Fredagsfilmer: Vecka 11

Jeppenator har blivit kidnappad av aliens, så därför blev förra veckans topplista en aning försenad. Men nu är den här, och överst på tronen hittar vi en rulle med ett märkligt namn och en mindre vanlig destination.

TOPP5KLARNY

1. (89 st +Gilla)

Haparut
Etta på denna Topp 5 är FVA-bidraget Haparut, som skildrar en resa till något så ovanligt som Iran. Emil Westman och Jonas Hjohlman står för åkningen på så väl BC-kickar som i puder, och Robin Trollin har filmat denna riktigt sevärda skapelse. Någon mer som blir sugen på att utforska skidåkningen i Mellanöstern?

2. (84 st +Gilla)

Julius och Björn testar EP02 – Stöten
Hade jag inte vetat att hela filmen var filmad i Stöten hade jag nog gissat Kanada eller Österrike som skådeplats för de inledande pudersvängarna. Holy Japow! Björn flyger och fångar liftkrokar, Julius påvisar helt okej snowboardskills och våra sydliga grannar motsvarar de flesta fördomar. Och i vanlig ordning blir allt som den här duon ger ifrån sig riktigt, riktigt gemytligt.

3. (46 st +Gilla)

Berserk
Freeridegymnasiet i Malung är gemensam nämnare för en herrans massa filmer som hamnat på Topp 5, och senast i raden är Berserk, signerad Jerry Öijer och Fabian Omne. Enkelt förklarat går de bärsärk, bananas, kalla det vad du vill, i Kläppens park, och klippningen och musiken ger alltsammans en sympatiskt aggressiv stämning.

4. (37 st +Gilla)

Krascha Fetast
Det finns saker som är random, och så finns det saker som är ännu lite mer random. Och någonstans strax bortanför ”ännu lite mer random” på skalan hamnar den här filmen. Det är höga hattar, volter åt alla möjliga håll, boxar, slask, fartdräkter och en leopardmönstrad onepiece. Och en vinddriva som både droppas och roteras. Som om inte det vore nog utförs allting på ett lite udda åkdon. Längdskidor.
Tack grabbar för ett gott skratt!

5. (36 st +Gilla)

A$ap Rocky Powder
De som får avsluta (förra) veckans lista är inga mindre än Ninjaverksamheter – våra säsongsbloggare i Verbier. Och det råder inga tvivel om att det är stora berg, stora dropp, fullt ös och långt hår som gäller i deras sällskap. Redaktionen slänger iväg en vild gissning och tror att vi får se åtminstone någon av åkarna från den här filmen på start i NM i vår.

Eftersom vi varit upptagna med att skicka ut intergalaktiska efterlysningar på ett stycke J. Nator (han är bekräftat återfunnen på en parallell dimension av den förhistoriska jorden) har redaktionen inte hunnit beskåda särskilt mycket film de senaste dagarna. Men några har vi råkat kasta blickar på, och de följer nu.

Världsrekord i bilkrasch i Tignes

http://youtu.be/Zg9v7i7Es_Q
Den gamle friåkningsräven Guerlain Chicherit har sadlat om till bilförare, och skulle sätta världsrekord i längdhopp med bil i Tignes idag. Det gick.. inte jättebra. Lyckligtvis klarade han sig undan med blåmärken, skrapsår och några stygn i benet, enligt lokala franska medier.

Wiley Miller – YLESKI

Wiley Miller, Shay Lee och Thayne Rich levererar fyra minuters nordamerikansk BC-åkning som är riktigt, riktigt bra. Är fler episoder i görningen månntro?

Oscar Wester – Wanna Be A Knight

Att Oscar Wester är på gång just nu råder det ingen tvekan om, och hans Wanna Be A Knight-bidrag är en minutlång uppvisning i hejdundrande skills från Täbykillen. Med lite tur räcker det ända till snöslottet i Livigno.

Sådärja. Det var allt för denna gången, men håll ut – om bara några dagar är Jeppenator tillbaka med nästa knippe filmer (och en återställd ordning). Tills dess:
Live long & prosper!

Text: Hedda Berander

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.