5 skidprylar (TILL) som aldrig borde uppfunnits

Stolliga uppfinningar, som i teorin ska revolutionera skidmarknaden men som i praktiken faller platt, finns det gott om. Freeride har tidigare listat 10 skidprylar som aldrig borde uppfunnits och nu kommer äntligen uppföljaren men 5 nya kluriga innovationer som inte riktigt flög som förväntat.

1. Ski Skates – världens kortaste skidor

44 centimeter långa skidor – one size fits all. Ski Skates finns i skrivande stund, otroligt nog, fortfarande på marknaden och marknadsförs som världens kortaste skidor som du får plats med i ryggsäcken. Men allvarligt talat, när kände du senast behovet av att åka på ett par skidor som knappt når ut under pjäxorna för att de ska få plats i ryggsäcken? Du lär ju knappast ta med dessa juniorer upp topptur.

Skidorna (om det ens går att kalla detta för skidor?) går att använda både med pjäxor och snowboardskor beroende på vilken bindning du väljer. Ja vad ska man säga egentligen… i samma stund som snowblades sakta men säkert fasats ut från våra skidorter så kommer detta. Ännu kortare, ännu värre och ännu mer Jerry. Vilket bakslag.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.