SAS förenklar sina bagageregler

De senaste åren har SAS haft rent bedrövliga restriktioner för den som ska flyga med mer bagage än vad som är inkluderat i biljetten, något som många skidåkare svurit långa, ej publicerbara, ramsor över. Nu har SAS dock tagit sitt förnuft till fånga och röjt upp ordentligt bland alla regler och förordningar, och förhoppningsvis blir det mindre frustrerande att checka in skidorna framöver.

Följande gäller:

Det i biljetten inkluderade incheckade bagaget (ex. ett kolli för ekonomiklass) behöver inte vara en resväska, utan kan till exempel vara en golfbag eller ett skidfodral, så länge det inte överskrider viktbegränsningen på max 23 kilo. Får du ihop hela din incheckade packning inklusive skidor/bräda på under 23 kilo behöver du alltså inte betala extra, eller anmäla specialbagage.

De femtioelva olika kategorierna för specialbagage och extra kollin försvinner, istället blir det fasta priser för extra bagage fördelat på tre kategorier – inrikes, Europa och USA/Asien. Priserna sänks jämfört med tidigare, förutsatt att du beställer via internet eller automaterna på flygplatsen. Fixa det innan du kommer till incheckningsdisken med andra ord.

Inga restriktioner för mått på specialbagage/extra kollin så länge de inte överskrider 23 kilo och med förbehåll för att de ska passa i flygplanets lastutrymme. Strulet med stora skidfodral torde därför vara historia.

– Vi har lyssnat till våra kunders önskemål och kan nu med glädje erbjuda det som troligtvis är flygbranschens enklaste prismodell för alla typer av bagage. Nu kan kunderna till exempel ta med en stor surfbräda som det bagage som ingår i resan med SAS, säger SAS produktchef, Snorre Andresen om de nya reglerna.

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.