Fredagsfilmer: Vecka 37

Aloha! Det är gott om välbekanta namn på denna veckans topplista, och även gott om ladd. Bland favoriterna hamnade bland annat ett gäng franska brädåkare, senaste B&E och en sjungande Gus Kenworthy. Och i det nästan obligatoriska nostalgirycket tar vi oss tillbaka till Free Radicals begynnelse. Yeah!


Detta är TOPP 5 denna vecka.
Här ligger medlemsfilmerna med flest (+Gilla) från den gångna veckan. Vill du vara med och påverka listan? Gå då in på videosektionen här på Freeride.se och gilla dina favoritklipp så kanske de hamnar på TOPP 5 nästa vecka! 

1. (49 st +Gilla)

Gustaf Kumlin 13
Gustaf Kumlin har varit med på flera Topp 5 förut, senast var det med en somrig klipphoppsedit, men nu är han tillbaka på snö, åtminstone i videoformat. Sista året på Freeridegymnasiet resulterade i en stilig samling shoots för Gustaf, och fortsätter han så här är det knappast sista gången han är etta på den här listan.

2. (27 st +Gilla)

Oscars Season edit 🙂
Förra veckan var det Erik från SkataSweden som syntes på Topp 5, och denna veckan har även hans kompis Oscar Carlsson levererat en säsongsedit i typisk Skata-stil. Skön åkning blandad med mindre sköna krascher, och jag tycker verkligen att det är kul att killarna inte bara visar upp det som gått bra. Ladd!

3. (16 st +Gilla)

En dag med Freeridegymnasiet nollor
Victor White har knåpat ihop en edit i vilken vi får se de nya ettorna på Freeridegymnasiet ladda volter på både vattenhoppet och studsmattorna på Snowcamp, och för att citera kommentarsfältet – nice, och bra ladd. Extra kul med läraren i början som verkar ångra att han inte tagit på sig solglasögonen.

4. (13 st +Gilla)

Eriks Season edit 🙂
Mycket SkataSweden blir det. Erik Wennbergs säsongsedit såg vi här redan förra fredagen, och den fortsätter plocka åt sig likes, och jag har iallafall inga problem med att kolla på den en gång till. Det är något busigt över Skata, jag gillar det.

5. (10 st +Gilla)

Kevin Salonius – Summer Rail edit
Även Kevin Salonius sanslösa sommarrailedit håller sig kvar på listan och fortsätter att generera likes. Efter att ha tagit ännu en koll på den är jag fortfarande lika mindblown, så det är både förklarligt och välförtjänt att den stannar kvar på Topp 5.


Hej allihopa!

Fredag igen och det är med en blandning av vemod och lättnad jag samlar ihop en sista bunt med fredagsfavoriter innan jag återlämnar rodret till den mest eminente av alla videogurus, Jeppenator.

Whatever. Nu kör vi. Det har vart en bra vecka i editsvärlden, och har du inte kollat in de nya editsen från B&E, Bobby Brown och Mike Hornbeck innan så är det dags nu. Jag har även rotat fram en snowboardfilm från Val d’Isère och lite annat trevligt.
Mot Sherwoodskogen!

 

Minority – Junkfood

Ja, förlåt mig alla snowboardåkare, jag har varit exceptionellt usel på att hitta brädvideos de här veckorna. Förhoppningsvis blir ni lite gladare nu, för kortfilmen Minority är riktigt bra. Här får vi se ett gäng locals från Val d’Isère och Tignes som varvar puder och bc-hopp med sköna urbans runtomkring Espace Killy. Hus som inte är färdigbyggda, gondolliftars dalstationer – allt går att åka på. Väl ihopsatt också.
(Ca va, Julien? Très bonne vidéo!)

 

Cole Drexler’s Season of Hot Jamz

Cole Drexler har nog många sett tidigare, i bland annat Lines Traveling Circus-videor. Nu är han i ensamt majestät framför kameran i en säsongsedit som förutom skidåkning även innehåller inklippta lamadjur, en skidstol och lite andra random smågrejer. Vad lamadjuren har med saken att göra förstår jag faktiskt inte, men åkningen är kreativ och kul att kolla på.

 

Free Radicals 1

Hej och välkommen till veckans historielektion. Idag ska vi prata om hur faktorer som bredd och längd på skidor inte alls påverkar pepp och ladd vid rätt mentala och meterologiska förutsättningar.
Eh, jag ville mest säga att Free Radicals 1 finns på Tuben i tre delar. Här är länkarna till del två och del tre. Håll i hatten! 

 

 
Den här editen damp ner i min inkorg för en knapp vecka sedan, från ett kompisgäng som hängt tillsammans nere på Nya Zeeland i sommar. Lite bräda, lite skidor och allmänt god stämmning. När jag ser sånt här vill jag bara packa väskan och ge mig ut på resor. Yay!

 


Bobby Brown har varit en av stjärnorna när MSP haft sina megashoots uppe i Alyeska, och Megaslope-projektet är lite samma sak, bara att det är flera gigantus-hopp på rad, med några rails emellan. Säga vad man vill om utvecklingen inom friåkningen och den eventuella uppdelningen mellan tävlingsåkare och filmåkare – jag tycker det är kul att se killarna pusha gränserna lite, även om det blir lite väl amerikanskt i snacket ibland.

 

Gus Kenworthy GoPro Sing-along

Eheh-heh-eh. Ja. Jo.
Vi kanske inte ska hoppas för mycket på att få se Mr Kenworthy i Idol eller X Factor i den närmaste framtiden, men det är något charmigt över att han spontankomponerar en kärlekssång till sin hjälmkamera medans han åker. Ovanligt okrystat exempel på ”åkare som gör reklam för sponsorer”.

 

WRECKALLECTIONS: The Mike Hornbeck Mini Movie

Ordlek i titeln? Check.
Pow? Check.
Urbans? Check.
Dokumentärt utan att kännas bajsnödigt? Också check. Tummen upp helt enkelt.

 

The B&E Show S03 EP05 – New York

E’Dollo, B-Dog, B-Paul och gänget är tillbaka, och fortsätter vara allmänt sköna snubbar som hänger ut i små molniga skidorter på den amerikanska östkusten istället för att åka perfekta parker några hundra mil västerut. Den här gången är det staten, och staden New York som är spelplan och det finns inte mycket mer att säga än att det är ännu ett soft B&E-avsnitt.

Så, det var allt för mig. Nästa vecka är Jeppenator tillbaka och mitt editskollande går tillbaka till att enbart vara för nöjes skull.

Live long and prosper, och trevlig helg!

Text: Hedda Berander

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.