Topp 5: Vecka 23

Det är storabergsåkning i turbofart på förstaplatsen denna vecka, i och med Joakim Hallbergs säsongsedit. Bakom honom delar filmsällskapen UNP och VV på andraplatsen.

Detta är TOPP 5 denna vecka
Här ligger medlemsfilmerna med flest (+Gilla) från den gångna veckan. Vill du vara med och påverka listan? Gå då in på videosektionen här på Freeride.se och gilla dina favoritklipp så kanske de hamnar på TOPP 5 nästa vecka!

1. (61 st +Gilla)

Jokkas Vinter 13/14
Det räcker med en titt i kommentarerna till denna video för att hitta en passande beskrivning på det som försigår. Laddhatt. Jocke Hallberg bjuder på en grymt underhållande säsongsedit utan bromsar där han droppar det mesta som kommer i hans väg, vare sig han är iklädd jeansväst eller inte. Skidåkning blir inte mycket mer rock’n’roll än såhär, och förhoppningsvis kommer det fler edits med denne viking.

2. (26 st +Gilla)

UNP – ”The Trip”
UNP-gänget har ännu en gång begett sig till andra sidan pölen för att åka lagg och filma, och denna gången styrde de kosan till Mammoth Mountain. En skön edit med retrokänsla både i låtval och redigering, och av slutet att döma kommer det även en del två av denna resa. Najs!

3. (26 st +Gilla)

Mountdinnah ridin’ – VV
På samma antal gillningar som UNP landade denna edit från VV, som är samlingsnamnet på ett gäng grabbar med Middagsberget som hemmabacke. Psykedeliskt stök och humor i redigeringen får denna edit att sticka ut från mängden. Men är det inte lite taskigt att censurera bort snowboardåkaren? 😀

4. (19 st +Gilla)

Supervention Highlights
Att plocka höjdpunkterna ur en 1,5 timme lång skidfilm som dessutom hör till förra vinterns absolut bästa är inget enkelt jobb, men Filip och gänget på Field Productions har lyckats riktigt bra. Russinen i den här kakan är fenomenala helt enkelt.

5. (18 st +Gilla)

Kläppen Slopestyle Open 2014
Martin Axells film från Kläppen Slopestyle Open avrundar Topp 5-listan denna vecka, och förutom att innehålla en massa bra åkning får vi i denna edit även se exempel på ett väldigt fiffigt sätt att skapa en prispall.

Det var allt för den här veckan. Vill du vara med och påverka vilka som kommer på Topp 5 nästa gång – ta en tur in i videoavdelningen och använd den gröna knappen.
Trevlig helg och glad nationaldag!

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.