Kronplatz

Skidorter i Italien

Snöprognos

 • Tisdag

  0 cm
  Sol

  0 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Halvklart

  1 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Sol
  12°
  1 m/s
Vad tycker du om Kronplatz?
5
4
3
2
1
Mattiasmamma
2015-01-26
Mattias, Erica o Greta
Vi var här för 10:e gången, nyår 2015.
Vår favorit därför att här finns otroligt vacker natur och omgivande berg. (UNESCO världsarv) Väl fungerande service och trevligt bemötande av liftpersonal.
Kombinationen med tysk organisering och punktlighet och italiensk trevnad och mat fungerar perfekt! Många billiga härliga matställen i backarna. Befolkningen här är trespråkig: ladino, tyska och italienska. Engelska går också ganska bra.
Ingen offpiståkning! Här kan man få böter om man anses kunna orsaka lavinfara för sig själv och andra.
Vädret var blandat men mestadels sol. Temperaturen mellan -5 C till – 15 C. Byarna runt skidområdet Plan de Corones-Kronplatz nere i dalen var helt snöfria. Men på Kronplatz gäller snögaranti från mitten av december till mitten av april så snökanoner hade på ett effektivt sätt producerat snö till de breda välskötta pisterna. Ultramoderna skidliftar och sällsynta köer gjorde ändå skidåkningen till en ren njutning. Vi brukar alltid köpa det lite dyrare liftkortet som gäller hela Dolomitisuperski området . Systemet är sammanhängande och enormt stort och så det finns oändliga valmöjligheter. I kortet ingår väl fungerande skidbuss med täta tider. Vi brukar ta olika dagsturer till olika byar varje dag under en veckas vistelse. Vissa dagar förra nyårshelgen var det tyvärr kö i liftarna eftersom Cortina m.fl orter saknade snö så många skidåkare från de snöfattigare skidorterna valde att åka till Kronplatz de också.
Egentligen hade vi inte planerat för så mycket skidåkning i år, orsaken till det var att vår lilla dotter Greta var med oss och hon har nyss fyllt 2 år. Vi hade tänkt att hon i år skulle få bekanta sig med snön nere i byn Olang/Valdaora där finns mycket att roa sig med för små barn. Men som sagt, ingen snö där den veckan! Då bestämde vi oss för att ta med henne upp till Cima Concordia Kronplatz kolla in baby-skidskolan. Lilla Greta tyckte till vår förvåning så mycket om dagismiljön där, med utsikt över backarna, så hon ville gärna vara där inne på förmiddagen tillsammans med de gulliga proffsiga flickorna. Mamma o pappa åkte skidor med mobiltelefon i handen: alltid spännande för föräldrar med inskolning.... Detta var en oväntat positiv erfarenhet som vi kommer att utnyttja flera tillfällen. Kan även rekomendera Kid Safety Park, ett stort inhägnat område där små barn får lära sig hur man ska bete sig i skidspåret av utbildade instruktörer på ett lekfullt säkert sätt. När vår dotter blir större kommer hon säkert att få roa sig på de två Snowpark som redan nu finns: EasyPark och Jib Park Korer. Från och med i år kan skidåkare ta sig från Plan de Corones till Dolomiti di Sesto med lokaltåg utan att ta av sig pjäxorna, väldigt bekvämt!
Högsta betyg för Kronplatz från oss!

kemi
2007-05-30
Var där v.7 05 åkte dock bara 3 dagar här men fick ett väldigt bra intryck.
Det fanns många liftar så man slapp kö och backarna blev inte uppåkta dessutom var de rätt roliga (dock inte jätte branta) de ändå dåliga var att då fanns det ingen riktig park utan bara en pipe. Vädret är också ofta fint här!

Petteri Koste
Petteri Koste (Gäst)
1999-04-11
Trädgränsen är långt ner, alla liftar leder till en platå som är ca 200x 200 meter. sen är det fritt att åka ner överallt. Vi åkte störtlopp på skrå runt berget 2.5 varv Koolt som fan.
Bra snö och utan handskar hela veckan Rekommenderar att inte vara bakfull om du gör en avstickare till Val Gardena då det är otroligt smala serpentinvägar... Spaghetti i backen varje dag. Kanon gott.

Mest populära foto

Åkare: Anders Koppfeldt Foto: Nils Lämås

Skidresor

 • Go West
 • Sunweb Sunweb har skidresor till Kronplatz från bara 5689 kr för en vecka. Boende och liftkort ingår alltid i våra skidresor.
  Boka hos Sunweb

Pistkarta

Pistkarta Kronplatz

Närliggande skidorter

Hemmabacke