Skicrosslandslaget nominerade till Idrottsgalan

Det svenska skicrosslandslaget har två åkare nominerade till Svenska Idrottsgalan 2015! Anna Holmlund nomineras till ”Årets Prestation” och Sandra Näslund till ”Årets Nykomling & Lilla Bragdguldet”.

Annas otroliga kämparglöd och vinnarinstinkt har visat sig då hon efter omfattande skador lyckades komma tillbaka i världstoppen och att som första svenska skicrossåkare ta en medalj i OS-sammanhang. (Bronsmedalj vid OS i Sotji 2014)

– Det känns så kul att bli nominerad till idrottsgalan, nästan lite overkligt! En stor ära för mig att få bli omnämnd i sådana sammanhang och jag hoppas att alla som varit med mig på min resa verkligen känner sig delaktiga i nomineringen säger en sprudlande Anna Holmlund. 

Sandra Näslund debuterade i världscupsammanhang redan som 16-åring och har under den gångna säsongen visat prov på att hon hör hemma i den absoluta världstoppen. Efter lysande placeringar både under OS i Sotji och den totala världscupen spås Sandra en lysande framtid och är en av de mest lovande utförsåkarna som Sverige presenterat de senaste åren.

– Det är häftigt att bli nominerad till ett pris på Svenska Idrottsgalan, lite oväntat, men superkul! Jag har alltid kollat på Idrottsgalan på TV och nu ska jag åka dit som en av de nominerade tillsammans med alla storstjärnor, mäktigt, säger Sandra på telefon från vallarummet i Tärnaby.

Anna och Sandra är de enda utförsåkarna som nominerats till galan, som i år domineras stort av längdskidåkarna. Idrottsgalan äger rum den 19 januari 2015.

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.