Edvin Olsson: Möt prince charming från Frösön

Superduon Fabian Omne och Marcus Ahlström fortsätter att leta unga, hungriga svenska friåkare nere i Alperna. I denna andra episod av ”Hungry Swedes” får vi lära känna Edvin Olsson. 

Mer om Fabian Omne och serien Hungry Swedes läser du här. I den första episoden fick vi träffa Hugo Scharl som är de STORA treornas okrönte konung. Men i denna andra epsiod får vi istället möta en mild, charmig och energifylld kille från Frösön utanför Östersund, det är så klart Edvin Olsson vi snackar om!

Edvin Olsson är född 1998 och får numera får handla på Systembolaget alldeles själv. Med manér som hade fått vilken svärmor som helst på fall och lårmuskler värdiga He-Man visar han hur liftbaserad offpist i Verbier går till år 2019.

Han har en fjärde plats från NM 2018 under bältet och har denna vinter kört sju tävlingar på Freeride World Qualifier med en silverblänkande pallplacering på 2-stjärnig tävling som bästa resultat, de riktiga toppresultaten på kvaltävlingarna med hög status har ännu uteblivet men det lär inte dröja länge förrän resultaten kommer där om Edvin Olsson vill och fortsätter att åka skidor på det sätt som bara han kan.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.