Topp 5: Vecka 31

Niklas Larsson Zakrisson landar överst på veckans TOPP 5 lista, men även en till fonna edit finns med på listan, tillsammans med två filmtrailers och 80 sekunder shredd med Anton Björklund. Check it!

Detta är TOPP 5 denna vecka
Här ligger medlemsfilmerna med flest [+Gilla] från den gångna veckan. Vill du vara med och påverka listan?
Gå då in på videosektionen här på Freeride.se och gilla dina favoritklipp så kanske de hamnar på TOPP 5 nästa vecka!

1. (10 st +Gilla)

Folgefonna with NLZ
Högst upp på veckans lista landar ingen annan än stockholms-sonen som på senare tid flyttat norröver mot Malung för att gå på Freeridegymnasiet, nämligen Niklas Larsson Zakrisson aka NLZ. Sommarlovet spenderas ju på bästa vis igenom att äta glass, bada och sola, men tröttnar man på det så drar man över till Fonna för shredd istället, och det är precis vad vi får se i denna film. Kan stavarna vara något som hittat i farsans gamla källare? vad tror ni?

2. (5 st +Gilla)

BRS – 159 Trailer
BRS med Jacob Hyllengren, Jakob Lundberg, Anton Jansson, Felix Lundin, Alexander Eriksson, Linus Schedvin, Jeppe Ahlen och Kalle Bogren framför kameran har nu knepat och knåpat på sin trailer sedan i våras och i veckan var det dags för release. Något vi på freeride är väldigt taggade för då detta visar upp hög kvallite på filmning, åkning och redigering. Hoppas bara att vi inte behöver vänta allt för länge på releasen utan att filmen kommer upp för vårt bevittnande inom kort!

3. (5 st +Gilla)

Trailer: Level1 – Less
Ännu en trailer smög sig denna vecka in på listan och det är Level 1 som fortsätter att produceras skidfilm efter mera än ett decenium i branchen. Denna gång är åkarlistan uppdateras och vi ser inte längre Mike Hornbeck, Ahmed Dadali, Logan Imlach, Parker White, Chris Logan eller ett gäng andra gamla åkare som gått vidare i karriärerna. Detta är dock en skön uppfriskning som lämnar plats för flera nya åkare att fylla tomrummet, och vi kan förvänta oss åkning från både Magnus Graner och Lucas Stål Madison på tv/dator-skärmar runt om i världen i höst!

4. (2 st +Gilla)

80 SEK. Anton Björklund
Det nya svarta verkar vara att inte redigera sina edits så mycket, utan snarare bara lägga dem efter varandra utan ljud med nedtonade alternativt svartvita färger. Iallafall om man ska tro Anton Björklund och hans redigering av säsongsfilm som kniper fjärdeplatsen på veckans TOPP 5 lista. Kläppen och Åre är det som får besök och det ser mycket gött utt. Pluspoäng för ljuden av stokad kameraman, det gillas!

5. (1 st +Gilla)

Fowgel Fonn
Till tonerna av den gamla klassiska roadtripp låten ”Going up the country” får vi följa med på ännu en resa västerut till grannlandet norge, och glaciären Folgefonna där Filip Karlström och Gabriel Crona tog med sig laddhattarna och for på semester. Precis sådär lagom lång och sommrig som man vill ha denna typ av edit.

That’s it för denna veckan folks.
Vill ni påverka vad som kommer med på nästa veckas lista får ni klicka vidare till videoavdelningen.
Och ja, bristen på storabergs/puder/snowboard på listan just nu är lite deppig men sånt är livet i en demokrati.

Text: Jesper Norén
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.