Val Thorens recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Val Thorens?
5
4
3
2
1
affe00
2023-01-31
Gör denna vinter en säsong i Val thorens. Finns oerhört mycket fin åkning att hämta speciellt om man räknar med alla dalarna som ingår i systemet här och inte bara Val thorens.

Finns mycket fina pister om man tar sig ifrån just de backar där det är mycket folk och blir uppåkt fort. Om man är ute efter mer orörd snö finns mycket fin liftburen offpist annars krävs det inte mycket ifall man vill göra en boothike eller slänga på hudarna och traska lite för massor med fina svängar.

Om jag ska säga något negativ och detta skidsystem så är det bristen på skogsåkning då det ligger så högt upp och är ovanför trädgränsen.

Overall skulle jag säga att detta är ett av mina favoritställen om man gillar brant åkning och mycket afterski/fest om man uppskattar det.

Petra
Petra (Gäst)
2022-03-01
Väldigt mycket nybörjare vilket gör backarna väldigt uppåkta och isiga. Rekommenderar ej för mer erfarna åkare som vill njuta. Sedan är de flesta backarna även väldigt smala vilken jag inte heller uppskattar. Dyr mat

tomhedq
2021-11-09
Val Thorens, Europas högst belägna skidort och del av ett enormt skidsystem Les Trois Vallées - 600 km pister. På den höjden är det en snösäker ort och har backar som passar alla åkare. Det finns givetvis också mycket bra möjligheter för offpist.
Kanske inte Alpernas charmigaste ort, men helt ok med gott om restauranger och möjligheter till after ski och en del livemusik.


Mikaela
Mikaela (Gäst)
2021-11-03
Den franska skidorten med allt!
Val Thorens kopplar jag ihop med the croissant of my life likaså skidåkningen of my life! Aldrig haft finare dagar i pisten - snöförhållandena och vädret var perfekt!
GorVas
2020-02-18
2020 vecka 5
Var där med UCPA off-pist vi fick en dump på 70 cm, bästa offpist veckan so far.

*Byn:*
Har läst mycket att det är den minst charmiga byn i alperna och att det bara är betong osv. Det jag upplevde var absolut inte så grått och tråkigt. Man kan se att man har byggt mycket betong hus men idag hade nästan alla blivit klädda med trä paneler som skapar en varmare känsla än betong. För min var det en trevlig by.

*Ute liv:*
Bra afterski, bra fest på kvällen men inget jag prioriterade.

*Restauranger:*
Blev inte så mycket "ute mat" eftersom vi hade fullpension.

*Åkning:*
När vi kom fram var det dåligt med snö, men pisterna var väl preparerade.
Dagen efter började det snöa och vi hade en white out. Att tänka på eftersom man åker så pass högt är att man kan vara i ett moln som medför dålig sikt, det som hände oss, väldigt dålig sikt.
Tredje dagen hade kommit 70 cm puder och det var strålande sol. Reporna som guiden visade oss och linjerna vi gjorde, var det bästa jag har åkt än så länge.
Jag gillar off pist och tycker det är den roligaste åkningen, när jag är i alperna är min prio off pist åkning. Det jag fick uppleva här var något utomordentligt bra.
Cervina/Zermatt har varit mitt favo område i alperna men jag måste säga att Val Thorens är med i toppen nu om inte nummer 1.

Rekommenderas starkt!!!

Görgen Andersson
Görgen Andersson (Gäst)
2019-09-09
Rekomenderar ingen att gynna Val Thorens och deras extremt dyra liftkort och Frankrike i allmänhet: som sagt överpriser på liftkort i förhållande till resterande alperna

tallialli
2019-01-11
Var en skibum här 2015, alltså jag bodde i Val Thorens i 2 månader utan att jobba en enda sekund.

Skidåkning - Val Thorens har otroligt bra skidåkning, med något för alla. Här finns världens största sammanhängande skidsystem. Men det är egentligen ganska onödigt för vill du ta dig från Val Thorens och längst bort har du slösat en hel del tid på transportsträckor.

Åker du offpist finns det otroligt mycket möjligheter direkt från liften, turar du finns det ännu mer möjligheter.
De har en park i Val Thorens, men även andra parker i de andra systemen.
Pisterna är bra, men de blir fort uppåkta senare på säsongen när fler turister kommer. Håll dig borta från att åka v. 7,8,9, om du inte vill festa med massa svenska ungdomar och stå i långa liftköer.

Nattliv - I Val Thorens hittar du mycket ställen att festa på. Afterskiin uppe på berget på la folie douce med utsikt över bergen är grym. I alla fall om du gillar när dj:s och saxofonartister spelar. På natten har du flera nattklubbar och en av dem är alpernas största.

Byn - Ett stort minus i Val Thorens är de lägenhetskomplex som byggts upp, det gör byn mycket mindre mysig. Ett väldigt stort plus är att byn är alpernas högst belägna (ca 2300 m.öh.), vilket gör att du bor mitt i bergen. Detta tycker jag väger upp de tråkiga byggnaderna då man kan kolla på utsikten istället för husen.

Mat - Detta är inget som är bra på en restaurang i backen, om du inte betalar onödigt mycket pengar. Har du tight budget kommer det inte vara någon matupplevelse på lunchen. Nere i byn finns dock några billigare alternativ, t.ex. snowfood säljer otroligt goda burgare och kebab till ett schysst pris. Ska på en ordentlig restaurang får du betala en hel del.


Alicia
Alicia (Gäst)
2019-01-07
Fösta gången jag var i Alperna och Val Thorens satte ribban högt! Jag köpte liftkortet "3 valles" där man har tillgång till hela berget, vilket jag absolut kan rekommendera för skidåkare som stannar en vecka eller mer och vill få ut allt av sin skidåkning. Annars har val thorens jättebra utbud av skidbackar och liftsystem spritt över byn så man i princip kan hoppa i skidorna direkt utanför dörren. Backarna varierar i svårighet, men för mig var offpisten det bäästa! Då offpist området var större än det pistade och i princip ouppkört (varierar såklart). Utelivet är inte att klaga på med fet afterski på La Folie, nattliv med underjordiskt dansgolv på Malaysia och massor av barer. Att bo där var praktiskt med ett stort shoppingcenter, samt matbutiker spritt över byn. Orten passar även barnfamiljer då de har ett stort lekland i centrumet och många lättare backar, samt i princip endast sittliftar.

tomhedq
2018-12-28
Val Thorens - ett otroligt stort system tillsammans med Courchevel och Meribel, med backar för alla typer av åkare. Med hög höjd är det mycket snösäkert och det finns gott om möjligheter till bra offpist. Byn är trevlig, och har förändrats till det bättre de senaste åren med mer träbyggnader och mindre betong. Det finns ett par ställen med bra after ski, och livemusik.


Pillard
2018-12-21
Lite som Riksgränsen i Sverige, fantastiskt vid rätt väder men tämligen besvärligt vid dåligt väder. Valto ligger väldigt högt. Byn ligger på 2300möh och högsta åkningen på 3200möh. Det är verkligen ett hotellkomplex utslängt på ett berg men med suverän åkning både innanför och utanför pisten. Om fokus ligger utanför pisten bör man dock veta att det är fantastiskt stenigt så man vill verkligen vara säker på att ha en rejäl bas som täcker stenarna, annars kommer du behöva en personlig serviceman med dig.

Det finns allt i Valto, bra fest, bra mat och grym skidåkning. Transfern är lite seg då det är ca en timme upp på krokiga vägar från Moutiers men väl där är det en mycket bra anläggning med enorma pistytor och likaså offpistytor. Man kan även ta sig till Meribel och Courchevel via liftsystemet.

Personligen gillar jag systemet och har alltid fått fantastisk åkning här men det här med sikten är ett stort problem om det snöar. Det ska man ha med sig.