Kai Jones, ingen vanlig trettonåring

Kai Jones, från Victor i amerikanska delstaten Idaho, är ingen vanlig trettonåring. Jo, men visst, han går till skolan och lever ett liv som en trettonåring bör. Det som utmärker Kai är att vid sidan av detta råkar han vara ett underbarn utöver det vanlig när det kommer till skidåkning.

Uppvuxen med Jackson Hole Mountain Resort runt hörnet och en far, Todd Jones, som filmproducent inom branschen är det kanske inte så konstigt att det är just skidåkningen som Kai fyller sitt liv med. Efter fjolårets dundersäsong av den unge jänkaren har han samlat på sig ett gäng tunga sponsorer. Bland annat slog han sig in som en av Redbulls-atleter.

Ovan ser du ett ett segment från Kais gångna säsong, från filmen Make Believe. Ni kommer se Kai göra backflips och droppa in på diverse åk som ingen trettonåring tidigare gjort. Kai verkar vara en sansad grabb men vad han kan göra på ett par skidor får både skidnerdar och Sälenåkare att tappa hakan.

En otroligt talangfull tonåring med en vild skidstil som kommer ta honom långt inom skidåkningen. Faktum är att mycket av det Kai åstadkommer i denna video skulle många vuxna skidproffs dra sig för att göra. Låt er häpnas och vänj er. Detta är inte det sista vi ser av Kai Jones.

Vad var höjdpunkten när ni spelade in segmentet Make Believe?
Höjdpunkten var när jag körde stora linjer som innehöll upprepade hopp och dropp under samma åk. Det är något som jag jobbat på under några år nu. Både när jag tävlar och filmar så är flowet viktigt när ett åk innehåller flertalet hopp eller dropp.

Vilket är ditt favoritställe för skidåkning i Jackson Hole?
Det är svårt att inte säga Corbert´s Colouir. Det är ett sånt häftigt område med så många olika ställen att åka på och olika branta raviner att droppa in i.

Vad står högst upp på listan för den kommande säsongen?
Jag har massa mål. Jag jobbar just nu på ett gäng nya tricks som jag skulle vilja sätta till vintern. Jag skulle vilja få till en bra säsong när det gäller tävlandet. Jag vill även producera en riktigt fet film tillsammans med TGR som visar mina färdigheter.

Text: Olle Stenbäck

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.