Recensioner om Val Thorens

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Val Thorens?
Jacob_Lovgren
2003-09-10
Ett måste för alla skid tokiga människor!
Här kan du hitta allt från den bästa off pisten till dom härliga pistade backarna.
Nattlivet är på topp men kan tyvärr inte mäta sig med Chamonix. Ett måste är att besöka den kända afterski baren på hotell tango.... Välj Val Thorens nästa gång du funtar på att åka till Alperna.

LaktosMannen
2003-06-03
V.3 -03. Absolut den bästa åkningen jag varit med om! Tuffare åkning och inte smockat med folk i pisten. Blåbären verkar välja andra orter. Sjukt stort system (världens största?) med välpreppade backar och det senaste inom liftar. Byn är anpassad och byggd för skidåkningen. Den höga höjden gör att man flåsar mer än vanligt, men det gör även att det är mycket snösäkert.
Utelivet är bra. Det finns gott om offpiståkning, men du gör bäst i att åka med en guide vilket inte är så dyrt.

BjornWettex
2002-11-28
helt okey sköna offpist repor nära pisten. Massa snö =) perfekt för barn familjer etc.

Emil84
2002-11-15
Var där med klassen v.9 -02. Det var ett av dom bästa ställen jag åkt skidor på. det enda som var negativt var att det var stor lavinrisk och att det snöade varje dag mer eller mindre.

Skibum_84
2002-04-06
Var där med 20 polare v.9. väldigt bra åkning när solen var framme. På förmiddagarna var det flatljus när solen inte var framme, jävligt jobbigt med tanke på alla stup. Ska man bo nånstans ska det va Tango men det var inte en lugn stund. Köp Flygel på Snesko om ni är där.

MagnusB
2002-03-14
Det finns mycket offpist och alltid mycket, vilket är ett plus i dessa dagar. Ett besök på Tango är ett måste

Jonny_hardcore
2002-03-04
Besökte denna högt belägna franska alp-ort vecka 04 2002. Kan säga att det var den sämsta resa jag gjort. Kanske är det inte berget och anläggningen i sig som var anledning till att det gick som det gick....till att börja med sumpade SAS våra väskor på Arlanda (gick 2 dar utan kläder, för detta får man in ersättning om man inte betalat med Visa)...sen var det nästan ingen snö + att det bor en hel del dryga, idiotiska, ojhälpsamma fransmän där....Byn är byggd någon gång på 70/80-talet och är den skabbigaste byn i hela alperna..allt ser ut som en badort från Mallorca som flytt upp i bergen...för kommersiellt inriktat för min smak...

Åk någon annan stans om ni vill känna alp känsla...

mawi
2001-09-27
jag stämmer i lovsången... otroligt lätt-tillgänglig off piste som inte är uppåkt 30 sekunder efter att pistarna öppnat som på vissa ställen (läs: chamonix): allt från precis bredvid pist:en till gå 20 meter och få ett helt nytt täcke att spåra i...

Jonas Andersson
Jonas Andersson (Gäst)
2001-06-09
Var i val thorens v5 01, alla är så positiva, var vissa saker jag reta mig på, alla tjata om cime du caron den åkte jag en gång, var en djävla kö hela tiden till den kabinen, vart bara ett åk,sen den förbannade skidskolan som får gå före i kön,jag åkte under lågsäsong och tyckte det var långa liftköer, hur fan är det då i mars och april, är det kö från cime du caron till tango?jag tycker att åkningen i meribell var bättre höll mig där hela veckan trots att jag bodde i val thorens, men likförbannat så ska jag nog till val thorens nästa år också det finns ju positiva saker också

Björn
Björn (Gäst)
2001-02-20
Jag och tre kompisar var i Val Thoréns v 7 och vädret var helt underbart. Tyvärr var det kanske lite för varmt för snön saknades på vissa ställen. Enligt en bergsguide som jag pratade med hade de väldigt lite snö för årstiden. Och det var lika varmt som de brukar ha i maj! Men det tycker jag inte man kan klaga på.

Mycket bra backar och gott om olika valmöjligheter. En nackdel kanske är skyltningen över hur svåra backarna är, vilket kan vara frustrerande för en lite osäkrare åkare. T.ex. kan en röd backe helt plötsligt bli väldigt svart! Samt att pistkartorna är rätt dåliga.

Utelivet kunde varit bättre. Afterskin var ganska bra, men när man skulle ut senare på kvällen var det ganska trist. Underground och El Gringos Café var två ställen som var hyffsade.