Näckrosdammen Open avgjort

Den tolfte upplagan av Näckrosdammen Open avverkades senare än vanligt detta år på grund av evenemangskrockar. Trots den något kallare och mörkare månaden bjöds det i helgen på en fartfylld dag i området kring Näckrosdammen i Göteborg.

Det sattes ett nytt deltagarrekord och det nya rekordet lyder tre tjejer och hela 78 killar. Tråkigt nog fick arrangörerna säga nej till ett antal åkare som dök upp strax före start på grund av att alla brackets var fyllda. Med tanke på säkerheten kunde man tyvärr inte utöka med fler heats i och med att belysning saknas i backen.

Det var bra drag och fullt kaos i den tekniska backen som sedvanligt skördade sina offer redan innan uppvärmningen, till den månghövdade publikens stora förtjusning.


 

Nytt för i år var att det kördes en kidsklass för alla från femton och nedåt och nära hälften av deltagarna hade åldern inne för att få köra i denna klass.

En tjejklass kunde också köras för första gången och de körde riktigt hårt. Emina Andersson från Skövde var snäppet vassare än systrarna Haapaharju och tog välförtjänt hem historiens första tjejklass i NDO.


Fredrik Rogbrant tog en ordentlig revansch för den tidiga utslagningen förra året och var faktiskt obesegrad i samtliga lopp och var en mycket värdig vinnare i Advanced-klassen.

Regularklassen, även kallad nybörjarklassen, hade även i år en misstänkt duktig åkare, Niklas Harrysson, som tog hem segern lite väl enkelt i mångas ögon.

2013 års Näckrosdammen Open är planerad till den 17 augusti.


 

 

 

 

 

Resultat Näckrosdammen Open 2012

Junior/Kids/Groms
1. Anton Lundqvist Otterhed
2. Gurra Funck Norrhäll
3. Rasmus Stegemyr
4. Henrik Boström

Girls
1. Emina Andersson
2. Malin Haapaharju
3. Emma Haapaharju

Advanced
1. Fredrik Rogbrant
2. Mikael Hadestrand
3. Esaiah Ekman
4. Robin Bergman

Regular:
1. Niklas Harrysson
2. Pontus Parsmo
3. Emil Holmqvist
4. Jonas Xu

Text: Redaktionen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.