Har Nakiska billigaste säsongskorten i Kanada?

Nakiska Ski Resort utanför Calgary sänker priserna på sina säsongskort med 600 kanadensiska dollar inför nästa vinter. Vintern som gick kostade ett säsongskort drygt 800 CAD, men fram till slutet av juni i år behöver man bara betala 199 CAD för säsongskort för vintern 14/15. Anledningen? Att genom de lägre priserna ge fler personer möjligheten att åka skidor.

– Vi vill att alla ska ha möjlighet att åka skidor, och  Calgary ligger bara 50 minuter bort med bil. Med de sänkta priserna kan folk åka skidor för en bråkdel av vad det kostar på andra orter i området, säger Nakiskas marknadschef Matt Mosteller till Calgary Herald.

Som om inte det vore nog får innehavare av säsongskortet rabatter på andra orter som ägs av samma bolag – däribland Fernie och Kicking Horse.

– Vi tycker att det är rätt sak att göra för samhället. Både för att det stödjer vårt initiativ för att få barn och familjer mer aktiva på vintern, och för att det visar vårt stöd för sporten, eftersom det kan få fler människor engagerade och involverade i skidåkning, säger Mosteller.

Bra idé? Tiden lär utvisa.

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.