Slopestyle guld till Oliwer Magnusson

Den unga Östersundaren Oliwer Magnusson går från klarhet till klarhet inom internationell freeski. I helgen kammade han hem en efterlängtad guldmedalj i junior-VM i slopestyle.

Det är en glad och uppspelt Oliwer som ringer upp via en skakig linje från Nya Zeeland och berättar om finalen:
– Finalen var riktigt spännande eftersom det var många som hade problem med farten inför första hoppet, berättar Oliwer.

Detta var dock ingenting som påverkade 18-åringen, som landade samtliga åk och redan efter andra åket hade kopplat greppet om förstaplatsen. Efter ett tredje lyckat åk, dagens bästa med en vinnande poäng på 87.20, var guldmedaljen helt säkrad. Guldet är Oliwer Magnussons första stora internationella vinst i slopestyle.

Vi har tidigare berättat om Oliwer Magnussons 6:e plats i big air, men nu blev det alltså en guldmedalj.

Det vinnande åket innehöll en variation av höger och vänstersnurrar på railsektionen och tre stora och tekniskt svåra trick på hoppen. Åket avslutade Oliwer med en dubbel cork 1440 tailgrab, samma trick som han körde när han vann kvalet i JVM i big air förra veckan.

Prisutdelningen skulle visa sig bli ytterligare en rysare, när arrangören inte kunde hitta den svenska nationalsången. Det blev fem långa minuter som den nyblivne juniorvärldsmästaren fick njuta av utsikten från pallens hösta plats innan nationalsången var återfunnen.

Oliwer berättar att han åkt skidor i tio dagar och nu behöver en vilodag, han kommer därmed inte att köra kvalet i JVM Halfpipe. Han är mycket nöjd med sin insats under JVM och vill nu ladda om inför världscupen som även den går av stapeln i Nya Zeeland, nästa vecka.

På damsidan rakade Kelly Sildaru hem guldet före ryska Anastasia Tatalina och Kokone Kondo från Japan. Sildaru och Tatalina fick därmed med sig var sin ny valör av medalj, efter att de kommit 2:a respektive 1: i Big Air-tävlingen. Imorgon 4 :e september går finalen i half pipe och Kelly Sildaru ligger efter kvalet etta medan Anastasia Tatalina inte deltar.

Resultat Junior-VM slopestyle, Cardona (NZL)

Herr
1) Oliwer Magnusson, SWE, 87.20
2) Sebastian Schjerve, NOR, 84.80
3) Kim Gubser, SUI, 83.20

Dam
1) SILDARU Kelly EST 95.20
2) TATALINA Anastasia RUS 90,00
3) KONDO Kokone JPN 87.00

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.