Tignes recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Tignes?
5
4
3
2
1
blizzy
2006-08-02
Engelsk/fransk ort på andra sidan berget från Val d'isere. Har samma skidsystem som Val d'isere - alltså riktigt stort!
Inte lika känt för oss nordfolk så Tignes är inte alls lika exploaterat av svenskar/danskar/norrmän som de större orterna (Val d'i, st anton, chamonix etc). Ingenting som påverkar utelivet dock.. Trots att Tignes är lite mindre så finns det gott om barer o klubbar..
Tignes har även en glacier vilket gör de väldigt snösäkert.

+Stort skidsystem
+Glaciär
+Sköna uteställen
+Medelstor ort
+Man slipper jobbiga svenskar
+Två parker
+Helt ok offpist

-Ingenting för den inbitne stureplan'aren (egentligen en positiv grej ju)

Aleckan
2006-01-08
Spenderade en vecka i Val D'Isère i slutet på Mars 2003 och självklart blir det då ett par dagar i Tignes. Tyvär var veckan ingen hit snömässigt då vi inet såg en enda snöflinga falla ner från himmelen, däremot ökande ytor av snöfria fält på andra sidan dalen på solsidan.

Pga rådande snöförhållanden var all lättillgänglig offpist redan uppkörd så vi hade en vecka i pisten,lite tråkigt men man får göra det bästa av läget. I det här fallet är det ju då tur att man befinenr sig i ett så pass välplanerat och modernt område. Les lanchesstolen samt tunnelbanan upp på Grande Motte är två pärlor som tar dig upp till finåkning, carvingen ner i Face/Double M pisterna är ruggigt skön. Tyvär tycker månag andra det oxå så det kan vara ganska trångt. Andra pistfavoriter var Myosotis samt Stade de Lognan uppe vid L'Aiguille Percee.

Missa inte heller å ta en lunch nere vid botten av Sache-gondolen i Les Brevieres. Rigtigt mysigt å sitta i solgasset å ta en bira där =)

Rapiernet
2005-01-05
Bodde på Langleys hotell Tignes 2100 i rum #507.
Satte upp en svensk flagga med texten "Prisoners in Paradise" på balkongen, något som tydligen retade nån och vi fick ta ner den efter en dag - fransmän....

Skön åkning och lite folk. En grym offpistrepa från toppen då det hade kommit nysnö gjorde resan ännu roligare. För att inte tala om repan från toppen ner till "tre sekundersbyn"!!! Låååång skön åkning som varvas med röda och svarta pister!

Härligt område!

(betyget är ett "alpernabetyg", jämförs inte med betyg satta på svenska fjäll)

Libban
2003-09-10
Åkte glaciäråkning där v44. kanonväder, så man iprincip är över molnen..Parken va mkt bra, dock överbefolkad, fanns en minipark man tvingades hänga i istället. me Kass lift, som pajja kläderna, mkt "tro sig folk" me feeta utrustiningar. Ganska dyrt har jag för mig, men de e de ju iof i alperna. Backarna va helt ok, men de bästa va avstängda, pga av landslag o dyl va där på försäsongsträning. Sen va backarna ner till dalen inte öppna. Kan va feett om man åker där på högsäsong. Utelivet va väl ingen höjdare direkt.

CMJ
2002-10-19
Vi var i Val d'Isére v.1-02 och besökte givetvis Tignes.
Helt underbar skidåkning och helt oslagbar natur. (Synd att tre av oss fem tjejer fick lunginflammation dag 3. Berodde förmodligen på sovbussen. Nästa gång blir det flyg.)

fogy
2002-09-06
Ok. Tignes är antagligen den fulaste alpbyn som jag har varit i. Men om man bortser från detta fakta så har faktiskt Tignes riktigt härlig åkning.
Systemet är extremt väloljat och smart uppbyggt och bra tillgång till fet åkning.
Man kan dela upp systemet i två delar bestående av Val Claret (Grand Motte) och Tignes.
Den bästa skidåkningen finns på Grand Motte men kan vara lite svår att hitta. Har man däremot bra lokalkännedom kan man hitta riktigt fina åk.

ErikL
2002-04-15
När man är i Val d'Isere spenderar man minst ett par dagar i Tignes. Så är det bara. Mycket fin "glidarskidåkning" och en fin liten by där man kan stanna och äta lunch. Det negativa är väl att det inte finns så många "svåra" backar i Tignes. Det har man dock några liftar längre bort i Val d'Isere så det spelar ingen större roll. Av de ställena jag vart på har jag hittils fått bäst intryck av tignes

emilio
emilio (Gäst)
2000-10-06
Suget blev för stort så jag var tvungen att få åka av mig under novemberlovet förra säsongen, Funderade först på Stryn, men bestämde mig för Tignes.. 20 grader varmt när vi anlände och ingen snö så långt ögat kunde nå, fan oxå, bortkastade pengar, tänkte jag..
Men efter att ha tagit tåget genom berget och upp på glaciären blev jag minst sagt grymt förvånad. Framför mig ser jag snö och åter snö, i
massor!! Skidåkningen här var helt klart otroligt bra! Jag menar, vem kan motstå skinande sol, 15 grader varmt, och puder, mitt under hösten!!
Inte jag iallafall. Saken blir ju inte sämre av att i stort sett hela freeride-eliten hängde i snow-parken..
Rekommenderas varmt!!

L.O
L.O (Gäst)
2000-04-05
Tignes är något för dig som prioriterar skidåkningen före festandet. Tignes består av tre byar. Val Claret där jag bodde, är väldigt liten och har begränsat nöjesutbud. Den är från 60-talet så det betyder att den är sådär franskt funktionell med mycket betong. Enormt system som är ihopbyggt med Val d'Isere ger enorma valmöjligheter. Åkte med UCPA och centret är fräscht och ligger några hundra meter från närmsta lift.
Bra ställe att åka till sent på våren eftersom det ligger så högt. Fick underbar puder och offpist som jag aldrig glömmer under v.13.

Katrin
Katrin (Gäst)
2000-02-09
Tignes - snösäkert och superbra skidåkning. Själva byn är inte mycket att hurra för men åker man till Tignes är det för skidåkningen.