Les 3 Vallées

Skidorter i Frankrike
Les 3 Vallées inkluderar skidorterna Courchevel, La Tania, Les Menuires, Meribel, Orelle, Val Thorens

Les Trois Vallées, eller Tre Dalarna på svenska, är världens största sammanhängande skidområde och täcker upp i stort sett alla former av liftburen skidåkning du kan tänka dig, fördelat på fyra dalar, ett otal tretusenmeterstoppar och sextio mil pist.
Huvudorterna i systemet är Val Thorens, Meribel, Courchevel och Les Menuires och de lockar allt från svinrika oljeoligarker till toppturstomtar, barnfamiljer och luspanka studenter. Det är klyschigt, men där finns något för alla.

Snöprognos

 • Torsdag

  20 cm snö
  Kraftigt snöfall
  -1°
  1 m/s
 • Fredag

  8,6 cm snö
  Halvklart
  -2°
  1 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Lätt molnighet

  1 m/s
Vad tycker du om Les 3 Vallées?
5
4
3
2
1
Kenneth Lundh
Kenneth Lundh (Gäst)
2017-12-20
Vilket flyt i backen och i baren

Haze
Haze (Gäst)
2005-02-21
If big is beutiful this is IT !
Säsongen 03/04 var jag nere v4+v5 och nu i år säsongen 04/05 har jag varit nere v4+v5+v6. Vid båda tillfällena har jag åkt på med bil och bott i Brides-Les-Bains.
Skidåkningen här nere är helt makalös och jag har haft tur med både snö och sol.
Brides-Les-Bains är en budgetdestination och har inget direkt uteliv värt namnet. Däremot ligger det extermt väl placerat om du har bil. Förutom de 3 dalarna har jag kört i La Plange, Les Arcs, St Foy (lite långt bort men en kul dagsutflykt) och Valmorel.
Ett tips är att undvika de franska sportlovs veckorna v6+v7+v8+v9 för då är priserna för boendet betydligt högre och det kan bli rätt mycket folk i backarna och isigt om du inte har tur med snöförhållandena.
Enjoy !

nicke82
2003-11-06
Va ska man säga om val thorens!? De rockar bara så fett så de finns inte. skidåkningen e bara snuskigt bra vill man dessutom ha riktigt bra party o har fått nog av tråkiga svenskhål i österrike ska man åka hit vecka 7,8,9 med viss risk för att springa på både en o annan kille me backslick o goose-jacka. men party bir de iaf de lovar jag......

fogy
2002-09-25
Jag åkte ner till "tre dalarna" under finalveckan med Langley. Man skulle ju kunna tro att det skulle vara sol och slaskiga pister men oj vad fel det blev. Det var nämligen så att vi hade fetdump under hela veckan och bara de sista två dagarna bjöd på sol. Vi bodde i Val T men spenderade mest tid i Courchevel. Antagligen för att det inte var så fullt med folk som det har en tendens att bli i Val T. Generellt sett kan man väl säga att skidåkningen är sisådär. Inte riktigt den extrema natur som man vill ha. Det som talar mot Val T med omnejd är ju bristen på fallhöjd. Detta blir ett stort problem då det kan vara svårt att hitta långa sköna åk. Nu ska jag inte säga att det suger här men om man jämför med andra kända orter såsom cham och val d så ligger val t lite efter. Betyget blir dock en (svag) fyra.

Baltemannen
2002-09-09
Les Trois Vallées, ett av världens största skidområden, det låter ju väldigt bra. Jag var där 97 v2 och det är ju ett tag sen, men minnet är rätt så bra. Vi bodde på beryktade hotel Tango som är ett hyfsat bra ställe med bra afterski och ganska bra mat. Hotellet ligger högt i Val Thorens och det är bara att stampa i skidorna utanför dörren och åka. Området är som sagt enormt och att åka alla dalarna tur och retur över dagen är en rätt så häftig upplevelse, men dom där super åken som man alltid bär med sig i minnet dom var tyvär lätträknade. När vi var där hade det kommit mycket snö men det blev ändå rätt så uppåkt för att det var även ganska mycket folk, fast det var lågsäsong.Nu till dom bästa åken: Att åka från Mont Vallon tyckte jag var väldigt kul, där finns varierad åkning, bra snö och inte så mycket folk- detsamma gäller åkningen från Pointe de la Masse. Jag kan även rekommendera åkning från Tougnete ner mot Mottaret. Områdets nackdel tycker jag var att det var för mycket folk för min smak.
Mvh Marx
Leve revolutionen, skidor till folket!!!!

Bjorn_Lundqvist
2002-02-24
Jag va där vecka 4 år 2002 , mkt sol och bra preppade pister, snabba liftköer och grymt utbud av tuffa backar, missa inte offpisten som finns överallt.
Åk upp i "cime de caron", ner där hittar du brant och puderrik offpist.
testa även liftarna upp till "La masse" från Les menuiers, strålande offpist ner på baksidan men även på framsidan.
Det kan va fattigt på snö om solen har legat på några dagar.
Störst i alperna, grym åkning för alla.

Max Pehrson
Max Pehrson (Gäst)
2001-03-06
Var i de tre dalarna i julas helt underbart bra offpist och alltid bra väder absolut till den som vill ha nytt hela tiden. En familje ort helt klart. Boende/mat = Courchevel, pist åkning = Meribel, offpist = Val thorens erbjuder allt. Det är ju trots allt världens största skidområde- talar för sig självt

Jasmin Curt
Jasmin Curt (Gäst)
2001-02-19
Bra pist och offpist, bra liftkapacitet, sol, mycket god mat. Åk till de Tre Dalarna!!!!

Mest populära foto

Åkare: ludwig kolmberger Foto: alfred bolsöy

Pistkarta

Pistkarta Les 3 Vallées

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Les 3 Vallées

Chambery Airport
Körtid: 1 timme, 32 minuter (119 km)
Avstånd: 65 km
Lyon–Saint Exupéry Airport
Körtid: 2 timmar, 14 minuter (197 km)
Avstånd: 125 km
Grenoble Alpes-Isère Airport
Körtid: 2 timmar, 16 minuter (192 km)
Avstånd: 97 km
Genève Aéroport
Körtid: 2 timmar, 23 minuter (203 km)
Avstånd: 110 km
Torino Airport
Körtid: 3 timmar, 15 minuter (262 km)
Avstånd: 85 km
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer