Freeride World Tour i Andorra

Det har blivit dags för tredje stoppet av Freeride World Tour 2020. Sändningen startar 8.30 nu på morgonen fredag 28 februari. Och ja: detta är en riktigt livesändning. Vi uppdaterar med starttider så snart dessa är klara, första åkare kör klockan 9.00.

>> UPPDATERING 8.35 TÄVLINGEN UPPSKJUTEN! Arrangörerna har precis meddelat att dagens tävling inte blir av, det snöfall man hade förväntat kom aldrig riktigt och därför är det för mycket iskockor och annat på tävlingsfacet. Nu är tävlingen i Andorra ”On Hold” vilket innebär att man avvaktar bättre och säkrare snöförhållanden, väderfönstret är öppet till och med 4 mars. Vi lägger ut en ny live-länk så snart tävlingen är bekräftad.

LIVESÄNDNINGEN:

På start i Andorra ser vi svenskarna Reine Barkered, Carl Regnér, Kristofer Turdell, Cody Bramwell och Evelina Nilsson.

Tävlingen sänds live på riktigt, till skillnad från vinterns två tidigare tävlingar i Kicking Horse och Hakuba där arrangörerna valde att göra ett sammandrag och sända ett par dygn efter den faktiska tävlingen. Startlistor och mer info hittar du under livesändningen.

Bäst ranking hittills av svenskarna har Carl Regnér som ligger två efter Andrew Pollard i herrarnas skidklass. Turdell är tätt efter och ligger på delad trea med Drew Tabke och Reine Barkered ligger på nionde plats.

Evelina Nilsson ligger rankad näst sist bland damerna, efter en 7:e och tionde plats i de två tävlingarna som har körts i Kanada och Japan. I topp bland damerna på skidor hittar vi förra årets totalsegrarinna Arianna Tricomi från Italien, rookien Jessica Hotter från Nya Zeeland är två och på tredjeplats finner vi norska Hedwig Wessel.

Rookien Cody Bramwell ligger på sjätteplats i rankingen bland snowboardherrarna och leder gör fjolårsvinnaren tillika fransosen Victor de Le Rue.

STARTLISTOR:

 

Text: Anders Wingqvist

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
kommentarer
Kommentera