Swedish Slopestyle Tour #2 – Uppdaterad med video!

3 år för ung
Under helgen avgjordes det andra stoppet på Swedish Slopestyle Tour, under en Västerbottnisk vårsol i Vännäs, strax utanför Umeå. Tjejernas tävling vanns av Jennie-Lee Burmansson, Sälens IF. Jennie-Lee ses som en jättetalang, men är fortfarande så ung att hennes resultat inte får räknas internationellt. För SST har hon dispens, åldersgränsen går normalt vid födda -99.

-Jennie-Lee är målinriktad och älskar den här sporten. Har man roligt utvecklas man som åkare, och det gör Jennie-Lee för varje år. Det är unikt att ha dispens vid så låg ålder, men det finns en del killar födda 2000 som också är med. I år har Oliwer Magnusson imponerat hittills. Detta säger Anders Norin, sportchef på skidförbundet och arrangör av SST.

VM-erfarenhet gav resultat
Tidigare i vintras var Jesper Ahlén, Erik Lundmark och Pontus Nordström i Kreischberg i Österrike och representerade Sverige på VM medan A-landslaget befann sig i Aspen, USA, på X-Games. Nu tävlade alla tre i Vännäs. Jesper vann före Pontus och Erik kom sexa. Jesper är även försvarande mästare från SST 2014.

Swedish Slopestyle Tour (SST) är en tävlings-serie för de bästa slopestyle-åkarna i landet. Touren drivs på initiativ av Svenska Skidförbundet i samarbete med klubbar och anläggningar. Nytt för i år är tourens huvudsponsorer; NESCAFÉ, Dr. Zipe och Scandinavian Rails. Denna vinter ger 5 deltävlingar en ranking där de 20 bästa killarna och 6 tjejer går till final i Lindvallen i april.

Följ Swedish Slopestyle Tour här: SST

Följ Svensk freeskiing här: Svensk Freeskiing

Läs mer om Skidförbundets verksamhet på: www.skidor.com/freeskiing

Resultat herrar:

Resultat herr

Resultat damer:

resultat damer

 

Video:

Text: Jacob Wester
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.