Hallå där: Jacob Wester om sin nya videoblogg

Jacob Wester släppte igår sitt första avsnitt av den nya videoserien som han har döpt till ”Jacob Wester Adventures”. Vi kollade av vad planerna framåt är med showen.

Hej, Jacob var är du just nu och vad gör du där?
– Just nu är jag faktiskt fortfarande nere på Gotland, städar ur familjehuset och packar ihop alla surfbrädor, våtdräkter och klädväskor efter en dryg månad på ön. Vad jag gör här hoppas jag alla har sett i videobloggen! 

>>> Kolla här du som missat (eller scrolla längst ned, eller läs först och kolla sedan)

Du har precis släppt ditt första avsnitt av nya videobloggserien ”Jacob Wester Adventures” hur har mottagandet hittills varit?
– Det har varit förvånansvärt bra för att vara första avsnittet + att det inte är någon som helst skidåkning i den. Över 1000 views de första 12 timmarna är jag mer än nöjd med då jag vet om att min huvudsakliga ”grej” ändå är skidåkning… Men tanken är att börja rulla ut videos tidigt så man har några i ryggen när snön börjar komma.

Du och lillebror Oscar såg ut att ha fått riktigt bra vågor på Gotland! Hur ofta är det sådana förhållanden i augusti?
– Augusti är lite speciellt här nere, vattnet är fortfarande nästan badbyxvarmt och det kan kännas som full högsommar även in i september, men det är ju under den här tiden som de första rejäla lågtrycken från Atlanten rullar in och skapar swell i vårt lilla hav. Som vanligt när det gäller Sverige-surf gäller det att ta skydd från vinden och hitta någonstans där bara vågorna rullar in. Som tur är så är Gotland fullt av skyddade vikar med olika pointbreaks, så är det bara stort nog så är det alltid någon clean liten våg som hittar in någonstans. Ön är dock 17 mil lång och täckt av krokiga och guppiga grusvägar så det kan bli mycket bilkörande för att hitta surf även här. En typisk augusti kan man räkna med 3-4 surfsessions någonstans på ön, kanske något fler om man inte är så kräsen.

Vad kommer tittarna att få se under hösten?
– Under hösten blir det såklart väldigt mycket surf, något annat tänker jag inte påstå. Min skidsäsong brukar inte komma igång på allvar förrän slutet av december så det är bara att hålla ut! Jag har inte helt bestämt mig för hur mycket ”day in the life” episoder jag tänker göra, jag gillar att separera mitt privatliv från min offentliga person, så det blir nog inga fikabloggar eller shoppingrundor, osv… Nästa äventyr är en surfing- och fotoresa till Island, det är jag riktigt peppad på!

Hur ofta kommer avsnitten?
– Den livsfarliga frågan att svara på. Jag hatar att säga saker i förväg för min ambition har alltid gått i vågor. De kommer komma när de kommer, helt enkelt. Inte varje vecka, men målsättningen är minst ett avsnitt per månad. Under vintern kommer såklart frekvensen öka då varenda åk man gör är ett äventyr i sig.

När och varifrån tror du att första snön letar sig in i showen?
– Gissningsvis i mitten av december!

Hur ser dina planer ut för vintern? Chamonix och Riksgränsen igen?
– Ungefär så, jag kommer vara baserad i Chamonix fram till mitten av mars, sen när steepskiing-säsongen drar igång på allvar där nere så flyr jag nog norrut igen. Jag och Sofia har lite lösa planer på att hyra ett riktigt mansion uppe i Nordnorge och bjuda in våra kompisar, ha ett litet mountaineering-kollektiv där i nån månad eller två. Där uppe får man vara i fred och göra de åk som känns trevliga, inte behöva ta massa dumma risker bara för att få första spåren.

Sista frågan: Vilka skidåkare tror du tar OS-guld i Slopestyle?
– Slopestylen tar nog någon maskin som kan tripplar åt båda hållen hem. Jag tror USA kommer få det svårt att repetera sitt trippla podium från Sochi. Schweizarna kommer nog komma starkt, både Andri Ragettli och Fabian Bösch imponerar på mig varje gång jag kollar på parkåkning. På tjejsidan har jag faktiskt ingen som helst aning, haha! Hade nog svarat Kelly men nu är ju hon ute ur matchen… Det får bli en blank röst från mig!

Första episoden av ”Jacob Wester Adventures”

Text: Anders Wingqvist

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.