Finalfältet i Freeride Video Awards är komplett

Det är inte lätt att sticka ut och gå vidare från ett kval med 64 deltagande bidrag. Det krävs något speciellt, att man har ”shining” som Erik Hamrén skulle säga.

Det har varit ett oerhört tryck på de fyra sista finalplatserna i Freeride Video Awards (FVA). Rekordmånga bidrag, 64 stycken, laddades upp i årets sista delkval. Det var riktigt jämnt i Big Mountain-klassen. Men de sista dagarna spurtade puder-rullen Here and There iväg och vann till slut med hela 158 gillningar.

I jibbklassen var det också hyfsat jämnt men ingen kunde på allvar hota Emil Larssons självbetitlade verk “Lack” by Emil Larsson, som vann med 71 gillningar. Det är alltså Here and there och “Lack” by Emil Larsson som tar de två direktplatserna till finalen och dessutom belönas med varsin hjälmkamera från GoPro. Grattis!

De två sista finalplatserna har juryn fått äran att utse. Något som var allt annat än lätt, många hade sparat sig till marskvalet och det fanns en hel drös med kvalitetsfilmer att välja bland. Men till slut enades vi om att The Box skulle ha den sista finalplatsen i big mountainklassen och i jibbklassen föll valet på Berserk. Grattis!

Så där, då har vi utsett årets finalfält i Freeride Video Awards. Nu väntar bara den spännande finalen. Mer information om finalröstningen kommer senare i veckan. Totalsegrarna kommer att presenteras under Freeridehelgen i Åre, 3 maj.

Freeride vill samtidigt passa på att tacka alla som har ställt upp i årets FVA. Grymt jobbat och tack för all skidglädje ni skänkt. Blev det ingen finalplats i år är det bara att bryta ihop och komma igen nästa år igen då vi kör Freeride Video Awards 2015!

Text: Fredrik Tacacho
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.