Courchevel

Skidorter i Frankrike
Courchevel tillhör Les 3 Vallées.

Platsen att vara på om du är nyrik ryss eller bara gillar blanksvarta skidkläder och pälsmössor. Eller gillar att åka skidor - för det gör nämligen inte den typiske Courchevelbesökaren i någon större utsträckning. Vill du lägga femhundra spänn på en pizza med tryffel på är det inga som helst problem, medan en billig lunch i backen är betydligt mer svårfunnen. Vill du käka i backen är det faktiskt smartare att åka över till La Tania eller Meribel.
Courchan är egentligen fyra byar på olika höjd, och enkelt sagt är det snällast åkning i Moriond längst till vänster, hårigast under Sauliretoppen, och långa, böljande skogsåk i pisterna ner mot Les Praz. Rännorna på kammen som skiljer Courchevel från Meribel nås till fots från Lozeliftens bergsstation, om någon är sugen.
Mitt i skidområdet ligger för övrigt en flygplats som är så svårlandad att den kräver specialcertifikat. Den är känd från en Bondfilm och självklar landningsplats för byns riktigt svinrika gäster.

Snöprognos

 • Lördag

  0 cm
  Lätt molnighet

  2 m/s
 • Söndag

  0,6 mm regn
  Molnigt

  2 m/s
 • Måndag

  11 mm regn
  Slask

  2 m/s
Vad tycker du om Courchevel?
5
4
3
2
1
gubbfan
2018-04-09
Gillar du att lägga ut mycket euro på din skidåkning. och samtidigt få ett riktigt varierat och bra skidsystem på köpet är Courchevel och 3 Vallees perfekt. Superstort skidsystem med backar i alla väderstreck. Dock som alla orter med knapert med skog begränsat vid dåligt väder. Stora ytor för offpist, men som på alla välkända orter spåras det upp blixtsnabbt. Mycket bra vid sol skidåkning mindre bra i skitväder.

johan rydqvist
johan rydqvist (Gäst)
2011-01-27
toppenställe bra after ski stort område dyrt 1850 obs det finns 4 courchevel heltseparerade från varandra 1850 1650 1300 1550 alla med sin een karaktär och utbud. 1850 störst och cenralt i liftsystemet relativt de andra tre¨bäst after ski 1850 men dyrast. första gången jag åkte i coursevel var 1968

Lizz
2003-10-23
Her varit i Courcevel i nästan 10 år nu och det är helt kanon. Skidsystemet är hur stort som helst och det är pister som passar alla. Ett tips bara. Köp liftkort till alla de tre dalarna. Då kan man åka till Val Thorens vilket också är mycket bra. Finns fler offpist backar där och en stor funpark.

HMan
2003-02-21
Det är ett jättestort system, man kan åka i flera veckor utan att ha åkt alla backar. Ingen vidare offpist. Inga funparks heller men många fina pucelpistar.

Fraser Hill
Fraser Hill (Gäst)
2020-01-02
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Vi har varit på massor av resorts men återvänder alltid till Couchevel som en favorit. Enastående kvalitetspister, alla mycket välvårdade och ett fantastiskt snabbt modernt hissystem.

Mark
Mark (Gäst)
2005-11-29
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
600 km skidområden, väl kopplade till några mycket moderna och några äldre lyftnät. Fantastiska vyer från toppen av Sauliere, med några mycket utmanande svarta coulouarer, är vägen ner. Stora öppna gröna och blues och massor av röda också. Plus du kan åka skidor i någon av de 3 dalarna.

Min första skidsemester trots skidåkning (torr lutning i flera år), och jag tror att jag kan ha blivit bortskämd. Det är förmodligen den bästa utväg i världen enligt vissa källor. Jag skulle säga ge det en gå, personligen kan jag inte fel resorten. 1350 var lite isig på vägen ner sin hemlängning, och orten var inte lika bra som de högre orterna, men om du inte är väldigt noga tror jag att skidåkning snart kommer att lugna eventuella misgivningar du kanske har om din acoomodation.

Bra restauranger och barer (Rockys och Space bar 1650) kan båda vara bra med liveband och en acceptabel 22 euro för en stor kanna av Krony at Rockys.

Mest populära foto

Åkare: Jonas Byding Foto: Andreas Cardesjö

Pistkarta

Pistkarta Courchevel

Flygplatser nära Courchevel

Chambery Airport
Körtid: 1 timme, 12 minuter (101 km)
Avstånd: 62 km
Lyon–Saint Exupéry Airport
Körtid: 1 timme, 53 minuter (179 km)
Avstånd: 124 km
Grenoble Alpes-Isère Airport
Körtid: 1 timme, 56 minuter (174 km)
Avstånd: 101 km
Genève Aéroport
Körtid: 2 timmar, 3 minuter (184 km)
Avstånd: 98 km
Torino Airport
Körtid: 2 timmar, 55 minuter (243 km)
Avstånd: 84 km

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer