Recensioner om Val Thorens

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Val Thorens?
Yo-hannes !!
Yo-hannes !! (Gäst)
2000-03-20
Val Thorens står i en klass för sig!
Jag va i Chamonix förra veckan, och visst, det var härlig skidåkning och vi hade tur med vädret och det var drag på utelivet-men det var inte i ens närheten med Val Thorens!
Har varit där två gånger,och kommer åka dit många gånger till...är man ute efter bra skidåkning,d.v.s obegränsad off-pist...då är V.T den överlägsna valet!!Utelivet är också helt OK!

Sandra
Sandra (Gäst)
2000-03-16
Var där en påskvecka-98...helt underbart!! Otroligt lättillgänglig offpiståkning-jag åkte nog inte i en vanlig backe mer än ett fåtal gånger!! Solen sken och efter ett par timmars åkning slog vi oss ner vid restaurangen mitt i backen;där bjöds på öl och grillade baguetter och solstolar!! Håller med om att har man väl varit där vill man inte åka nån annanstans, Val Thorens är helt enkelt för bra. Stort plus till de minimala liftköerna och det faktum att systemet är så stort så att de flesta backarna aldrig blir uppåkta!
Jag åker nog dit och "bummar" en säsong!!

Fredrik Debong
Fredrik Debong (Gäst)
2000-03-06
v6 1999
Storm, dimma, SNÖÖÖÖÖÖ!! Jag och en vän var där med UCPA, vilket jag absolut kan rekomendera. Iallafall för de som åker för att åka...
Man var praktiskt taget ensam i systemet, endast sällskap av de andra i ens grupp... för det mesta var det så mkt dimma att man såg ca 4 m, helt underbart!!!

Guru
Guru (Gäst)
2000-03-01
Myctet bra backar och lättåtkomlig offpist även om den är lite lätt. Om man vill ha lite svårare får man gå en bit. Snön är perfekt o det finns mycket av den.
Utelivet rockar hårt, underworld är skitbra även om musiken är lite seg ibland. Muta vakterna så får du gå före när det är kö. Det enda sega är att dom är skithårda på att det skall vara tyst efter 22.00 på hotellen och gatorna, fast så är det väll i hela frankrike. Å akta er för snutarna, dom hatar svenskar och ger gärna lite tjuvsmällar.

Katrin
Katrin (Gäst)
2000-02-09
Här hittar man underbar skidåkning. Det finns backar i alla varianter, åt alla håll och kanter och överallt! (så känns det iallafall). Det är bara att sätta på sig skidorna i sovrummet och staka sig ut. Backen är alltid inpå husknuten. Byn är inte världens roligaste och enligt min personliga åsikt har även utelivet blivit tristare (var här 89 och 98). Och det har inte med åldern att göra!!!

Jacke
Jacke (Gäst)
2000-01-25
Man får leta efter bättre skidåkning alltså. Val thorens har allt som en skidort ska ha , plus lite till.
Ta den stora kabin liften upp till cimde cauron 3789 m. Åk sedan ner för västra sidan, helt orörd puder snö som tycks aldrig ta slut. Bo ska man göra i den trevliga byn Meribel Mottaret som ligger en bit ifrån Val Thorens. En gemytlig liten fransk by som även bjuder på mycke bra after ski ställen. Så boka planet och bara dra dit.

S
S (Gäst)
1999-12-28
Var där en vecka vintern 99.. Otroligt bra skidåkning, en massa snö och strålande snö.. stort plus att det byn ligger ovanför trädgränsen, vilket ger en maximal skidåkning.. Det enda nagativa om byn är att den är nybyggd, vilket gör den grymt opersonlig..

bodhi
bodhi (Gäst)
1999-11-16
Val Thorén har grym åkning. Nåt annat kan man inte säga.
Snösäkerheten är ju rätt brutal iom att byn ligger så högt.
Att all åkning sker över trädgränsen är bra eller inte kan man ju diskutera. Själv älskar jag skogsåkning och sett till lavinsynpunkt är det heller ingen nackdel med skog. För att inte tala om flatljus.
Byn är jävligt opersonlig tyvärr. Byggd på 70-talet. Inte som Chamonix å Stanton precis.
Men en skön ort annars. Om man nu orkar stå ut med drygfrassarna.

Piggelin
Piggelin (Gäst)
1999-11-16
Val Thoréns skämmer bort dig, åk inte dit för då vill du inte åka någon annanstans. Jag har två månader i detta ofantliga system. Nu funderar man på Canada, kanske enda konkurrent. Jag vill att om ni ändå åker dit så tänk er för så att ni inte blir kvar där?!

Robert Blomquist
Robert Blomquist (Gäst)
1999-11-11
Jag tror inte man kan ha bättre åkmöjligheter än så. Val Thoréns utbud av flera toppar med sluttningar i flera vädersträck tillsamman med snö ända upp till öronen! Fantastiskt, eller som vi sa då, "det är som på TV". Den höga höjden och att du lätt kan hitta skuggiga sluttningar grundar för skön och mjuk offpist i flera dagar efter ett snöfall.