Tignes recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Tignes?
5
4
3
2
1
Hoppe
Hoppe (Gäst)
2022-05-16
Val Claret ski-in & ski-out. Bästa skidveckan någonsin. Tåget som går upp till glaciären var väldigt effektivt. Många olika typer av backar, liftar överallt, ingen trängsel i backarna trots att det var påsk. Jag var ensam i liften vid ett flertal tillfällen. Höga berg som skyddar mot vid, nästintill vindstilla med strålande sol. Närheten till Val d'Isere, vet man exakt hur man ska åka är det bara några backar upp och ned. Långa härliga backar.

Vintersemester
2022-05-16
Val Claret - bästa skidveckan någonsin.

- stort utbud av backar,
- närheten till Val d'Isere,
- liftar överallt,
- inga liftköer,
- genomgående väldigt bra infrastruktur - liftar stod inte stilla eller stannade stup i kvarten,
- långa backar,
- vacker miljö,
- tåget som gick genom en tunnel i berget till glaciären,
- de höga bergen gör att det inte blåser, nästintill vindstilla överallt.

Åker mer än gärna tillbaka till det över 300 km stora området.

Jonas Carlsson
Jonas Carlsson (Gäst)
2022-02-14
Var fyra kompisar i Tignes under januari 2022. Väldigt bra åkning både där och i Val d’isere som man åker i på samma liftkort. Bra ordning i systemen så vi stod i princip aldrig i någon lång liftkö. Dyrt att äta och dricka men inte värre än hemma… Finns mysigare byar men Tignes är fräscht och har allt man behöver. En del schyssta restauranger om man inte vill äta på hotellet varje dag. Kan rekommendera Grizzlys bar i Val Claret för en lunch eller om man tar med stora plånboken så är Le Refuge magiskt fint när man tar kabinen rakt upp från Val d’isere. Åkte med Langley och bodde på deras egna hotell 2100. Väldigt bra allting som sagt. Väl värt ett besök! Häftigt med den höga höjden så man i princip alltid befinner sig över trädgränsen.

frosthelena
2021-11-10
Tignes är alltid Tignes. Skulle nog välja Valdisere idag men skidåkningen delar de ju på. Intressant och vackert iallafall.


P
P (Gäst)
2020-03-09
Besökte Tignes (bodde i val Claret) första veckan i mars. Jag har aldrig varit med om att det har kommit så mycket snö, på 6 dagar så snöade det 5 ggr. Varje gång kom det 20-30 cm. Mycket lättillgänglig offpist, gillade skarpt och åker gärna dit igen.

Stefan Eliasson
Stefan Eliasson (Gäst)
2019-01-02
Fantastiska Tignes/Val d'Isere har levererat igen!!
Vecka 52 2018 gjorde ingen besviken. Vädret var grymt, ca 0 grader i Val Claret och några minusgrader på topparna varje dag. Vi spenderade åtta dagar i pisterna varav en magisk dag i offpisten då det snöade hela julafton. En meter snö i "dalen" och två meter på topparna gjorde att ca 90% av pisterna var öppna.
Utöver mycket bra skidåkningskvalitet så hittar man lunch i backen till humana priser och bra kvalitet. Stora portioner till hungriga åkare serveras på alla ställen vi har besökt. Kanske inte så många restauranger som i Italienska skidsystem men de som finns är bra. Boendena är små men funktionella i Tignes. Bokar man sent så kan man göra klipp, vår lägenhet kostade 5.000 SEK för en vecka. Vi hade ski in / ski out och balkongen låg fem meter från pisten.
På julafton hade man karneval och fackeltåg och bjöd på Vin Chaud (varmt vin) i byn.

Vill man vara säker på tillgång till snö och mycket offpist så åker man till Tignes/Val d'Isere!

// Madde och Stefan


MarcusF
2018-12-27
Tignes ingår i skidområdet "Escape Killy".

Plus/minus med Escape Killy jämfört med andra skidområden:
+ Snösäkert i och med hög höjd och glaciärer
+ Stort system som hänger ihop bra och sväljer många åkare
+ Passar alla (var noga med vilken ort i skidområdet du väljer)
- Välkänt och därmed alltid mycket folk och höga priser

Plus/minus med Tignes jämfört med andra orter i Escape Killy:
+ Gott om enklare lägenheter och det finns bra mataffärer
+ Möjlighet att komma först upp i en bra del av systemet
+ Badhus som ingår i liftkort (ett besök på veckokort)
- Låg mysfaktor
- Långt till vissa delar av systemet

Vi bokade flyg till Grenoble vecka 4, 2017 och valde ort veckan före avgång baserat på snötillgång. Lotten föll på skidsystemet Escape Killy och orten Tignes som är ett charmlöst bygge (komplex), men praktiskt om prioriteringen är skidåkning, framför restaurangmys eller nattliv.

Snötillgången var i underkant när vi kom upp. Lyckligtvis så snöade det stora delar av veckan, mest på kvällar och nätter, någon skiddag blev lidande av dålig sikt pga snöfall, men i övrigt var det bra.

Vi som åkte sökte lössnö framför pist och åker inte alls i parken. Det finns många välkända lössnöområden för alla åknivåer. Det finns också massor av fina pister i alla färger (lutningar).

Tignes ligger på ena kanten av Escape Killy, ska man åka lift t/r till Le Fornet som ligger i andra ändan, så tar det större delen av dagen. Tignes och Val Claret som ligger bredvid varandra, är sett till bilväg en bit ifrån Val D'Isère som är områdets huvudort och betydligt mysigare än Tignes. Skidbussen som ingår i liftkortet kör inte hela vägen, utan man får komplettera med en regionalbuss.

Ska jag försöka jämföra Escape Killy med något annat, så är det av samma kaliber som Chamonix.
Chamonix har fördel med kort transfer från Geneve. Fördelen med Escape Killy är att liftsystemet hänger ihop. Jag tyckte Tignes påminde lite om Val Thorens och då tänker jag inte enbart på utomhus afterski, La Folie Douce som finns på båda orterna.

Sammanfattningsvis så är "Escape Killy" ett säkert kort och känns väldigt komplett som skidsystem. Ett bra val om man ska åka en vecka eller mer. För en kortvecka så finns mer ändamålsenliga alternativ.

hnbv
2018-12-27
Var där påsken 2018. Bodde i le Breviere
Det var mycket snö denna säsongen så det var åkbart utan vidare ner till byn
Ett otroligt skidområde med åkning för all intressen och nivå.
Det snöade flera av nätterna så mycket off pist blev det. Både lättare och en del mer krävande

LosHalleröd
LosHalleröd (Gäst)
2013-02-21
Besökte tignes vecka 7 2013.
Åkte med nortlander skutors som skötte sig helt ok.
Vi bodde i tignes val claret, en by uppbyggd helt åt åkningen, så de va bara att ta på sig skidorna o ta liften upp.
Själva systemet är helt enormt, då det är sammankopplat med valdisere i det gemensamma skidområdet espace killy.
Alperna är här enorma, likaså ytorna. Liftarna ger tillgång till fina backar, som den långa röda från le grand motte till val claret med en fallhöjd på knappt 1000 meter, men även en hel del lättillgänglig offpist som erbjuder mycket mycket fina möjligheter. Nackdelen med detta är dock att den snappt blir uppåkt, så ta er upp tidigt på morgonen efter snödump för att lägga de första färska spåren. En pist att starkt rekommendera är den långa svarta ner mot tignes les breviers, med en fallhöjd på svindlande 1200 meter.
Franska Alperna är dyrt, men vi bodde i lägenhet där vi köpte maten i närbitiken och sedan lagade till den. Planerar man köpen och köper de billigare råvarorna kommer man undan utan att plånboken svider allt för mycket. För de som är intresserade av en billig fylla är det däremot att bara plocka på sig i matbutikerna. Vinet är löjligt billigt.

Tignes rekommenderar jag mycket varmt. Så länge man handlar eget käk, undviker att vaska champagne på den legendariska aftterskin la folie douce och avstår från ostron i överklasshålan valdisere får man sanslös åkning utan att ruinera plånboken.

Peace

Lena
Lena (Gäst)
2011-03-14
Jag har precis varit iväg en vecka i Tignes och vi reste med Langley. Vi har haft en HELT FANTASTISK vecka på alla tänkbara sätt. UNDERBARA, breda, fina backar, stort liftsystem vilket gör att om man vill så kan man slippa skidbussarna. Vi har varit iväg v10 och vi har haft STRÅLANDE solsken varje dag (fått lite färg på snoken!) Det började dock små-smälta lite i slutet så senare ska man nog vara aktsam för att åka.
Vi prövade att åka bort mot Val d'Isere men upplevde att det var betydligt mer människor i de backarna (=uppåkt mycket fortare). Så vi höll oss mycket i Tignes och där trivdes vi superbra!!
Vi bodde på Langley Tignes 2100 och i rum 506 vilket hade en härlig balkong där man kunde sitta och sola en stund innan man hoppade in i duschen. Så rumsnr x02 till x09 har balkong, dom andra ska ni undvika ;) Maten vi fick på hotellet var 5+++++! Stort fint utbud på frukosten (de hade till och med havregrynsgröt, aldrig sett förr!!) och middagarna på kvällen helt otroliga!! MUMS!!!! :P