Val Thorens

Skidorter i Frankrike
Liftar (0/30)
Nedfarter (0/86)
Snödjup
3230 m
2300 m
200 cm
150 cm
3°C
9°C
Högt uppe i en kalfjällsgryta på 2300 meters höjd ligger byn som ständigt toppar skojsiga listor över “fulast i alperna”. Men döm inte orten efter gråheten - Val Thorens är byggt med en enda sak i tankarna - skidturism, och det blev ett bra bygge. Att Valle T, som nollåttorna säger, dessutom lever upp till ryktet om att vara Alpernas Ibiza är bara en bonus. Partyt börjar i backen strax efter lunch och slutar på Malaysia, alpernas största nattklubb, när andra sätter tänderna i frukostbaguetten.
Tillsammans med Courchevel, Meribel och Menuires utgör Val Thorens supermegasystemet “Tre Dalarna” som skryter med närmare sextio mil pistade nedfarter utspridda över fyra dalar. Med andra ord finns det möjligheter att hitta någonting för alla här, oavsett om man är pistsmiskare, puderpundare eller parkråtta.
Val Thorens har bara en odiskutabel nackdel – förutom prydnadsgranarna på snötorget finns det inga träd. Alls. Är det flatljus är det lite jobbigt.
Val Thorens tillhör Les 3 Vallées.

Val Thorens Snöprognos

 • Torsdag
  2,3 mm regn
  Lätt regn
  10°
  1 m/s
 • Fredag
  0,8 mm regn
  Duggregn / sol
  10°
  0 m/s
 • Lördag
  0,3 mm regn
  Halvklart
  14°
  2 m/s

Fakta om Val Thorens

Nedfarter (Totalt: 86)
Grön Nybörjare:11
Blå Lätt:36
Röd Medelnivå:30
Svart Avancerad / expert:9
Konstsnö:40 st nedfarter
Total pistlängd:372,8 mile

Liftar (Totalt: 30)
Gondollift:7
Kabinbana:1
Stollift:14
Liftkapacitet:53000 personer / timme

Fallhöjd
Val Thorens Fallhöjd
Högsta punkt: 10597 ft
Fallhöjd: 3051 ft
Lägsta punkt: 7546 ft

Säsong
Start:21 november
Slut: 9 maj

Längdskidåkning
Spår:1,9 mile
Upplysta spår:0 mile
Konstsnö:0 mile

Områden
Snowparks:1
Barnområden:1
Land: Frankrike
Rhône-Alpes

Recensioner av Val Thorens

Vad tycker du om Val Thorens?
5
4
3
2
1
GorVas
2020-02-18
2020 vecka 5
Var där med UCPA off-pist vi fick en dump på 70 cm, bästa offpist veckan so far.

*Byn:*
Har läst mycket att det är den minst charmiga byn i alperna och att det bara är betong osv. Det jag upplevde var absolut inte så grått och tråkigt. Man kan se att man har byggt mycket betong hus men idag hade nästan alla blivit klädda med trä paneler som skapar en varmare känsla än betong. För min var det en trevlig by.

*Ute liv:*
Bra afterski, bra fest på kvällen men inget jag prioriterade.

*Restauranger:*
Blev inte så mycket "ute mat" eftersom vi hade fullpension.

*Åkning:*
När vi kom fram var det dåligt med snö, men pisterna var väl preparerade.
Dagen efter började det snöa och vi hade en white out. Att tänka på eftersom man åker så pass högt är att man kan vara i ett moln som medför dålig sikt, det som hände oss, väldigt dålig sikt.
Tredje dagen hade kommit 70 cm puder och det var strålande sol. Reporna som guiden visade oss och linjerna vi gjorde, var det bästa jag har åkt än så länge.
Jag gillar off pist och tycker det är den roligaste åkningen, när jag är i alperna är min prio off pist åkning. Det jag fick uppleva här var något utomordentligt bra.
Cervina/Zermatt har varit mitt favo område i alperna men jag måste säga att Val Thorens är med i toppen nu om inte nummer 1.

Rekommenderas starkt!!!

Görgen Andersson
Görgen Andersson (Gäst)
2019-09-09
Rekomenderar ingen att gynna Val Thorens och deras extremt dyra liftkort och Frankrike i allmänhet: som sagt överpriser på liftkort i förhållande till resterande alperna

tallialli
2019-01-11
Var en skibum här 2015, alltså jag bodde i Val Thorens i 2 månader utan att jobba en enda sekund.

Skidåkning - Val Thorens har otroligt bra skidåkning, med något för alla. Här finns världens största sammanhängande skidsystem. Men det är egentligen ganska onödigt för vill du ta dig från Val Thorens och längst bort har du slösat en hel del tid på transportsträckor.

Åker du offpist finns det otroligt mycket möjligheter direkt från liften, turar du finns det ännu mer möjligheter.
De har en park i Val Thorens, men även andra parker i de andra systemen.
Pisterna är bra, men de blir fort uppåkta senare på säsongen när fler turister kommer. Håll dig borta från att åka v. 7,8,9, om du inte vill festa med massa svenska ungdomar och stå i långa liftköer.

Nattliv - I Val Thorens hittar du mycket ställen att festa på. Afterskiin uppe på berget på la folie douce med utsikt över bergen är grym. I alla fall om du gillar när dj:s och saxofonartister spelar. På natten har du flera nattklubbar och en av dem är alpernas största.

Byn - Ett stort minus i Val Thorens är de lägenhetskomplex som byggts upp, det gör byn mycket mindre mysig. Ett väldigt stort plus är att byn är alpernas högst belägna (ca 2300 m.öh.), vilket gör att du bor mitt i bergen. Detta tycker jag väger upp de tråkiga byggnaderna då man kan kolla på utsikten istället för husen.

Mat - Detta är inget som är bra på en restaurang i backen, om du inte betalar onödigt mycket pengar. Har du tight budget kommer det inte vara någon matupplevelse på lunchen. Nere i byn finns dock några billigare alternativ, t.ex. snowfood säljer otroligt goda burgare och kebab till ett schysst pris. Ska på en ordentlig restaurang får du betala en hel del.

 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
Alicia
Alicia (Gäst)
2019-01-07
Fösta gången jag var i Alperna och Val Thorens satte ribban högt! Jag köpte liftkortet "3 valles" där man har tillgång till hela berget, vilket jag absolut kan rekommendera för skidåkare som stannar en vecka eller mer och vill få ut allt av sin skidåkning. Annars har val thorens jättebra utbud av skidbackar och liftsystem spritt över byn så man i princip kan hoppa i skidorna direkt utanför dörren. Backarna varierar i svårighet, men för mig var offpisten det bäästa! Då offpist området var större än det pistade och i princip ouppkört (varierar såklart). Utelivet är inte att klaga på med fet afterski på La Folie, nattliv med underjordiskt dansgolv på Malaysia och massor av barer. Att bo där var praktiskt med ett stort shoppingcenter, samt matbutiker spritt över byn. Orten passar även barnfamiljer då de har ett stort lekland i centrumet och många lättare backar, samt i princip endast sittliftar.

tomashedqvist
2018-12-28
Val Thorens - ett otroligt stort system tillsammans med Courchevel och Meribel, med backar för alla typer av åkare. Med hög höjd är det mycket snösäkert och det finns gott om möjligheter till bra offpist. Byn är trevlig, och har förändrats till det bättre de senaste åren med mer träbyggnader och mindre betong. Det finns ett par ställen med bra after ski, och livemusik.

 • Val Thorens
Pillard
2018-12-21
Lite som Riksgränsen i Sverige, fantastiskt vid rätt väder men tämligen besvärligt vid dåligt väder. Valto ligger väldigt högt. Byn ligger på 2300möh och högsta åkningen på 3200möh. Det är verkligen ett hotellkomplex utslängt på ett berg men med suverän åkning både innanför och utanför pisten. Om fokus ligger utanför pisten bör man dock veta att det är fantastiskt stenigt så man vill verkligen vara säker på att ha en rejäl bas som täcker stenarna, annars kommer du behöva en personlig serviceman med dig.

Det finns allt i Valto, bra fest, bra mat och grym skidåkning. Transfern är lite seg då det är ca en timme upp på krokiga vägar från Moutiers men väl där är det en mycket bra anläggning med enorma pistytor och likaså offpistytor. Man kan även ta sig till Meribel och Courchevel via liftsystemet.

Personligen gillar jag systemet och har alltid fått fantastisk åkning här men det här med sikten är ett stort problem om det snöar. Det ska man ha med sig.

Christian
Christian (Gäst)
2017-12-15
Bra logistik utan långa lift köer.
Snösäkert i och med höjden på byn.
Lite jobbig väg sista milen upp till byn.
Mycket ytor för åkning utanför pisterna.

Gustav
Gustav (Gäst)
2017-12-15
Fantastisk skidåkning i ett drunknande stort system!

Niclas-s
2017-12-01
Orten i sig (typ byn) är ganska mysig, men det e inte alltid superlätt att ta sig över längre ytor. Främst för att hela byn ligger på berget vilket skapar mjölksyra i benen om man snabbt vill ha en öl på afterskin och inte planerade var man landade ur backen efter sista åket tillräckligt bra.
Åkningen är bra -till- jättebra. Med det sagt, precis som alla andra större orter så drar det mängder med folk dit (NO shit), detta gör att om man vill ha den där najs manchestern under laggen så gör man bäst i att vara ute i god tid på morgonkvisten. Det gäller självklart även pudret efter ett rejält dump.
Till Val Thorens hör Orelle, lite mindre ställe och lite halvbesvärligt att ta sig till men rekommenderas varmt om man vill ha lite pudersnö som är precis vid sidan av backen.
Det som är viktigt att tänka på i Val Thorens och Orelle är att det är väldigt klippigt mao akta skidorna och kroppen så inget går sönder.
Svårighetsgraden på backarna är väldigt blandat och jag skulle med handen på hjärtat säga att det finns backar på hela spektrumet, från de allra minstas första försiktiga åk (eller helt livsfarliga supersnabba utan någon kontroll alls), till Göran och Marias 100 gång o Alperna med endagstur på stighudar.... alla kan få en utmaning helt enkelt.
Har varit där 2 gånger över nyår och båda gångerna var det ganska dåligt med snö, samt två gånger under veckorna 9 där det var superba med snö.
Mat i backen är ganska dyrt 150-200kr isch för en lunch utan dryck. Dock finns det x antal minimarkets runt om i byn med ett utbud som vilken Ica/systembolaget som helst.

eerik8
2017-12-01
Min första allra alpresa var till Val Thorens och sen dess har jag hunnit besöka orten ytterligare 3 gånger, så sammanlagt fyra veckor. Kan inte annat än att ge 5 stjärnor. Orten är belägen på väldigt hög höjd vilket resulterar i snösäkerhet. Det jag älskar med orten är framförallt ski in-ski out vilket gör det otroligt smidigt. Finns backar för alla och mängder med terräng så offpist möjligheterna är oändliga. Är man ett kompisgäng och är sugen på att festa så är även Val Thorens en fantastisk ort. Det jag gillar är att nattlivet är i stort sett i samma gata vilket gör att man kan hoppa runt på olika barer utan att gå/ta buss. Rekommenderar Val Thorens STARKT

Visa fler recensioner (96)

Mest populära foto

Åkare: Karl Johan Tegnér Foto: Mikael Sjöstrand

Skidresor

 • Active Ski

Pistkarta

Pistkarta Val Thorens

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Val Thorens

Chambery Airport
Körtid: 1 timme, 36 minuter (76 mile)
Avstånd: 41 mile
Lyon–Saint Exupéry Airport
Körtid: 2 timmar, 18 minuter (124 mile)
Avstånd: 78 mile
Grenoble Alpes-Isère Airport
Körtid: 2 timmar, 20 minuter (121 mile)
Avstånd: 61 mile
Genève Aéroport
Körtid: 2 timmar, 28 minuter (128 mile)
Avstånd: 69 mile
Torino Airport
Körtid: 3 timmar, 19 minuter (164 mile)
Avstånd: 52 mile
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer