Make It Happen i Stockholm

I lördags hade turen kommit till den kungliga huvudstaden att stå som värd för ett av stoppen under Make It Happen-turnén. Platsen för eventet var Stockholmsmässan i samband med Winter Show-mässan.

Det blev ett lyckat arrangemang som lockade omkring 130 åkare denna gråmulna lördag. Större delen av startfältet bestod av skidåkare men en handfull riktiga shredders på snowboard fanns även dem representerade på plats.

En stor höjdpunkt under dagen var att självaste Candide Thovex dök upp på tävlingen i samband med att kvalet tog slut. Han befann sig i Sverige för att vara med på filmpremiären av hans nya film Few Words. Candide tog sig tiden att berätta lite om vintern som varit, om filmen samt om framtiden och att han hoppas kunna lära sig pretzels som åkarna under Make It Happen. Efter ett litet snack blev det autografsignering och sedan riktades fokus tillbaka på tävlingen och det blev dags för final.

Som vanligt var det en jämn fight i både skid- och snowboardklassen. På skidsidan kunde inte domarna avgöra vem som skulle få den sista Kläppen-biljetten så det blev ett head-to-head-avgörande precis som i Östersund. Denna gång stod det mellan Pontus Nordström och Lucas Julin. Pontus siktade på 270 pretzel 270 på dubbelrörs räcket men gled av lite för tidigt och efter det så avslutade Lucas tävlingen med att ställa in en perfect front 450 ut på samma räcke.

Dock var det inte slut på dramatiken. När prisutdelningen ägde rum och Felix Lundin tilldelades ett wildcard för sin kämparglöd och hårda ladd under dagen visade det sig att han inte kunde ta sig till Kläppen på grund av en annan planerad resa. Det hela slutade med att han i sann Make It Happen-andra valde att ge sin biljett till Oscar Wester, som nu också är inbjuden till finalen.


De som tog sig vidare från lördagens upplaga av MIH var på snowboardsidan Nonne Reif och Dennis Lind, som båda höll en hög nivå under hela finalen. Tillsammans med Nonne och Dennis så skickades även 8-årige William Mathisen vidare med ett wildcard för grym åkning trots sin låga ålder. Han imponerade inte bara på domarna utan även på publik och alla åkare.

På skidsidan var det Tobias Sedlacek som stod obesegrad högst upp på pallen och Tobias avancerade alltså till Kläppen tillsammans med Lucas Juhlin och wildcardet Oscar Wester.

Nästa stopp blir i Växjö den 24 november.


Foto: Adam Klingeteg

Film från Make It Happen i Stockholm

kommer de närmaste dagarna!


 

 


 

 

 



 



 

Resultat Make It Happen i Stockholm

Snowboard
Nonne Reif
Dennis Lind
Wildcard: William Lars Junior Mathisen (8 år)

Skidor
Tobias Sedlacek
Lucas Juhlin
Wildcard: Oscar Wester

Boka din Kläppenhelg redan nu på www.klappen.se/makeithappen så att du inte missar något som du kommer ångra efteråt. Alla som vill är välkomna!

Info om ett videokval kommer ut i en separat artikel i veckan så börja filma redan nu!

Text: Jesper Norén
Foto: Sportlunch / Max Neuriesser
 • Gilla0   Kommentera (2)
 • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
 • KATEGORIER:
 • TAGGAR: ,
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

 1. leksakspojken
  0
  leksakspojken | 2012-11-14 02:52          

  Måste man se ut som om man är hemlös för att åka på räcken?

 2. mathiasf
  0
  mathiasf | 2012-11-13 17:40          

  va riktigt skojjs det där :)