Recensioner om Val Thorens

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Val Thorens?
freddel
2010-10-27
Underbar skidåkning, utan tvekan bästa av de femtontals orter jag har varit i i Europa. Stora härliga backar, kanonoffpiståk, grym afterski och "ski-in-ski-out" nästan överallt! Längtar tillbaka!

Mullret
2010-03-23
Varit i VT många gånger, skulle tro ca 17 ggr eller så. Anledning = skidåkningen.
Byn är inte speciellt kul, men skidåkningen perfekt. Var här vecka 6 och det var sol alla dagar utom 1 dag. Är det molnigt så kan man ibland åka i sol om man tar sig upp till 3000+ meter. I och med systemet innefattar Courchevel så är åkningen i princip obegränsad. Flera backar har 50% lutning, men är bra pistade så det är inga problem åka i dem. Tango nog bäst att bo på om man vill
ha trevligt bemötande, gott käk och bra afterski. Nu har de även WiFi så kontoret kan man ta med sig, vettig prestanda oxå. Åkt med Langley många ggr, tidigare var det Sportresor som hade Tango.

Enda nackdelen är väl att om det blåser i VT så blir det ibland jävligt kallt, ta med rejäl mössa alltså!
Samt det är 95% killar i utelivet. Bra om man är tjej alltså:-) Ett minisjukhus ligger mitt på torget, bra om man skadar sig, svenskt sjukförsäkringskort gäller.

Blir eventuellt en resa till i år, dock i April.

Kristina
Kristina (Gäst)
2009-08-05
Jösses, finns Tango fortfarande? Var i Val Thorens -86 och -93 och har äntligen möjlighet att åka dit igen. En 4-5 i betyg! Vi hade kanonväder som gav lössnö på morgnarna och strålande sol resten av tiden. Hade inte kunnat få bättre skidåkning!
Ska nu åka igen och har hört att det blivit dyrt, men att man kan bo i någon närliggande av de andra byarna, vet dock inte vilken. Någon som kan tipsa en ringrostig?

axelalzen
2009-06-03
Riktigt bra skidåkning , mycket puder oftast . synd bara att om det blåser , eller av annat dåligt väder så stänger dom alla liftar upp till toppar , och transport liftra så man kan inte ta sig därifrån -.- !

Dariddla
2009-03-04
En SUPERstor skidort eller vad man ska kalla det, har man inte varit här ska man åka... Det är så sjukt stort och man kan verkligen få vilken sorts skidåkning som helst. det är inte en vacker mysig liten by, men det är så smidigt, man sätter på sig skidorna och åker till backen överallt, och planerar man bara Afterskin så kan man åka tillbaks till boendet också. En liten fin offpist från Tangos uteservering som avslutning på kvällen rekommenderas. Den börjar på räcket... Ni som var med vet vad jag menar!!!

Helena
Helena (Gäst)
2009-02-11
Allt med Val Thorens va grymt.. Skidåkningen, nattlivet & sällskapet såklart! Efter en lång dag i backen, (för ja, man vill åka tills liftarna stänger i dom backarna) taggar man till tangos afterski, två drinkar för en vilket är kanon! Kvällen & Natten fortsätter sedan på nattklubben Malaysia som ligger under marken på något sätt. Åk till Val Thorens, helt klart!! Aldrig varit så nöjd med en alpresa.

Occy90
2008-09-11
Åkt i Val Thorens minst en vecka om året senaste 10 åren och det upphör aldrig att överraska,
om man inte hittar nya offpist repor lämpade för både bräda och skidor så hittar man nya tillbyggnader i parken och varöfr inte en ny backe från gång till gång. Helt klart värt alla transfer-tider, buss-flyg-bil, allt är värt mödan när man väl kommit upp i backarna och kört första åken.

PS. club viking, som ligger över köpcentrat är troligen ett av bästa after-ski ställena i byn, och skall man ut och käka så är det john's som gäller (om man vill ha lite kött att tugga på)

Åker även i år och hoppas på en grym sesong, har lite tankar och idéer på fler BC sträckor som jag vill testa så hoppas det är gott om snö (som det brukar vara)

Vaalea
2008-08-11
Spenderade 07/08 i Val Thorens med flickvännen vilket gav en upplevelse man sent glömmer.

Resan ned med buss gick smidigt, även om jag i framtiden rekommenderar flyg om man inte sitter inne på en portabel dvd/psp med sjuk batteritid. Väl där kan Recidence trois vallés (stavningen är lite osäker) rekommenderas starkt. Billigt men med allt man kan tänkas behöva och väldigt nära backen.
Spenderas tiden där nere som vi gjorde, med researrangör, kan Lion alpin även rekommenderas. Nortlanders boende låg lite off och en jobbig promenad väntar om man vill ta sig därifrån upp till byn.
Afterskin spenderas självklart på Tango med det underbara livebandet som till och med lyckades få mig att hoppa (en bedrift som talar om hur bra de var). Efter bör man ta sig en burgare a la 660g för att bli riktigt mätt..
Skidåkningen var okey, en mindre skada hindrade någon sjuk skidåkning, men pisterna håller definitivt och utsikten vid soligt väder är svårslagen.

Kan starkt rekommendera Val Thorens baserat på min egen resa dit förra vintern. Det känns på något sätt som att det kommer bli svårt att slå den uppelvelsen denna vinter, men variation förgyller juh alltid =)

Isabelle
Isabelle (Gäst)
2008-05-22
Har varit i Val Thorens 2 gånger. Åkt med Lion ena gången och Langley andra.
Buss med Lion, flyg med Langley. Kan rekommendera flyg, mycket smidigare och bara 3 timmars transfer från Grenoble.
Bodde på Les Temples du Soleil båda gångerna. Enkelt lägenhetshotell mitt i backen. Var väldigt nöjd.
Som många sagt innan är Tango bra after-ski och Malaysia har greppet om kvällarna.
Skidåkningen är makalös!!! Aldrig sett liknande innan, jag är en ganska berest skidåkare. På sammanlagt 12 intensiva skiddagar har jag förmodligen inte ens sett 1/3 av vad de 3 dalarna har att erbjuda. Jag ska tillbaka många fler gånger.
Ska du åka skidor snart, välj Val Thores.

louise ideberg
louise ideberg (Gäst)
2008-02-20
val thorens var en sjukt härlig skidort. var nere nu vecka sju, vädret och skifåkningen var toppen...likaså partyt. Det var otrloligt mycket drag, men väldigt mycket danskar där. på tango var det najs afterski och på underground och malaysia bra fest. det enda dåliga var att danskarna hade abbonerat malaysia hela veckan, detta betydde att man inte fick komma in utan ett nortlander band. Jag kom dock in utan och fixade sedan ett fejk band så jag kom in. De svenskar som var där under veckan var dryga göteborgs brats, men guiderna, säsongarna och andra svenskar var däremot sköna...likaså alla danskar. Jag rekkomenderar verkligen val thorens ifall man är ute efter att festa, och åka skidor eftersom systemet var grymt.

Det enda dåliga var att det aldrig snöade, så det blev inte allt för mycket skön offpist