Oliwer Magnusson 6:a i JVM-finalen

Det blev en sjätteplats för Oliwer Magnusson i JVM-finalen Big Air som gick på Nya Zeeland. Han fick ned ett riktigt bra första hopp, men tyvärr fick han inte de poäng som behövdes för en riktig topplacering i de två efterföljande hoppen.

Finalen började bra för Oliwer Magnusson som fick ner sin dubbel cork 1440 tailgrab, samma trick som han vann kvalet på. Hoppet belönades av domarna med 91.60 poäng. I det andra och tredje hoppet gjorde Oliwer en switch dubbel cork 1440 mutegrab. Det tredje hoppet lyckades bäst när Oliwer fick till ett riktigt bra utförande och en bra landning. Domarna höll dock inte riktigt med och 83,80 blev poängen som resulterade i en 6:e plats totalt.

Nivån på åkningen i finalen var extremt hög med många dubbel- och trippelvolter. Vann gjorde amerikanen Mac Forehand med en total poäng på 185.00, endast 10 poäng mer än Magnusson:
– Jag är väldigt nöjd med min insats. Jag landade två trick som jag lärde mig i slutet av förra säsongen, och att få ställa ner båda två i en finalen känns alltid roligt, säger Oliwer.

Noterbart i finalen bland de tolv allra bästa big air-juniorerna på herrsidan var också den norska och amerikanska dominansen, tillsammans utgjorde de nationernas åkare två tredjedelar med vardera 4 finalister. Bäst av de norska åkarna blev Ulrik Samnoey som slutade femma med 0,4 poängs marginal före Oliwer Magnusson.

Men junior-VM i Freeski är inte över än för Oliwer Magnusson. Under måndagen drar träningen i slopestyle igång. Oliwer, som har ett silver i slopestyle, från förra JVM i Italien är redo att utmana regerande juniorvärldsmästaren Taisei Yamamotto.

Resultat JVM big air, Cardona, NZL

Herr

1) Mac Forehand, USA, 185.00
2) Ryan Stevenson, USA, 184.20
3) Thibault Magnin, ESP, 182.20

6) Oliwer Magnusson, SWE, 175.40

Dam

1) TATALINA Anastasia, RUS, 90,40
2) SILDARU Kelly, EST, 84,80
3) PRUSAKOVA Lana, RUS, 80.20

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.