Alta Badia

Skidorter i Italien
Alta Badia tillhör Dolomiti Superski.

Alta Badia ligger i italienska Dolomiterna och är en del av Dolomiti Superski tillsammans med 12 andra skidorter, bland andra Cortina d’Ampezza och Arabba/Marmolada. Många av dessa orter går att ta sig mellan utan att ta av sig skidorna, men vissa av dem kräver andra transportmedel. Alta Badia är också en av byarna längs den klassiska rundturen Sellaronda.

Åkningen i Alta Badia har mycket fokus på lite mindre lutning med fina vyer över dolomitiska berg och klippor. Fantastiskt för den ovana och medelgoda åkaren, men för den som vill åka svarta pister finns det bättre orter i Dolomiti Superski. Det finns dock en och annan riktigt avancerad pist, i alla fall tillräckligt för att FIS gång på gång anordnat stopp för herrarnas storslalom där.

Självklart finns det offpiståkning , speciellt för den som gillar att gå på tur. Som många andra områden i Dolomiterna lämpar sig Alta Badia mycket bra för riktigt fina skidturer och det finns en stark turkultur hos lokalinvånarna. Det erbjuds också skidturer med professionell guide.

Snöprognos

 • Måndag

  3,8 mm regn
  Regnbyar
  13°
  1 m/s
 • Tisdag

  9 mm regn
  Lätt regn
  13°
  1 m/s
 • Onsdag

  13,3 mm regn
  Regn
  13°
  1 m/s
Vad tycker du om Alta Badia?
5
4
3
2
1
0.0
0 recensioner

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Skidresor

 • Go West

Pistkarta

Pistkarta Alta Badia

Närliggande skidorter

Hemmabacke