebär minst 30 öppna nedfarter. Låter inte helt fel.

 

Flera svenska anläggningar hade säsongspremiär helgen som gick, däribland Hundfjället, Kläppen, Storklinten och Lofsdalen.

Forummedlemmen JAndersB rapporterar från Myrkdalen i Norge där det har ramlat ner ungefär två meter snö på en vecka. Helt hysteriskt, vi avundas något grymt! (Klicka på länken ovan för att se fler bilder.)

Mer Norge – i Kvitfjell har det snöat och i Hafjell finns det redan en liten park klar.

William Larsson bjuder på denna puderstänkare från Engelberg, som verkar ha fått ordning på snöläget efter en något trevande försäsong.

Fortsatt trevande är försäsongen i St Anton, vars Facebooksida langade upp dessa bilder imorse.

Åre fick som de flesta nog hört ta över ett gäng slalomtävlingar från franska orter. Dessa har dock fått lite snö nu, och det får väl ses som rätt okej plåster på såren.

På andra sidan pölen har det varit säsongspremiär i svenskhålan Kicking Horse, med rätt schyssta förhållanden.

Dave Treadway har bergen omkring Whistler som bakgård, och hade av bilderna nedan att döma en helt okej luciahelg.

Avslutningsvis slänger vi med en extremt stereotyp Insta-bild från redaktionens vistelse i ett kallt men soligt Åre under helgen som gick. Snömängden utanför terrängen är i det närmaste noll, men vad gör det när tre av de i genomsnitt fjorton soldagarna* byn får per år inträffade just när Freeride var på besök..?

Fotnot: Ironi. Lite, åtminstone.

Snöar det där du är?
Vill du dela med dig? Skicka bilder, och några ord om du känner för det, till redaktionen [krumelur] freeride.se så plockar vi med dem i nästa snörapport.
Just nu vill vi väldigt gärna ha rapporter från folk på plats i Alperna som kan bekräfta eller dementera snöläget.

Psst! Du har väl inte missat att Snödjupsmätaren vaknat till liv ur sin sommardvala?
Snödjupen i Sverige hittar du på denna länk >>

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.