Tignes recensioner (Sida 2)

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Tignes?
harry norling
harry norling (Gäst)
1999-11-28
mycket bra skidort......dessvärre för mycket regler om förbud m.m. tignes har väldigt bra lössnö områden men förbuden som finns överallt tvingar en att bryta reglerna.
pisterna tröttnar man på antingen flacka eller som på de brantaste ställena där det under min vecka ofta var ont om snö. Utöver skidåkningen får byn och folket ett toppbetyg.

Anders Wideson
Anders Wideson (Gäst)
1999-11-24
Tignes backsystem tillsammans med Val d'Isere är ett av alpernas höjdarställen!
Om man verkligen har skidåkning i fokus skall man anlita skidlärare eller guide för att få ut det bästa av backsystem och offpiståkning i Tignes & Val d'Isere (vilket jag gjort de senaste 7 åren med UCPA). Sist jag var där (v15) fick vi hur mycket pudersnö som helst! vilken åkning det blev, det var andra gången som vi hade så kall och fin pudersnö så sent som vecka 15!
Fantastiskt härligt!

fredrik henttonen
fredrik henttonen (Gäst)
1999-11-17
Tignes är ett höjdarställe, kul och även ganska omväxlande åkning. själva byn kan väl ungefär jämnföras med en svensk förort...alltså inte alltför kul, men godkänd.
jag var nere under höstlovet, v.44(vilket även henrik florby var.)
och uppleverleserna av tignes var bra mycket över min förväntan. jag kan varmt rekomendera detta ställe. närheten till val d' isere kan jag tänka mig är ett stort plus under vintersäsongen.

Henrik Florby
Henrik Florby (Gäst)
1999-11-11
Tignes v. 44
Drog till Tignes över sportlovet med inte allt för stora förhoppningar.
Men det visade sig vara helt suvve.
Delvis soligt,delvis snöigt men gud vad härligt det var att få stå på snö igen. Vi fick t.o.m göra sässongens första lössnöåk vilket var oerhört trevligt.Det fanns även en bra funpark som jag varmt rekomenderar.

Oskar Nelzén
Oskar Nelzén (Gäst)
1999-11-08
Har varit i Tignes v.44 på glaciären.
Det är både flackt och brant. Jag blev överraskad av hur brant det var. Man har ju hört att alla åkbara glaciärer är flacka men icke denna. tretton liftar och lagom många nerfarter. Allt funkar bra. Smart tåg i berget som tar en upp på glacären. Jag är helt klart nöjd.

JP
JP (Gäst)
1999-06-24
Perfekt sommarskidåkning , Mycke bra vinterskidåkning, nära till val d'isere och en by me bra hotell o ett bra bowling/biljard/spel/bar - ställe. Snösäkert och ofta mycket snö .Enda negativa är väl att de kan bli dåligt väder pga av den höga höjden (2100m) , o FLATLJUS!. Men då finns ju alltid val d'isere ...